• selekcja pracowników Autor: ~neil [213.134.164.*]
    Jakich metod selekcji używać przy rekrutacji pracowników. Do tej pory zawsze stosowałem rozmowę kwalifikacyjną, ale jakoś nie mam szczęścia do pracowników i ta metoda nie jest wystarczająca. Co polecacie?
  • Re: selekcja pracowników Autor: ~agata [213.134.164.*]
    Warto stosować kilka metod przy wyborze pracownika. Przeczytaj ten artykuł http://www.iakg.pl/blog/168-w-jaki-sposob-zwiekszyc-trafnosc-selekcji-kandydatow-do-pracy
    Połączenie kilku metod pozwala drastycznie zminimalizować ryzyko zatrudnienia niewłaściwego pracownika.
  • Re: selekcja pracowników Autor: ~seba [109.243.111.*]
    Z perspektywy pracownika. Byłem na wielu rozmowach i rekrutacja zależała w dużej mierze od firmy, do której szedłem, jakiego rodzaju była to praca i od tego kto rekrutował. Czasem jak firma była mniejsza to i rozmowa trwała dłużej i przy tym była konkretna. Im większa firma, tym krótsza rozmowa. Teraz pracuje w Eniro Polska i rozmowa kwalifikacyjna wyglądała tak, że najpierw zweryfikowano moje CV, a potem dopiero mnie zaproszono na rozmowę. Przy czym rekrutacja jest kilkuetapowa. To kwestia specyfiki pracy. Żeby móc wyłonić dobrych sprzedawców trzeba jednak rekrutować na kilku poziomach i przez kilka etapów. Mi się udało. Może to jest jakiś sposób podnieść poprzeczkę i podwyższyć kryteria.