1 dla tych co twierdza ze branza passe : "....wykorzystując nadchodzącą koniunkturę w przemyśle chemicznym i petrochemicznym." to co powtarzamy ze to spolka na najblizsze kilka lat..tu beda zyski zblizone do tych rekordowych sprzed kilku lat ale to trzeba umiec dostrzec
2. przejecie czy skup :) ja twierdze ze tu juz dawno wybrano nawet 2 podmioty pod przejecia i czekaja tylko na decyzje....a ewentualne skupione akcje zostana przekazane jako zaplate za udzialy
3. technika nam sprzyja, nareszcie udalo sie opuscic kilkumiesieczny kanal spadkowy, sygnaly kupna sie pojawily, ja jednak czekam na sygnan na tygodniowym MACD i mysle ze hossa na papierze rozpocznie sie od poziomu 12-13 zl
mysle ze Jakubas powinien jak najszybciej znalesc nowego wlasciciela dla Polnej , ktory sobie wymieni zarzad i zatrudni nowych profesjonalistow albo zaciagnie ten podmito dla jakiegos holdingu
te ostatnie zameiszanie z pewnoscia musi wstrzasnac Kozlovskim
tyle dumali i cos tam cos tam wydumali ale nikt nie wie co
a tak mogli zlecic poszukiwania jakiejs firmie consultingowej , a nie samemu dlubac bezskutecznie ponad 8 m-cy bez rezulatatow
wg tego artykulu widac ze nawet jakubasowi z tytulu nieudacznictwa kolejnych zarzadow wysiadaja po paru latach bezpieczniki-jak i wszystkim.wg mnie kretactwo-jakubas ma wplyw na zarzad i cala polityke spolki-jakby chcial to przy jego ukladach juz dawno by bylo przejecie-to jest robione z rozmyslem.ale on traci w ten sposob swoj wizerunek na gpw.bije o 4-5 mln na plnej-a w mennicy grube miliony-po prostu w to nie wierze/pozdro
jak nasz GURU wspomni cos na co zbiera kase ze swoich perel, albo cokolwiek na temat szkapiny to wrzuccie prosze na forum bo nie mam aktualnei mozliwosci poogladac tego ekscytujacego interview :)
ja po raz ostatni zawierzam tej klice zarzad - Jakubas...do WZA...jak te ponoc juz wybrane podmioty to lipa i Jakubas nie poprze ich przejecia to trzeba pomyslec co zrobic z ta inwestycja
w kazdym badz razie same domysly i zero konkretow wiec spekulacyjnie moze byc dosc ciekawie na papierku :)
kazdy zasluguje na szanse
moze po 4 latach bierosci postanowil upomniec sie o jakies konkrety
juz ma tak zszargane imie ze moze jedynie probowac sie zrehabilitowac
po tylu latach akcjonariat przynajmniej w duzej czesci sie wymienil, jak przyjda wzrosty to nowy narybek bedzie cmokal z zachwytu :P
ale sie rozmarzylem
ja juz jednak na nic tu nie licze, za wiele razy nas zwodzili:)
jak przeglosuja ta uchwale pod Jakbuasa, to to sie nadaje do KNF i z pewnoscia bedzie zaskarzona bo to jest jawne wykorzystywanie pozycji dominujacej wobec innych mniejszosciowych akcjonariuszy
wiec proponuje albo dywidende dla wszyskich w jednej wysokosci
albo wezwanie , albo skup po ustalonej cenie, a nie zabawa w jakies oferty sprzedazy bo podejrzewam ze spolka jest transparentna tylko dla wybranych
oj nie, szybki rzut oka na parę wątków, widzę volterku chłopczyku, że dzielnie przejąłeś po jetro-ciulu rolę naganiacza forum, tylko proszę, nie zacznij robić pseudoanaliz, wtedy wciąż pozostaniesz tylko niegroźnym spamerem
nie przejmuj sie ta basia jestem tu od niedawna, a widze ze ona pisze w zlych intencjach, ja jestem zly bo za wczesnie kupilem kupowalem po 11 i 12 pln i teraz widze, ze mozemy jeszcze troche poczekac na 15 zlociszkow, gram na okolo 30% na spolke i spadam wtedy na inna, a tu wmoczylem jak na razie i ukislem
masz i tak dobra cene w porownaniu do tych wchodzacych w NE , a usrednic warto bo widac ze ktos tu sie pakuje mocno :)
generalnie widac ze spadki na szerokim pomogly w dolowaniu pla
"Trolle tego typu mogą funkcjonować dwufazowo: z tak zwanej "przyczajki", co polega na tym, że - zanim troll ujawni swoją podłą naturę - najpierw koncentruje się na zdobyciu zaufania członków danej społeczności, lub nagle - by w kilka minut zwrócić wszystkich użytkowników przeciwko sobie. Pierwsza taktyka jest z punktu widzenia internetowej kanalii o wiele bardziej satysfakcjonująca, ponieważ daje możliwość rozwinięcia relacji z "ludnością cywilną", a następnie zniszczenia tejże relacji. Nie każdy jednak ma do tego czas i cierpliwość, więc najczęściej jesteśmy świadkami metody numer dwa.
Osoby chowające się za wirtualnymi tożsamościami bezkarnie oszukują innych forumowiczów, podając się za lesbijki, pacjentów z chorobami wenerycznymi, gejów, samotne dziewice lub spragnione męskiej uwagi, zabójczo seksowne, kobiety."