Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: czytajcie i piszcie

Powiem teraz Tobie Broader zupełnie poważnie. Spółka jest bardzo dobra (nie wiem czy czasem nie najlepsza na NC), ale czy nie zastanawia Cię zupełny brak zainteresowania papierem? Mnie jak najbardziej to zastanawia i wydaje mi się to bardzo dziwne.

Powiem więcej, tylko najbardziej wytrwali bedą tutaj sowicie wynagrodzeni, bo scenariusz po informacji o przejęciu (wierzę, że będzie) , a także po raportach (w przypadku gdy będą bardzo dobre) może być pretekstem do wywalania papiera dla tych, którzy chcieli szybko zarobić, a się tutaj "zakisili". I może być tak, że po dobrych informacjach będzie plus 30 %, a potem znów powolny zjazd w okolice 6 - 7 PLN.

Zastanawiam się czy prawdziwe ynwestory czekają na koniec locków na resztę akcji (umowy obowiązują jak się nie mylę do końca czerwca), bo wtedy dopiero będzie można kupić większy pakiet. Czas pokaże o co chodzi.

W sumie akcji w obrocie jest mało i niemało, bo można taką ilościa już pogrywać, ale sam zobacz jak mocno są trzymane. Zniechęca to popyt, a podaż nie jest głupia i oddawać nie będzie.

Zastanów się co byłoby gdyby najwięksi akcjonariusze przedłużyli umowy lock up. Byłoby to dobre tylko w jednym przypadku - duża emisja z prawem poboru -wtedy myślę, że mogłoby być tutaj gorąco. Oczywiście tylko w przypadku, że sami by weszli w emisję.

Nie licz na wystrzał po majowych informacjach, bo może być chwilowy i znikomy na tyle, że nie zdążysz sprzedać. Oczywiście, wolałbym i ja żeby po informacjach były agresywne wzrosty i żeby zatrzymało się minimum na 30 PLN, ale to może okazać się tylko życzeniem

Nie mniej jednak ja akcje sprzedam dopiero jak osiągną 70 PLN, bo taka cena będzie pytanie tylko kiedy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.