• Wilbo: powrót do kanału Autor: ~dert [178.36.9.*]
    http://www.fxone.pl/analizy/63-analiz-rynek-akcji/13901-wilbo-powrot-do-kanau.html
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~rozczarowana [83.11.79.*]
    Dzisiaj faktyczne ładne wybicie i duży ruch. Niedługo będą wyniki za I kwartał ( 11 maja). Obawiam się kiepskich wyników . Ktoś przed tym faktem próbuje złapać dobra cenę , bo później będzie już całkiem kiepsko. ( takie jest przynajmniej moje zdanie).
    Do 11 maja pomyślę o sprzedaży jak kurs będzie w okolicach 1,65.
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~rey [78.30.85.*]
    przeciez juz bylo po 1,68...ciekawe po ile odkupisz?
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~apeak [88.199.111.*]
    zbieranie papieru już się zaczęło i chyba ten zwalacz kursu chce odkupić powolutku sprzedane akcje. Prezes Łuniak nie śpi i czyści firmę z niepotrzebnych pracowników ( główna księgowa ). Ma Dyrektora Finansowego, sam jest po SGH. Anale to zauważą, rebranding też już jest widoczny. Zobaczymy wyniki za I kwartał? Pozdro...
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~rozczarowana [79.184.129.*]
    Nie rozumiem dlaczego główna księgowa to niepotrzebny pracownik? To chyba jakieś żarty? kto odpowiada za księgi firmy? Co Wilbo planuje zmniejszenie firmy? Innych pomysłów brakuje?!
    Zobaczymy wyniki... tylko na mój rozum będą straty. Jeżeli miałoby być inaczej to już dawno Zarząd by się pochwalił ( oczywiście nie podając dokładnej liczby).
    Na dzisiaj mam jeszcze papier. Drugie podejście w poniedziałek
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~klipperek [213.92.155.*]
    swoją drogą kurs podbijany na koniec jedną akcją :)... pozostały niezrealizowane zlecenia po stronie podaży ; przypomina mi to sytuację jaka była krótko przed tym dość sporym spadkiem kursu...
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~lukas76krak [93.154.158.*]
    A co jeśli wyniki za I kwartał już są wliczone w aktualną cenę waloru?
    Raport zostanie opublikowany dopiero za kilka dni, ale raczej będzie poniżej kreski.
    Na giełdzie nie handluje się teraźniejszością, ale przyszłością :-)
    tak, ale niektórzy przyszłość widzą w ciemnych kolorach, nawet byli tacy, ktorzy się śmiali , że klipperek odda akcje po złotówce...
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~orcio [188.33.117.*]
    Wilbo do tej pory zaskakiwało negatywnie. Patrząc z psychologicznego punktu widzenia leszcze raczej teraz nie kupowały....
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~rozczarowana [83.9.131.*]
    Widać z tego , że każdy interpretuje przyszłość na swój sposób. O kursie akcji niekoniecznie decydują wyniki finansowe spółek. Obecnie wg mnie walorami wilbo handluje " spekulacja". Cały rynek spożywczy przechodzi taki czy nie inny kryzys.
    Co do Wilbo , nadal uważam , że jest poważne zagrożenie bo kompletnie brakuje pomysłów na przyszłość. To jest gra na przetrwanie albo znajdzie się kupiec. Tylko co zrobić? Sprzedać teraz czy poczekać na przejęcie?
    Ale jakie przejęcie - jak dotychczas to Wilbo przejmowało inne firmy i jak widać do dziś trwa :) - mimo trudnego rynku
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~rey [78.30.77.*]
    tylko konsolidacja.to bylby hit,no i cena>4
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~rozczarowana [83.25.147.*]
    Zgadza się Wilbo kupowało, ale próba sprzedaży też była. Sadzę, że właściciele większościowi nadal o tym poważnie myślą.
    Pisząc o sprzedaży miałam na myśli zmianę głównych właścicieli.
    Moim zdaniem to jedyne wyjście na poprawę kondycji firmy.
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~apeak [88.199.111.*]
    Wczoraj przejeżdżałem przez Tarnów. Mijałem pięknie wymalowane autko z reklamą Neptun. Nie sposób się nie obejrzeć i na chwilę zatrzymać wzroku. Łuniak działa konkretnie i to skusi anali i fundy. Graal się dziwi bo za mało podniósł ceny, w tym roku mają wzrosnąć 30%. Bardzo dobrze, niech goni WILBO. A propo przejęć. Wilbo nie wykonało wrogiego przejęcia. Po prostu się dogadali. Była właścicielka Prorybu jest teraz udziałowcem Wilbo i na dodatek kredytuje firmę. Dlaczego? pozdro...
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~rozczarowana [178.42.133.*]
    Oczywiście zakup Prorybu nie było wrogim przejęciem. Czy była właścicielka jest nadal udziałowcem to nie wiadomo? Wróć do umowy zakupu- część była płacona akcjami WLB i dlatego P. Dyzmańska została akcjonariuszem. Kredytuje firmę , bo ma pożyczkę pewnie z dawnych czasów i czeka na spłatę. Przy umowach zakupu te sprawy pewnikiem też trzeba omówić i określić datęspłaty. Za darmo nie pożycza.
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~trader [89.161.6.*]
    wzrosty sie skoncza juz
    i co z tego?
  • Re: Wilbo: powrót do kanału Autor: ~rey [78.30.91.*]
    pisali o zamiarze Seko lykniecia kogos z branzy.Tez nie byloby zle.Wilbo +Seko=Nr.1?
    ciekawe nawet - może i dobry pomysł - ale czy prawdziwy?
[x]
WILBO 4,17% 0,24 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.