Może niech ten forumowicz, który kontaktuje się ze spółką, skoro ma już dobre relacje, napisze do zarządu postulaty mniejszościowych akcjonariuszy.
Ja mam propozycję, by zarząd zmienił nazwę spółki na bardziej pasującą do notowań: BROAD GNIOT :-)
Niestety ten brak zainteresowania wręcz powala, ciekawe czy kurs zareaguje na przejęcie i raporty-patrząc dziś na sytuację obawiam się, że reakcja będzie chwilowa, a potem powrót do "normalności" BG.
Czyżby rzeczywiście to można było nazwać "dobrym humorem"?. Mi to wyglada na frustrację a cała wypowiedź jest mocno niesmaczna i kompletnie nieuzasadniona. . .
Pisz do spółki osobście. Broad Gniot- świetny pomysł, bardzo oryginalny i lotny. Mylisz żart z agresją.
p.s. Sprzedaj te akcje. (wydaje się jednak,że to już nastąpiło)
Sprzedam, ale po 70 PLN nawet jesli będzie to za 5 lat! To żadna agresja, mylisz się. Ja wierzę w spółkę, ale też nie mogę się powstrzymać od wyartykułowania tego co mi przychodzi do głowy. Widocznie nie masz poczucia humoru i tyle. Mimo wszystko pozdrawiam i dystansu troszkę proponuje
Dystans postrzegam inaczej. Ty widzisz 2-3 sesje bez obrotu i zaczynasz reagować "żartami" ("Broad Gniot" to wspaniały żart). Ja widzę dłuższy termin i naprawdę nie widzę potrzeby,żeby o tym codziennie pisać patrząc w notowania czy aby ktoś sprzedał czy kupił groszowe ilości po groszowych cenach.
Powiem teraz Tobie Broader zupełnie poważnie. Spółka jest bardzo dobra (nie wiem czy czasem nie najlepsza na NC), ale czy nie zastanawia Cię zupełny brak zainteresowania papierem? Mnie jak najbardziej to zastanawia i wydaje mi się to bardzo dziwne.
Powiem więcej, tylko najbardziej wytrwali bedą tutaj sowicie wynagrodzeni, bo scenariusz po informacji o przejęciu (wierzę, że będzie) , a także po raportach (w przypadku gdy będą bardzo dobre) może być pretekstem do wywalania papiera dla tych, którzy chcieli szybko zarobić, a się tutaj "zakisili". I może być tak, że po dobrych informacjach będzie plus 30 %, a potem znów powolny zjazd w okolice 6 - 7 PLN.
Zastanawiam się czy prawdziwe ynwestory czekają na koniec locków na resztę akcji (umowy obowiązują jak się nie mylę do końca czerwca), bo wtedy dopiero będzie można kupić większy pakiet. Czas pokaże o co chodzi.
W sumie akcji w obrocie jest mało i niemało, bo można taką ilościa już pogrywać, ale sam zobacz jak mocno są trzymane. Zniechęca to popyt, a podaż nie jest głupia i oddawać nie będzie.
Zastanów się co byłoby gdyby najwięksi akcjonariusze przedłużyli umowy lock up. Byłoby to dobre tylko w jednym przypadku - duża emisja z prawem poboru -wtedy myślę, że mogłoby być tutaj gorąco. Oczywiście tylko w przypadku, że sami by weszli w emisję.
Nie licz na wystrzał po majowych informacjach, bo może być chwilowy i znikomy na tyle, że nie zdążysz sprzedać. Oczywiście, wolałbym i ja żeby po informacjach były agresywne wzrosty i żeby zatrzymało się minimum na 30 PLN, ale to może okazać się tylko życzeniem
Nie mniej jednak ja akcje sprzedam dopiero jak osiągną 70 PLN, bo taka cena będzie pytanie tylko kiedy
A ja Wam powiem, że z każdym kwartałem będziemy na coraz to wyższych poziomach. Tylko cierpliwie czekać i nie pożałujecie. A za rok będziecie sobie w "brodę" pluć, ze nie braliście akcji jak były tanie.
A osobą, która się kontaktuje z prezesem to mua. Ale nie rozumiem dlaczego mam za Was odwalać robotę. Czemu sami do niego nie zadzwonicie. Jaj nie macie?
Ja swojego pakietu nie sprzedaję i uważam podobnie jak reuters, że BG to jedna z najlepszych spółek na NC.
A czemu ludzie nie kupują, nie wiem. Wiem tylko, że tutaj będzie podobnie jak na spółkach fundamentowych. Tzn kiszenie i wzrost na wyższy poziom. Znów kiszenie i znów wzrost. po prostu ciężko kiedyś będzie odkupić akcje tak tanio jak są teraz.
Zapytam retorycznie. Kto chciałby znów kupić stalprod po 10zł? Lub LPP po 70zł, albo City po 3zł?
A po rozmowie z prezesem jestem zadowolony. Pozdrawiam
Wracajac do zagrozen.
Jezeli tu sa sami długodystansowcy to ile jest realnego FF? Ile tu moze byc akcji?
Jak glowny akcjonariusz bedzie mial mozliwosc sprzedania akcji to jaka bedzie jego sklonosc do sprzedazy? Ma ponizej 75% wiec realnie rzecz biorac 500000 moze puscic bez komunikatu. Teraz zebranie 10k wiaze sie z wysokim podbiciem kursu. Do tego czasu kiszonka?
Ile realnego FF - dobre pytanie . Na forum garstka pisze , więc mniemam, że tylko kilku do kilkunastu posiadaczy wśród małych. Akcji jest coś ponad 400 tyś w tej chwili w obrocie. Czy ktoś jeszcze z private placement trzyma, ciężko wyrokować. Więc kto ma większość FF BG, na pewno nie drobnica, bo my z formu ile możemy mieć max 100 k. W karnecie jawnie jest ok 20 k .
A teraz pół żartem - ten ktoś chce też nasze akcje!
Rozumiem, ze chciales sprowokowac dyskusje, bo nie przypuszczam, ze nie rozumiesz specyfiki NC. TU SA SAME ''GNIOTY'' !!!!. Plynnosc spolek na NC jest prawie rowna zero.
Problem w tym, aby trafic gniota, ktory NIE bedzie gniotem przez lata lub jesli odpali to 'zrobi' od razu 1000%. Tutaj gra sie od infa do infa lub od ''pomki'' do ''pomki'' .
BROAD GATE jest gniotem, ktory ma szanase zrobic 1000%. Trzeba byc tylko cierpliwym.
oficjalnie w FF jest chyba 285 k jak pamietam. Usredniajaca po 1000 szt na osobe (mniej miec to chyba bez sensu) to ok 250 osob pod warunkiem ze wszystko ma drobnica. Na forum jest sporo osob, jak na wielkosc spolki bardzo duzo. Niech te pare osob bedzie proba reprezentatywna 150 to mamy 150 k zamrozonych. Zostaje maks 100 k a moze nawet mniej, gdzie zakup tych akcji wyjdzie z niewiadomo jak duza srednia. dla kogos kto ma kase srednia moze wyjsc za duza.
Osoby ktore maja 1000 akcji nie maja takiej sily by podciagnac kurs. Zostaje w liczyc na glownych akcjonariuszy.
W nich nadzieja bo: zarobia na kursie krocie to raz, a dwa im wyzszy kurs tym mniej akcji dostana zarzadzajacy rafineria, bedzie mniejsze rozwodnienie - jak sie podoba moja teoria? :D troche spiskowa :D
> Zastanawiam się czy prawdziwe ynwestory czekają na koniec locków na resztę akcji >(umowy obowiązują jak się nie mylę do końca czerwca), bo wtedy dopiero będzie można >kupić większy pakiet. Czas pokaże o co chodzi.
>W sumie akcji w obrocie jest mało i niemało, bo można taką ilościa już pogrywać, ale >sam zobacz jak mocno są trzymane. Zniechęca to popyt, a podaż nie jest głupia i >oddawać nie będzie.
CHodzi o to ze na NC graja ludzie raczej nastawieni na szybkie wzrosty i spolki raczej spekulacyjne. Co widzimy na SMKa /ISAaa itd.BDG jak widac ma perspektywy lecz trzeba czekac, a kazdy wzrost najpierw zaczyna sie od informacji/wzrostu obrotow takze nikt narazie tego nie ruszy bo nie ma sensu.A to czy kupia akcje po 6 czy po 10 wielkiej roznicy nie robi bo swoje i tak zarobia jak lokomotywa sie rozpedzi
Z tych 412 tysięcy długoterminowców albo trzymających do ceny powyżej 20pln oceniam na 250-300tysięcy. Dopiero kiedy zobaczymy sesję lub dwie z obrotem na poziomie ponad 100k będziemy mogli liczyć na przełom i wyjście ponad maksima.
A ja to sobie myślę tak. Analizując zachowanie kursu to jest sobie kto chce miec bardzo te spółeczkę. Ale tutaj nie ma podaży więc nie może sie obkupic w stosownych ilościach. I dlatego też próbował zbija cenę w okolice 4 złotych. Jak mu za bardzo nie wyszło to przeniósł handel półeczkę wyżej. I tutaj sobie skupuje licząc na niecierpliwośc graczy. Jednak i tu mu za bardzo ten skupik nie idzie. Dlatego też w nachodzącym tygodniu a jest on dla bdg ważny podjrzewam, że znów handel zostanie przeniesiony pólkę wyżej w okolice 10 - 12 pln. I znów będzie skupik tyle, że szybszy. Jak ten ktoś się wystarczająco obłowi to pojedziemy dalej. Jeżeli nie to stagnacja i dalej skupik na niższych poziomach. Ryzyko jazdy północ-południe oceniam na 70:30. Ja trzymam dalej swój pakiet i nawet wyższa półka mnie nie interesuje. Mógłbym nawet nie śledzi notowań w tym roku i spokojnie zajmowac się czym innym , ale nigdy nic nie wiadomo czy jakiś grubasek nie wywinduje ceny w kosmos. Pozdawiam akcjonariat. Co jeszcze to nawet niewielu tu naganiaczy na spadki bo chociaż obecni na forum w licznej kaście wiedzą, że za bardzo nie ma podstaw do spadku oczywiście przy takiej cenie kursu. Pewno pojawią się jak hieny w okolicach 20 złotych co jest puntem zwrotnym zarówno jeśli chodzi o podaż, pobyt jak i obroty. Pzdr.