Czy coś się w spółce dzieję ?? Brak jakiegokolwiek zainteresowania akcjami, więc już prawie dotknęliśmy dwójeczki z przodu... nie zdziwiłbym się jak zobaczymy cenę 1,xx zł i chyba tam się zobaczymy ;|
Jestem umoczony na amen, bo dobierałem koło piątki. Głupiec ze mnie niesamowity, bo poszedłem na tym "hypie" za jeleniami. Wyleszczać się nie zamierzam teraz, więc pozostaje czekać i uśrednić ten bardzo nieudany zakup. Pytanie jak daleko jest dno, które trzeba przez jakiś czas uklepać. Chyba jeszcze trochę musimy zanurkować.
Słuchajcie, a czy uśrednianie nie ma przypadkiem sensu tylko w sytuacji, w której cena potem wzrośnie, a obroty będą na tyle duże, że w ogóle uda się to sprzedać?
Czy widzicie w spółce w ogóle potencjał do wzrostu? Ja bym raczej poczekał z jakimkolwiek kupowaniem na wyniki za 2Q2011. Przez ostatnie 6 kwartałów przychody spadały, a ostatnie komunikaty wskazują na to, że jednocześnie koszty rosły (np. zatrudnienie dyrektora sprzedaży). Proponuje poczekać i zobaczyć, czy trend się odwrócił.
Jak to przez ostatnie 6 kwartałów przychody spadały? Panie/i kama prosze wytłumaczyć skąd takie zdanie. Ja tu widze ciągły wzrost przychodu od początku ich działalności, oprócz ostatniego kwartału. Przecierz w raporcie za 2010 wyraźnie widać znaczący wzrost przychodu porównując do 2009. Może czegoś nie zauważyłem/ nie rozumiem prosze o wytłumaczenie.
Sześć kwartałów, jak dobrze liczbę, to właśnie 2010 rok (no i może ostatni kwartał 2009). Chodzi mi o kolejne kwartały 2010 roku i I kwartał 2011 roku. Wynika to z oficjalnych danych publikowanych przez spółkę. Proszę zerknij na:
przecież Ci co tak piszą o uśrednianiu, o tym jak to kasy nie mają na dobieranie i jak to umoczyli ale nie mają zamiaru się "wyleszczać" na razie to naganiacze - to samo pisali przy 6,5,4,3,2 a potem będą jak się pojawi cena z jedynką - sprzedają Ci co kupili za 1 zł a reszta "gawiedzi" (bez obrazy to tylko dla zilustrowania sytuacji) się przygląda od czasu do czasu kupując licząc, że to już koniec spadków a potem za każdym razem zdziwienie.