"Ktoś" bardzo dobrze zarobi na graniu na zniżkę przez pierwsze 18 sesji, wykorzystując książkowe narzędzia w postaci tworzenia sytucji niepewności i strachu, strachu małych inwestorów przed utratą pieniędzy na rynku. Spółka jeszcze nie ogłosiła wyników za 2010, wiadomo było od początku, że jest to dobra, rozwojowa firma. A tak na marginesie jestem bardzo ciekawy, kto pierwsze zlecenia w dniu debiutu złożył poniżej ceny emisyjnej. To jest ten "detonator", jednocześnie niezły strateg, który jak przypuszczam zarobi ogromne pieniądze na tej firmie.
Wystraszyli skutecznie małych i coniektórzy wypruli się. Ci co zbierają to, wiedzą co robią. Wg mnie wycena LAMERA skądś się wzięła, teraz będzie rosło i ktoś zbije na tym grubą kase i to pod przykrywką prawa. Jeżeli jest pewny wyników to wchodzi w to bez mydła na tyle na ile pozwoli akcjonariat malutkich. Lepiej się teraz nie wypruwać z akcji.
spóła fajna,ale trzeba pamiętać że inwestorów to ten pan ma w głębokim poważaniu. więc bez emocji. Jakieś -dziesiąt procent z obecnych poziomów możliwe i wskazane. Ale aniole nie wierzylbym jak psu. olał inwestorów to i rynek oleje jego. Człowiek myśli, że tu rządzą schematy z warzywniaka. Za swój bład w swoim czasie drogo zapłaci. rynek jednak ma pamięć. Warto pamiętać o roli AMENbrokers w tej układance. Ci niech robią emisję obligacji dla Anti, to ten poziom dla specjalistów z Amera
generalnie to mamy do czynienia z dosyć nieprzyjemnym i nieżyczliwym akcjonariuszom akcjonariuszu strategicznym. Pożyjemy zobaczymy. Dali z Amerami taki pokaz, że nic mnie na tym papierze nie zdziwi. Na razie jest tanio, nawet bardzo tanio więc zapas do wzrostów spory. Ale zlecenia na ewentualny użytek KNF notuj jako i ja czynię. To wczorajsze z TKO warte jest sprawdzenia. Jeżeli to instytucja a nie daj boże AMENBrokers to wstyd byłby straszny i znacznie gorzej. Coś niedobrego od tych amenów zajeżdża. podobno ryba psuje się od głowy. W takim razie co to za głowa?
......do czasu ogłoszenia wyników za pierwsze półrocze nie ma za co Anioła opluwać,bo to nie on sprzedaje,a nawet ratując kurs dokupił pakiecik za 40000 PLN! Spółka wydaje się dobrze zarządzana,podpisuje co miesiąc nowe kontrakty i trzeba cierpliwie poczekać na wyniki i na realizację prognoz za 2011.
Kupiłem akcje na IPO, bo jestem przekonany, że to dobra firma. Zakładałem, że przytrzymam te akcje dopóki firma będzie realizowała prognozy finansowe + może i dywidenda. A tu taki traaaach. To co się stało z kursem, to moim zdaniem, jest wynik wyrachowanej strategii inwestora z dużą gotówką. A powrót do wzrostów już jest widoczny, na koniec sesji złożono zlecenie kupna 10200 akcji po 6,50, chętnych do sprzedaży po tym kursie nie było (na szczęście).
Dokładnie tak kolego jak mówisz, to ewidentne działania z premedytacją. Ja trzymam te akcje od debiutu, naprawde ta spółka wygląda ok, natomiast bardzo mnie niepokoi zachowanie po debiucie. Widać że to grubsze ręce. Sporo leszcza wyłapali. Myślę, że warto trzymać. Dzisiejsza końcówka pokazała jak łatwo podbić kurs. Ktoś dobrze główkuje.
też mam od IPO i lekko uśrdniłem, ale do dzisiejszego wzrostu podchodzę z dystansem. W sumie to by się zgadzało, że jeśli na aniołe zapisali się prawie sami indywidualni i tylko jedna instytucja, to manipulacja kursem dziecinnie prosta. Gdyby udział instytucji był większy jak przy innych emisjach to by takiego numeru nie było bo zwyczajnie instytucje by zbierały wszystko co poniżej emisyjnej, żeby kurs utrzymać, a tak indywidualnych przestraszyć łatwiej niż małe dziecko. Wystarczy że jakiś większy indywidualny co ma poniżej 5% sypnął na debiucie i się posypało, a strach i panika zrobi swoje(owczy pęd). Sam zaryzykował ale jak dobierze przy spadkach i kurs odije będzie zarobiony całkiem przyjemnie.
prawa kieszeń do lewej a lewa do prawej. syf zalatuje stąd straszny. mam coraz większe przekonanie, że łapy w tym maczali Amery, za wiedzą i przyzwoleniem anioły. to, że ten człowiek nie zabrał publicznie głosu w sprawie ubijania kursu PDA jes wielce wymowne. nie znalazłem info ile AMENbrokersi skasowali z IPO. Gdby zamienili to poniżej 7 na akcje to mieliby szansę na dodatkowe 50% zysku.