Gant może wydać w tym roku ponad 100 mln zł na zakup gruntów . Kupują działkę na Woli od Marka Jurkiewicza i rozmawiają o przejęciu dwóch działek we Wrocławiu. Polecam artykuł w dzisiejszym Parkiecie.
wskaznikowo gant jest tanszy od tupa.tup to gola ziemia z fantazjami prezesa ale gant to wiele rozpoczetych inwestycji w toku z wykonawczym -budopol sa.ale na gpw obie firmy sa za bezcen.ja subie i nie dyskutuje.powod- w tv mowia ze jest hossa.a w biedronce przy kasach rozmawiaja o moritzach-dobry znak
Naprawdę jest mi was żal. Jak nic was nie przekonuje to pomyślcie sobie tak. Jesteście prezesami takiego TUP, macie pakiet wiekszościowy, nikt was nie zwolni bo nie ma takiej opcji, macie niezłą pensję (tu polecam lekturę raportu ile zarobił Pan Moritz w zeszłym roku), co rok wypłacacie sobie jeszcze dywidendę z papierowego zysku. Który z was zaryzykowałby i zaczął robić jakiś projekt, który może wypalić albo i nie co skutkowałoby zakończeniem takiej sielanki. Odpowiem wam nikt z was nie zaryzykowałby, żylibyście sobie tak jak prezes i cieszylibyście sie życiem. Dlatego na nic poza papierowymi przeszacowaniami na waszym miejscu bym nie liczył. Ci co mądrzejsi i dostrzegli to wcześniej, to sprzedali i kupili spółki, w których prezesi muszą zarabiać, żeby utrzymać się na stołku.
Gorycz i żółć wylewają się z pana , panie tup.Jak to po co ma robić projekty? Dla sławy, dzieci wnuków i dla zysku.Po to żeby Tup był wart na Gpw 500 mln zamiast 100 mln.Jest pan ,panie tup mało ambitny co przeważnie wiąże się z dużą złośliwością:)
Bo i po co trzymać spółkę? Po to by dowiedzieć się, że znowu coś nie wyszło, że to czy tamto będzie przesunięte w czasie o kolejne miesiące czy lata. Ale nie martwcie się prezes znowu coś przeszacuje i wynik będzie cacy "i tak w koło Macieju".
I bardzo dobrze, że trzymasz bo trzeba mieć własne zdanie. Mnie osobiście TUP zaczyna przypominać Bioton z początków końca tej spółki. Oni też robili przeróżne sztuczki by tylko zrobić wynik. Niestety takie rzeczy szybko się kończą bo wreszcie ktoś powie "poproszę gotówkę". Są tylko dwie różnice TUP nie drukuje akcji bez opamiętania i nic nie robi, Bioton jednak coś sprzedawał. Ciekawe, która spółka koniec końców lepiej skończy.
Dnia 2011-05-09 o godz. 22:07 ~kolo napisał(a):
> I bardzo dobrze, że trzymasz bo trzeba mieć własne zdanie.
> Mnie osobiście TUP zaczyna przypominać Bioton z początków
> końca tej spółki. Oni też robili przeróżne sztuczki by
> tylko zrobić wynik. Niestety takie rzeczy szybko się kończą
> bo wreszcie ktoś powie "poproszę
> gotówkę". Są tylko dwie różnice TUP nie drukuje
> akcji bez opamiętania i nic nie robi, Bioton jednak coś
> sprzedawał. Ciekawe, która spółka koniec końców lepiej
> skończy.
TUP i bioton nie uwazasz ze sie lekko kompromitujesz, troche humoru nie zaszkodzi ale Ty piszesz to serio , to nawet na polemike nie zasluguje, od trolowania juz tylko cienka granica oddziela.
Najpierw któryś z fundusz zakończy na Tupie tę brudną grę na zniżkę. Czy spółka tup, kolo mentalista i google mają swojego typa który prowadzi tę grę na spadki? :)))
ps. Bioton ze stajni Rysia kolegi chłopaków ze wsi drukuje akcje jak opętany. Na tupie akcji nie drukują.Przeciwnie-spółka zachowuje się jak przed buy backiem;)
Przecież kolo napisał, że akcji nie drukują i tym się różnią ale z tym buy buckiem to mnie dopiero rozbawiłeś. Pociąg mi jedzie nie powiem gdzie jak Moritz skupi od was akcje. Nie po to wam je sprzedał po 20 zł żeby je teraz odkupowywać nawet po 6 zł. On już wie najlepiej co się z pieniędzmi robi:))
Albo prezio coś utopił w dobrych wynikach, które mają być w czwartek. Ma być zysk na przeszacowaniu Katowic to można też zaksięgować sobie jakąś stratę i nikt nawet się nie pozna. Chyba, że ludzie nauczyli się wreszcie czytać te "dobre" wyniki i pomimo dużego plusa w wynikach będzie duży minus na wykresie.
co znowu szarancza siedzi na galeziach.maja chlopy zdrowie.wiemy.wiemy po raz kolejny nas ostrzegacie.mam gdzies wasze rady-frajernia bez akcji-motto-starego psa do lancucha nie przyzwyczaisz