KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 11 / 2011
Data sporządzenia: 2011-01-31
Skrócona nazwa emitenta
MIRACULUM S.A.
Temat
Akcjonariusze posiadający co najmniej 5% kapitału akcyjnego na NWZ w dniu 31 stycznia 2011 r.
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie - WZA lista powyżej 5 %
Treść raportu:
Zarząd spółki Miraculum S.A. w upadłości układowej podaje do publicznej wiadomości, że akcjonariuszami posiadającymi co najmniej 5% ogólnej liczby głosów na NWZ Spółki w dniu 31 stycznia 2011 r. byli:
RUBICON PARTNERS NFI S.A. – 1.400.000 akcji zwykłych na okaziciela, dających 1.400.000 głosów na NWZ i stanowiących 7,85% głosów uczestniczących na NWZ oraz 2,56% ogólnej liczby głosów;
METHON INVESTMENTS LIMITED - 982.000 akcji zwykłych na okaziciela, dających 982.000 głosów na NWZ i stanowiących 5,51% głosów uczestniczących na NWZ oraz 1,80% ogólnej liczby głosów;
IDEA Y FIZ AKTYWÓW NIEPUBLICZNYCH – 1.585.000 akcji zwykłych na okaziciela, dających 1.585.000 głosów na NWZ i stanowiących 8,89% głosów uczestniczących na NWZ oraz 2,90% ogólnej liczby głosów.
DAWID SUKACZ – 4.400.000 akcji zwykłych na okaziciela, dających 4.400.000 głosów na NWZ i stanowiących 24,68% głosów uczestniczących na NWZ oraz 8,05% ogólnej liczby głosów.
WIESŁAW WIECZOREK - 2.728.500 akcji zwykłych na okaziciela, dających 2.728.500 głosów na NWZ i stanowiących 15,31% głosów uczestniczących na NWZ oraz 4,99% ogólnej liczby głosów.
TOWER INVESTMENT Sp. z o.o. - 2.111.683 akcji zwykłych na okaziciela, dających 2.111.683 głosów na NWZ i stanowiących 11,85% głosów uczestniczących na NWZ oraz 3,86% ogólnej liczby głosów.
To wykaz akcjonariuszy z walnego jeszcze ze Stycznia, widzimy że oprócz głównych inwestorów mamy jeszcze co najmniej 3 podmioty o których nikt nie pamięta w tym IDEA Y FIZ. Zwróćcie uwagę że na ostatnim walnym jeszcze kolastyny jesienią ich nie było tzn. zdecydowali się na wejście gdy układ był w ogóle nie pewny nawet listy wierzytelności nie było. Sądzę więc że wszystko jest dobrze zaplanowane, i sądzę że raczej tak samo jak Pan Wieczorek będą owe podmioty chciały teraz jeszcze zwiększyć swoje zaangażowanie, nie zmniejszyć. Wiemy że PNB PARIBAS zawarł ugodę kredytową również przed zatwierdzeniem układu, też jakoś tych ich analityków musieli przekonać. Wiemy z wywiadu że 9 mln akcji z tej konwersji za dług, dotychczasowi wierzyciele będą traktować jako inwestycje w firmę, tzn przeprosili się z nami, a coś tam też słyszałem że BANK PKO BP ma stać się naszym akcjonariuszem, tylko nie pamiętam czy za dług nie objęty układem, czy po prostu chce wejść, gdzieś to czytałem w jakimś artykule. Wiemy że właściciel Hygieniki marzy o połączeniu obu spółek, no to też będzie chciał pewnie mieć jakieś udziały, zważywszy że to chyba koledzy z Sukacz i On, czy Pan Dawid nie zasiada w radzie Hygieniki, jest DELCO i jest jeszcze jeden gość z Małopolski ten od Gelwe ale czy to plota czy prawda nie wiem, a kto jeszcze będzie.
To dopiero początek, wszystko się będzie dopiero klarowało, tak naprawdę nasz akcjonariat się dopiero tworzy, musimy tylko pozbyć się spekulantów. A myślę że wszystko nabierze tempa po uprawomocnieniu się układu, bo teraz ciągle istnieje jakaś mała obawa dla tych dużych, sami wiecie jakie mamy prawo.
To są tylko moje przypuszczenia, ale co o tym myślicie chętnie posłucham.
Ulubiony poziom "sypacza" 0,99-1,00 osiagniety i przestal sypac.Jakakolwiek proba wzrostu bedzie karana sypaniem.Normalnie dramat co tu sie wyprawia.Jaki to ma cel?!!!!!
Sądzę że z dzisiejszą trzy sesje przed nami gdzie będziemy się kisić 99-1,01 wolumen mały, i bez fajerwerków, ubiją tak jak ostatnio pozbędą się resztki leszczy następnie zacznie podchodzić do góry w okolice 1,05-1,08 na większym wolumenie i 6 czerwca w dzień uprawomocnienia się wyroku up, pytanie czy tak jak w poniedziałek będzie to znów dystrybucja i powrót czy może jednak pociągną to wreszcie dalej. Ja tu zauważyłem taki cykl 8-9 sesyjny ale pozytywne jest to że te wierzchołki i dna są coraz wyżej.
I gdyby popatrzeć na szczyty z kwietnia 1,03 i ostatni 1,08 i dołki 96 i 99 gr to tworzy nam się kanał w kierunku górnego ograniczenia naszego trendu bocznego, po przełamaniu którego jest realna szansa na wybicie się ponad mega opór 1,2-1,25 (mega na dzień dzisiejszy)
Poza tym nie ma już takich batonów pamiętacie 96-97 gr trzeba było kupić chyba z 700 kilo, no teraz tego nie ma. Być może rzeczywiście wybicie na tej spółce nie jest takie proste i trzeba to robić krok po kroku i systematycznie, taka praca od podstaw.
Ale czy tak jest na prawdę to się okaże 6 czerwca.
Też uważam że do 6 czerwca jeszcze niektórzy mają obawy, ale sądze że do konca tygodnia będzie kiszonka, od poniedziałku wybicie, potem spadek (znowu w okolice 0,99 albo niżej) i do konca sesji 5 czerwca bedzie zbieranie... A potem ... Raczej UP.
trochę irytujące są te Wasze kometarze typu: "leszcze niech sprzedają" Każdy ma swój pomysł na swoją kasę.
Póki co ci co trzymaja i czekają na 1,20 mają g..no,
a te wyśmiewane leszcze raz przejechały się od 0,98 do 1,05 a ostatnio 0,98 do 1,08 A co najciekawsze odkupiły po 0,98-0,99 i stoją obok Was, wytrawni inwestorzy, uśmiechając się z kasą w ręku
Pytanie: kto tu leszcz, a kto rekin ....
Zgadzam się z tobą wizard gość myli pojęcia, gra to gra, a leszcz to leszcz, my cały czas gramy ta spółka to nasz dom tylko że są tacy którzy by tak chcieli w nieskończoność a my i owszem korzystamy z lokalnych górek i dołków ale zasadniczy cel mamy inny.
Teraz trochę z innej beczki, popatrzmy na ten wykres.
http://www.czasnazysk.pl/wykres/mir/2
porównajmy go z naszym na bankierze
i wyjdzie nam że zaczyna nam się prawie tworzyć formacja spodka,
trzeba tylko się przebić.
Dla tych co nie wiedzą co to formacja spodka
Wg mnie za początek formacji możemy określić przełom grudnia i stycznia właśnie minęliśmy punkt a 1,08 i teraz kierunek na punkt W. (W=IMPULS)
Nie wszystkie parametry są idealne ale na giełdzie jeszcze nie spotkałem 100% książkowego zachowania.
jak przebije 0.96 to bedzie kiepsko....
Ci co robią kase kupując po 0.98 a sprzedają po 1.08 - gratulować jasnowidztwa !
Zapewne gorzej by sie czuł taki bdyby kurs poleciał np na 1.20... wtedy nici z jego teorii o zarabianiu "kasy" ;)
Równiez licze na dniach na konkretne odbicie -przynajmniej wykres az sie prosi o prostą w góre o kącie ok 50-60 stopni :)
Mądrze prawisz, jak już coś sie zdarzy to łatwo pisać "trzeba było tak i tak leszcze", "tak sie gra na gpw" i podobne farmazony. Bawiłem sie tak kiedyś na Lubawie aż mnie wyleszczyli i zarobiłem z 4x mniej niż jakbym siedział spokojnie.
Swoją drogą pomysł do sterowacza kursem: na najbliższej podbitce lekko sypnąć a potem puścić - leszcze nauczone historią wywalą, na pewno lepszy efekt niż tym trzymaniem na złotówce
Tak coraz bardziej przekonuje się do tego że to będzie piękny spodek mam nadzieje zakończony idealnym wybiciem. Zasięg piękny jeżeli przyjęlibyśmy że całość utworzy głowę z ramionami, a za ramię przyjmiemy maksima z przełomu roku nawet wachlarz wychodzi prawie idealnie.
-jezet- tu nawet AT sie nie sprawdzi i nie zadziala jak sypacz bedzie mial taki kaprys.Ostry spadek nie poparty zadnymi zlymi wydarzeniami wrecz przeciwnie wszystko poszlo idealnie -uklad,wyniki,umowy z innymi spolkami itd.Inna spolka bylaby juz +50% najmniej.Bedzie roslo wtedy jak przyjdzie wedlug nich na to czas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A na poziomach 1,02 1,03 1,04 to nie bylo sypanie?Ile bylo sypniete na poziomie 1,08 1,07?Czlowieku tu sypna np.120K na 1,07 i potem obsuwa i panika.Ilu gre na krotko ?Ilu zdarzy sprzedac? Doslownie kilka osob bo pozniej im nizej tym bardziej sie nie oplaca sprzedawac jesli ktos kupil np. po 0,99.
No zobaczymy czy z tym cyklem sesyjnym Pan Jezet miał rację, narazi kiszona że aż trudno opisać, ale jeśli miał rację to od poniedziałku, no wtorku powinno zacząć znów rosnąć pod 6 czerwca.
Myślę że jezet ma racje, bo to jest świetny sposób żeby mocno zagrać, ugrać i wyjść, żeby potem zwalic na 0,99 i odkupić...
Aczkolwiek moim zdaniem zacznie rosnac przed samym 6 czerwca potem przebijemy te zasrane 1,20 a potem bedziemy sie znowu bujac, dopoki nie bedzie infa o przejeciu/sprzedazy nieruchomosci/ inwestycji.
Albo po prostu wystrzeli bo ktos pusci kurs do gory.
Przeciez tu ciągle jest biadolenie a czas na spodziewane wzrosty juz minał (czas przed układem, zatwierdzenie układu). Wykosili tymi ruchami wielu posiadaczy akcji Miraculum i jeszcze kilku odda papierek przy takim zachowaniu kursu.
Spojrzcie na kurs Hygieniki za panowania Rubiconu i odpowiedzcie sobie na pytanie co tu sie bedzie działo przez najblizsze tygodnie, miesiące.
Nie tylko odzyskasz,ale nawet porządnie zarobisz,jeśli uzbroisz się w cierpliwość. Na razie z kursem dzieją się dziwne rzeczy,ale tym się nie przejmuj.Oczywiście mam nadzieję,że kasę ulokowałeś w spółkę na długi czas. Na wzrosty trzeba będzie jeszcze trochę poczekać(układ musi zatwierdzić sąd-to stanie się 6 czerwca,a decyzja sądu musi się uprawomocnić-na to trzeba dwóch-trzech tygodni). Potem spółka będzie już bez dopisku w nazwie"w upadłości" i zaczną sie dla niej nowe dni. To prawda,że zachowanie się kursu(aktualne) męczy i to dość długo,ale cierpliwość i kosekwencja tych,którzy ulokowali w niej swe środki,będzie sowicie wynagrodzona. Nie kieruj się wypisami hien,których tu na tym forum nie brakuje. Aha,i żeby nie było-mam sporo akcji tej spółki i to po 0,86 zł i nie zamierzam ich sprzedawać i odkupować. Nie mam na to czasu i ochoty,na to przyjdzie pora za jakiś czas. Myślę,ż jak ktoś kupił ponad rok temu akcje Optimusa(tam też była baaaardzo długa i męcząca konsolidacja!) i konsekwentnie je potrzymał,to ma teraz czym się cieszyć. Tutaj będzie naprawdę podobnie.