• Jakby, to powiedzieć Autor: ~shp [83.238.100.*]
    Panowie, i Panie (chociaż, Pań tu nie pamiętam :) )

Moja przygoda z OPG dziś się zakończyła..

Udało się upłynnić przez parę dni 1700 akcji.

Nie chciałem - musiałem

Teraz, Zapewne będą wzrosty, I TEGO WAM WSZYSTKIM ŻYCZĘ!!!!!!

POZDRAWIAM TRZYMAJĄCYCH

shp/Rafał

Będe zaglądał czasami, z ciekawości, z zazdrości i innych mniej lub bardziej trafnych pobudek.

Jak będą news`y i stara ekipa się nie postara, to też coś tam napisze....

ps:
    Lekko mi ,teraz, a zarazem kur..... ciężko, kawał czasu z Wami, kawał czasu z ORCO

Myślę, że zabrakło mi 2-3 m-c do przyzwoitych zarobków!, Tymrazem jednak życie inny scenariusz mi napisało - co przyjmuję z Pokorą!

• Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Rentier [78.8.64.*]
    Rozumiem. Przecież z giełdą nikt nie zawiera małżeństwa. Tak to jest, że kazdy z nas chce zarobić na dłużej lub krócej.
    Ciekaw jestem tylko jak Ty sobie poradzisz bez tej adrenaliny p.t. GPW. ?
    Życie pisze rożne scenariusze więc bądź na bierząco z Orco, bo kto wie kiedy ponownie będziesz mógł kupić akcje OPG. Może już niedługo.
    Pozdr.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~gracz [83.238.166.*]
    wzruszyła mnie Twoja historia
    Będę Cię pamietał
    Nie przejmuj się już w sierpniu kupisz sobie 1100akcji
    po 50
    pozdrawiam
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: mirek73 [178.235.110.*]
    Byłeś fajnym kumplem ( choć Cię nie poznałem osobiście to tak uważam)
    Miło będę Cię wspominał , w końcu spedziliśmy tu sporo czasu razem - będzie kurcze dobre dwa lata. ( choć kilka akcyjek mogłeś sobie zostawić tak dla sportu )
    Może jeszcze się spotkamy -życie pisze różne scenariusze , a świat jest mały .
    Wszystkiego dobrego Ci życzę
    Mirosław A. Oberschlesien Gleiwitz
    Ps. Na Stooq pl. pokazała się analiza AT Orco.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: slavik007 [178.42.11.*]
    Wszystkiego dobrego shp..... czytałem Twoje wpisy jeszcze przed momentem, gdy ze Złotej ściągali dźwigi i zamykali budowę ... Twoje posty były mi zawsze drogowskazem (qrde, czy to nie brzmi jak elegia?.... ;-) ) ..... zostało mi chyba jeszcze wiary na parę miesięcy.... jeszcze raz wielki szacun shp
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~tomek [77.91.10.*]
    I co pisza o orco w analizie na stooq, jakis pozytywny prognostyk? Shp szkoda ze nie wytrzymales jeszcze tych paru miesiecy ale i tak wielki szacun za wklad w merytoryczna dyskusje na tym forum.
    piszą że orco leci na 25
    wywalać PKC jak załozyciel tematu
    potem tylko mtaniej
    ktos jeszcze moze to potwierdzic?
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~shp [83.238.100.*]
    zeby była jasnosc 'gracz'

nie wywalalem pkc, zaden z moich 1700 papierów nie poszedł pkc., bo:
    1. nie jestem szalony
    2. chcialem sprzedac nie za tanio

pzdr
    shp
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: mirek73 [83.7.238.*]
    Piszą na stooq że technicznie wygląda to tak iż jeśli przebije 33,50 w dół to jest duże prawdopodobieństwo rozwinięcia fali spadkowej.
    Zeby była jasność - czytam p.Gessnera od dawna i powiem tak
    Facet jest niezły , ale nie jest nieomylny , a ostatnio sporo jego analiz było chybionych.
    Polecam wykupić dostęp na Stooq i samemu poczytać - 25 zł za miesiąc to niewiele, a czasem można złapać niezły temat.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~tomtabac [79.187.19.*]
    Nie ma sensu patrzyc na Stooq i ich przewidywania bo kurs nie jest zależny od AT tylko od Francji.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    Witam,
    właśnie zakończyłem swoją 3 letnią przygodę z OPG pozbyłem sie właśnie ostatniego pakietu życze powodzenia i sowitych zysków. Ja już nie mogę dłużej czekać a mam złe przeczucie ze do ogłoszenia wyników czyli 31.08.2011 może spadać (obym się mylił ).

Pozdrawiam
    Damian
    oooooooooo
    następny wyleszczony
    postawić tylko małego stracha nam 34.30 i sru...........
    odkupicie po 50
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Ice [195.56.140.*]
    Pewnie będzie po 50 ale Ja nie mam kolejnych 2 lat by na nie czekać!
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Rentier [62.87.215.*]
    Niestety zbliża się "sezon ogórkowy" Będzie cicho i mogą być powolne spadki.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Ice [195.56.140.*]
    Niestety, a gdy zaczyna się budowę domu to lepiej mieć gotówkę w garści niż ... w przeciwnym wypadku bym posiedział ale 1 lipca zbliża się nieubłaganie więc musiałem upłynnić akcje. Pewnie nie będzie łatwo odzwyczaić od śledzania żwbojadów ;)
    tylko ze tęgie glowy mowia zupelnie co innego, wrecz przeciwnie ze czeka nas ciekawe lato i rajd wzrostowy

http://www.pb.pl/a/2011/06/13/Analitycy_DI_BRE_licza_na_wakacyjny_rajd
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Mimi [31.63.188.*]
    Shp, pozdrowionka dla Ciebie.

Wypatrzyłeś coś innego, ciekawego?
    Daj znać jak będziesz na innym papierku.

MiMi
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~shp [83.243.109.*]
    tak, własny dom wypatrzyłem :)

ehhhh, dzis sie okazało, że developer chciał mnie 'sam nie wiem co chciał'

sumarycznie miało być ok 500m2, a okazalo sie ze jest 400m2, bo zapomniał dodać, ze 100 m2 to część wspólna.

tak wiec wszystko wskazuje na to, ze domu brak i orco brak.

ale jak patrze na dzisiejszy kurs orco, i moje wyjscie ze srednia 35, to jakos nie zaluje :)

pzdr
    shp
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Rentier [62.87.215.*]
    no to masz okazję wrócić po niższej cenie.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Mimi [77.114.145.*]
    W jakim mieście Shp chcesz kupić ten dom?
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~shp [46.112.238.*]
    tam gdzie obecnie mieszkam , czyli w-wa.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: mr.money [46.204.12.*]
    Shp, nie kupuj teraz domu, odkup OPG, poczekaj rok i kupisz dwa domy :) albo mieszkanko na złotej :)
    szkoda że wyszedłeś, dzięki za merytoryczną dyskusję.
    pozdrawiam,
    mr.money
    http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9792643,Zagiel_ma_juz_100_metrow__Widac_jak_sie_wygina.html
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~dario [83.25.41.*]
    Rafał wracaj ,,
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~bankrut [193.104.45.*]
    Może lepiej go nie zachęcać do powrotu patrząc na to co się dzieje z akcjami Orco. Końca spadków nie widać. Dolne widły we Francji na wyciągnięcie ręki.
    Frustrujące są te spadki, rozumiem że Orco będzie likwidowane, plan Sauvegard (piszę z pamięci) będzie cofnięty a fundusze jeden przez drugiego uciekają PKC ech.... acha zapomniałem o potężnej emisji akcji (100 mln) dla wybranych po 1 euro.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Zz [79.186.23.*]
    Skad to info?
    Spokojnie, to tylko taka ironia w stosunku do zachowania kursu akcji.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~max [89.228.72.*]
    Zarząd Orco Property Group niniejszym informuje, że dnia 1 czerwca 2011 do Spółki wpłynęło zawiadomienie od Ognjen Jaksic'a - Członka Zarządu Orco Property Group. Dnia 30 maja 2011 dokonał transakcji zakupu 15 000 akcji Orco Property Group S.A. na OTC w Paryżu za kwotę 100 000 Euro. W załączeniu formularz transakcji. Komunikat w języku angielskim jest wersją wiążącą.
    Załączniki:
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_OID=43&_Lang=pl&_RowID=1737656&category=15,41&_CheckSum=612610459

dlaczego członkowie zarządu mogą dostać akcje za pół darmo ???

100,000 euro / 15,000 akcji = 6,6 euro za akcje
    wartość rynkowa akcji w tych dniach była na poziomie powyżej 9 euro .
    Tak rynek reaguje niestety , każdy by chciał kupić z takim dyskontem
    Kupie jeszcze Orco ale po podobnej cenie jak zarząd , myślę że do końca sierpnia rynek doceni starania zarządu .
    To za chwile trafiło do Otta tylko jak to jest, czy to jest info o dodruku akcji bo chyba nie, więc kto sprzedał ??
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Rentier [78.8.165.*]
    Dobre pytanie. Co za "gość" sprzedaje ze stratą ?
    Może te akcje sprzedaje jakaś spółka zależna wg umówionego wcześniej planu.
    Coś w typie premii/nagrody. Nowonabywca spienięży je kiedy zechce, a my tylko mamy info o zakupie. Poniekąd budujace info,ale papier może iść od razu w rynek dlatego spada.
    Kurcze nadal spada, cholera już rok czasu tu siedze i cały czas wierzę że odbije. No nic, czekam do końca roku i koniec.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Zielony [89.171.36.*]
    KIEDYS odbije. Kwestia "mody". Sadze ze ukonczenie i sprzedanie Zlotej 44 moze tu sporo pomoc.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~dario [195.205.11.*]
    Juz nie wiem co o tym Myslec

spadamy i spadamy i cholera wie jak długo jeszcze !!!!!!!!!!!!!
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~paluszko [84.61.181.*]
    gdyby nie kulejacy PLN, byloby po 30
    To zenada jak tak nisko spadniemy po prostu nie do pomyslenia

jak bedzie wybicie to sie mocno zastanowie czy nie spuscic tego ..........................
    O tym samym myslę. A będzie okazja 31 sierpnia jak pokażą raport za półrocze. Powinien być zysk. Dzisiaj wolumen we Francji 4800 akcji, a kurs prawie -1,5 %, widocznie ktoś jeszcze nie zapakował do pełna i stąd mamy takie spadki na niskich wolumenach.
    Mam wrazenie ze brak jakiego kolwiek zainteresowania tą spółką

nas małych graczy moze zostało kilku i ciągle liczymy na odbicie a tu toniemy i toniemy

tak bez końca , takze jak bedziemy tak leciec do konca sierpnia to na 19 zjedziemy , a

mozna było sprzedac po 40....pare i zameldowac sie przed wynikami na okrecie

w dupe jego mac

,Pazerność

Pozdrawiam Wytrwałych

no i oczywiscie ( shp) chociaz jeden mądry ....)).
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~shp [83.238.100.*]
    bardzo mi Przykro Panowie, że tak się zachowuje OPG.,

Naprawdę, mimo iż mi nie udało się kokosów, zarobić(20%), to sądziłem, że innym wytrwałym się uda... a tu wychodzi na to, że stały akcjonariat, zawsze dostaje po du...... bo,
    spekulant kupił po 32, sprzedał po 40 i teraz czeka znowu na 32... i znowu odda po 38-40
    a ten co uczciwie trzyma papier i śmie się nazywać 'stałym akcjonariatem' ciągle zarabia 0%

Wytrwałości życzę!!!!!!

pzdr
    shp
    Dzieki Rafał

Przyda sie )).
    Chyba brakuje juz taniego papiera w Paryżu .

A u nas ruch jak cholera 3 szt
    Ale urrrrrwwwwaaaaałłłł, zaraz 9 euro. Tak szczerze to jakoś sie mało ciesze bo mam świadomość ze po wzroście znowu będzie obsuwać że 3 miechy ech a tyle spółeczek na celowniku sie na znalazło a szkoda przy takim poziomie sie skracać na Orco.
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~joss [81.210.22.*]
    kobiety też są tylko się nie udzielają..a w zasadzie to były...
    ewakuwalem sie to jakas masakra jest 7.60 spadek 8% czekam na reakcje u nas. rzeź
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~Rentier [78.8.166.*]
    Oznaki kończącej się korekty na rynkach.
    Panika wybija tą grupę inwestorów którzy sprzedawali swego czasu KGHM po 22 zł
    wieszcząc upadek firmy.
    To był luty 2008r Po tym już były tylko wzrosty.
    Zacisnąć zwieracze i czekać.
    Poprawka:
    "......to był luty 2009"
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: wegetarianin [178.235.0.*]
    swieczka musi się jeszcze potwierdzić aby było kijowo
  • Re: Jakby, to powiedzieć Autor: ~shp [109.243.88.*]
    Nie jest tak kolorowo jak mówisz,
    zawsze można zacisną zwieracze i czekać i zarabia się w 99% przypadkach.

ale zarabia się raz!!,

a tu jak widać taktyka powinna być inna - niestety!, bo i mi nie wesoło, że orco tak się zachowuje jak sie zachowuje (znaczy, nie było mi wesoło)

Chciałoby sie lekkiej korekty i UP, a tu prosze. z 40, do 30, tj. -25% od 40pln. (to nie jest lekka korekta)

innymi słowy, ja sprzedałem przy okolicach 35.30pln, teraz bym dokupił, i znowu oddał i tak w koło macieja,!! (i za każdym razem zarobie!!)

Ktoś powie, ale zdaży się, że nie wsiądziesz do pociągu, bo będzie za późno.... hmmm, przez 2,5 roku jak byłem na orco ten scenariusz był powtarzalny, a moje analizy gówno warte :(, niestety, zawsze ja siedzialem twardo, mysląc i widząc wybicie, zarówno w AT, jak i w faktach, i nic sie nie dzialo.

Natomiast Ci co wchodzili i za chwile wychodzi nazarabiali sie o 400% wiecej niż ja :(

Tak czy siak, wszystkim wielkich zarobków ŻyCżę!!!!!!, natomiast coraz głupiej, jest mi mówić!, "pozdrawiam trzymających", bo tu dobry, poczciwy twardy akcjonariat coraz to na większe próby jest wystawiany i nic z tego nie ma.

tyle w temacie orco

pozdrawiam trzymających :)

shp
    Za kazdym rano kurs idzie w górę. Potem optymizm zalewają pesymiści.
    Niestety płynność jest mizerna, ale zadając sobie pytanie, czy duży obrót daje zapewnienei wzrostów też można obalić. Większość akcji spada, ale zawsze jest wybicie kiedy pojawi się optymizm i szybki powrót na poprzednie pozycje.
    Ja nie patrzę na giełdę bezpośrednio przez akcje naszej GPW.
    Wskaźnikiem dla mnie jest kurs EUR/DOL na foreksie i przez ten właśnie wskaźnik można określać najbliższe dni na światowych giełdach.
    Cóż walka o osłabienie obu walut trwa. Można już jednak stwierdzić, że wojna daje wyraźne ślady zmęczenia rynków. Przecież pieniędzy jest od groma. One muszą gdzieś trafić.
[x]
ORCOGROUP -8,89% 4,10 2025-12-04 10:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.