Piotr Jurzysta ma o 100 000 sztuk więcej
Totmes >80 000 szt- niedługo 20%
Ciekaw jestem kiedy kupowali - uważam że złamali przepisy nie informując nas na czas o swoich zakupach - (zakupili więcej niż rownowartosć 5 000 euo i winni w ciągu 5 sesji powiadomić nas o tranzakcjach). Inf nie było
Free float się zmniejsza
Totmes - 83 218 akcji więcej
Jurzysta Piotr - 100 000 akcji więcej
http://stooq.com/q/h/?s=b3s
wychodzi że FF teraz to 34% Niedługo poniżej 30% 8)czekam na infa o przekroczeniu 20% przez Tootmes oraz info o przekroczeniu 5% przez Pana Jurzystę -( ewentualnie inf o kupieniu akcji stanowiących równowartość więcej niż 5 tys euro). W zasadzie dizwię się że takich inf nie bylo - 5 dni mineło - to już zapewne złamanie przepisów znowu musze kablować do KNF
Totmes musial dobrać po dodruku akcji k i l inaczej przekroczyłby już dawno próg 20% - a jesli tak to dobierał w okresie zamkniętym z uwagi na raport roczny (2 miechy) i za 4 kwartał.(2 tygodnie) . Ech te nasze przepisy wszyscy (więksi) maja je w tyłku conajwyżej odpalą śmieszną karę ale nic powoulutku i do tego czlowiek się przyzwyczaja No i patrząc na obroty wychodzi że tylko Oni kupowali w ostatnich 2 miesiącach - dobry znak ale i potwierdzenie że leszcz zawsze będzie leszczem
po walnym widac ze grubaski mimo marazmu na akcjach-korzystaja i dokupuja.tez sadze ze powinni iformowac rynek.a tak to w tajemnicy-to bedzie wasko 2-to nie ulega dla mnie zadnej watpliwosci-tylo kiedy.po zatym nic nie mowia o coig-tez pewnie tajemnica- a sami podkupuja.zainteresowani wiedza co bedzie.podziwiam to upor-znasz spolke jak malo kto-daj boze aby twoj scenariusz wypalil/pozdro
Jurzysta nic nie zwiekszył zawsze tyle miał głosów Totmes już też tyle podawał chyba na koniec września ale papier będzie ok. Pozdrawiam
AKTUALNOŚCI
22.04.2011 09:00
B3System: rok 2010 pod znakiem akwizycji
Firma zanotował 118 proc. wzrost przychodów w porównaniu do roku ubiegłego. Zdaniem przedstawicieli B3System lepsze wyniki finansowe to efekt przeprowadzonych w minionym roku akwizycji.
W ubiegłym roku finansowym firma zdecydowała się poszerzyć obszar dotychczasowej działalności i przejęła dwie firmy - Navipro i Copi. "Połączenie z Navipro i Copi zaowocowało klasycznym efektem synergii. Dzięki przejęciom, Spółka nie oferuje już wyłącznie usług i rozwiązań w obszarze bezpieczeństwa IT, ale poszerzyła swój portfel o dodatkowe usługi w obszarze integracji infrastruktury IT i oprogramowania wynikające ze specjalizacji przejętych podmiotów" - powiedział Jarosław Kolankowski, Wiceprezes Zarządu i Dyrektor Pionu Usług.
Przejęcia nie pozostały bez wpływu na wyniki finansowe firmy. Przychody całej grupy kapitałowej B3System, obejmujące Navipro, Prokonet (teraz MC Comp), Commcord oraz Copi wyniosły na koniec 2010 roku 151 786 tys. zł. Oznacza to wzrost o 118 proc. w stosunku roku ubiegłego. Przychody za sprzedaży wzrosły o 19,5 proc. (151 157 tys. zł), a zysk przypadający na kapitał mniejszościowy o 61,5 proc. Z kolei zysk przypadający dla jednostki dominującej osiągnął 1 249 tys. zł, wobec straty 690 tys. zł, jakie zanotowano na koniec 2009 roku.
Jeszcze raz zmusiłem się do sprawdzenia mych informacji i wychodzi że umiem liczyć
Jurzysta miał 453000 a Totmes o 82000 szt mniej od ostatnich raportów - co nietrudno spradzić. Taka ciekwostka gdyby nie było dodruku ostatnich 20 000 akcji to Totmes ze swoim wykazanym na Walnym zbiorem już by przekraczał 20%.
Pozostaje jeszcze taka ewentualność że pan Jurzysta miał upowaznienie do czyichś akcji - może szpan
Totmes podobnie?
Stawiam jednak że ups zapomnieli albo oleli tyle tych przepisów :)
Przypominam że TOTMES TMT S.A. – 3 278 869 głosów z czego akcje serii A - 450 000 liczone x 2 = 2 828 869 szt - 19,998% wszystkich akcji i sądze że to nie przypadek że zatrzymali się o te 2 000 akcji niżej - zapewne zdążyli zakupić jak i kiedy sam nie wiem
dla mnie sam przychod-ponad 150 mln juz robi wrazenie.ta spolka przezywa rewolucje z wyjatkiem akcjii.pewnie obudza sie po infie z coig.a dalej pewnie marazmu cdn-ale to jest zludne wrazenie-spolka zapomniana i nie uczestniczyla nic w tej hossie/pozdro
Coś tam podrygi miała z 1,4 na 4 PLN - jeszcze nie taka ostatnia ale jest szansa że ten podryg przed nami ma szanse przebić ostatnie wierzchnięcie i zapoczatkować Wasko 2 czyli zysk 1000%
280 mln kapitalizacji przy splocie pewnych zdarzeń może się zdarzyć- choć dla większości z nas napewno starczy i 70- 100 mln kapitalizacji :) ale ja wiem jak rośnie to chcialo by się jeszcze i jeszcze - ech kiedyś posiedziało sie całym portfelem na Hawe czy Procadzie :)
Jeśli Totmes kupował 1,5 roku temu akcje po 2,6 a Copi ma po 2,5 i tyle już wysiadują to nie po to żeby zrobić tu jakś mierną 3-jczyne jak spółka ma ewidentnie papiery na 5 PLN - 3jke to można zrobic na Procadzie ale dalej czerwony szlaban
Nic nie dokupili od września taki sam stan za to my chyba pora zaczynać ile może jeszcze spaść a wyniki 15,05, raptem 8 sesji a może być ciekawie, Powiem tak ostatnie trzepanie i góra to widać i czuć
B3SYSTEM (B3S): Wykaz akcjonariuszy posiadających, co najmniej 5 % liczby głosów na NWZ B3System S.A., które odbyło się 30 listopada 2010 r. (raport nr 65/2010)
01.12.2010 12:12
Raport bieżący nr 65/2010
Podstawa prawna:
Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie - WZA lista powyżej 5 %
Zarząd B3System S.A. przekazuje do publicznej wiadomości wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu B3System S.A., które odbyło się 30 listopada 2010 roku:
1. TOTMES TMT S.A. - 3 278 869 głosów stanowiących 34,76% głosów na tym zgromadzeniu oraz 21,91% ogólnej liczby głosów.
2. Mirosław Kaliński - 1 852 000 głosów stanowiących 19,65% głosów na tym zgromadzeniu oraz 12,37% ogólnej liczby głosów.
3. Robert Wodziński - 1 321 090 głosów stanowiących 14,01% głosów na tym zgromadzeniu oraz 8,83% ogólnej liczby głosów.
4. B3System Security Sp. z o.o. - 1 080 000 głosów stanowiących 11,46% głosów na tym zgromadzeniu oraz 7,22% ogólnej liczby głosów.
5. Candypez Ltd. - 819 284 głosów stanowiących 8,69% głosów na tym zgromadzeniu oraz 5,47% ogólnej liczby głosów.
6. Piotr Jurzysta - 553 000 głosów stanowiących 5,86% głosów na tym zgromadzeniu oraz 3,70 % ogólnej liczby głosów.
7. Jarosław Kolankowski - 522 293 głosów stanowiących 5,54% głosów na tym zgromadzeniu oraz 3,49% ogólnej liczby głosów.
Akcjonariuszom uczestniczącym w Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu przysługiwało 9 426 536 głosów. Ogólna liczba głosów wynosi 14 966 151.
Mirosław Kaliński - Prezes Zarządu
Widze że jak krowie na miedzy napisac nie wystarczy no to teraz rozpisze jak dwie krowy na miedzy
Totmes SA wraz z podmiotami zależnymi 2 745 651 (19.39%) 3 195 651 (21.08%) 2010-09-14
Ostatnie walne
TOTMES TMT S.A. – 3 278 869 głosów stanowiących 34,27% głosów na tym zgromadzeniu oraz 21,09% ogólnej liczby głosów
3278869 - 3195651 = 83218szt i tyle zapewne dokupili ostatnio
Jurzysta Piotr ile miał od 2007 r i jak do tej pory nie obracał swymi akcjami
453 000 4.83% (+0.05) 553 000 5.33% (+0.05) 2007-02-14
ile obecnie wykazał
Piotr Jurzysta – 553 000 głosów stanowiących 5,78% głosów na tym zgromadzeniu oraz 3,65 % ogólnej liczby głosów
róznica 100000 - jako członek zarządu jest zobowiązany w myśl art 160 informowac nas o kazdorazowy zmniejszeniu swoich akcji jesli kwotowo przeracza to 5 tysięcy euro - oprócz tego obowiązuja okresy zamkniete - byc może wykazał kdodatkowo kogos innego akcje - ale znam również juz taike przypadki że więksi maja w tyłku przepisy jęlsi chodzi o niezły zarobek bo śmieszne kary z KNF są wliczone w cene..
Z drugiej strony kogo to obchodzi ile wykzują na walnym - tak czy siak mogą na słupy kupowac czy porzyczać od nich na walne a potem je w stosownym czasie odkupić. Obrociki się zmnijeszyły a do koszyczka Totmes coraz mnie trafia :)
Ba po prostu On ma również akcje liczone podówjnie - omckneło mi się no ale Totmes miał 80 000 więcej na walnym i jeśli dalej będzie skubał to wystarczy jeden minimalny strzał 2000 PKC i jest > 20%.
spolka naprawde uczy cierpliwosci.czesc informatycznych spolek juz poodbijala-a ta stoi jak zakleta.a lektura raportow jest jednoznaczna-spolka przezywa rewolucje i to bez coig/pzdro
Dobra a ja się zastanawiam ile musi wynosić kurs B3S coby potencjalny akcjonarjusz szczęśliwiec ewentualnych nowych emisji za 3 PLN chciał zaczerpnąć swoją chochlą
W nowym statucie zarezerwowali sobie możliwość zwiększenia kapitału zakładowego o 480 000 PLN tj wyemitowania 4,8 mln akcji w cenie 2,5-3 PLN (około 15 mln) i jest to związane z tym że za część akcji COIG chcą zapłacić tymi akcjami a te muszą być przecie w jakiejś wyższej coby odpowiednio skusić potencjalnego nabywcę. Najlepszsym pomysłem na niezłą marchewkę byłoby wysłanie kursa w kosmosa i utrzymywanie go w kosmosie -a le to tylko moje głupawe przemyślenia i proszę nie sugerować się mnie tym choć w zasadzie wskazałem tu kto powinien być naszym i waszym obrońcą bo ja to żaden obrońca ledwom swoimi dywizjami 303 niedawno przekroczył 8000 szt :cry
p.s. no i jak zwykle wyjdzie na to że naganiam
nie sadze aby przejeli coig za emisje akcjii-bo tam sie szykuje za duza kwota.pewnie obligacje lub kredyt-raczej te drugie-ale ciekawe jaki bank im da tak duza kwote.mnie bardziej zastanawia dlaczego inni tak latwo zrezygnowali z coig-zostawiajac na placu boju tylko b3system/pozdro
B3System rozważa kilka źródeł finansowania potencjalnej akwizycji.
"Rozważamy emisję akcji z wyłączeniem prawa poboru, która byłaby skierowana do inwestorów finansowych, rozmawialiśmy z funduszami, które byłyby zainteresowane objęciem emisji. Rozważamy też emisję obligacji zamiennych na akcje, jak również finansowanie kredytem bankowym" - powiedział prezes spółki.
Ostatnio była informacja już o 30-40 mln - wiodać negocjacje trwają i pisze się o finansowaniu zewnętrznym
http://www.parkiet.com/artykul/7,1027736-B3System--Tylko-cena-do-ustalenia.html
Całkiem możliwe jednak jest akwizycja kombinowana z wykorzystaniem akcji własnych chyba po to sobie dali możliwość nowej emisji 480 000 akcji za 2,50-3PLN co dało by 15 mln i zostałoby jedynie z 25 mln dopłacić kredytem bo kasy mają narazie 5 mln na ewentualną obsługę i zapewnienie płynności .
Ewentualnie te fundusze które miały by dostać akcje za 2,50PLN czy 3PLN z czego zbiorą 15 mln - no ale jaki teraz fundusz by chciał za tą cenę jeśli kurs 2 PLN
Nawet jak kurs będzie 2,5 czy 3 PLN fundusz zawsze chce taniej zakupić z ewentualnym bonusem - a kurs w dalej lesie. O jakby kursik chodził dłużej przy 4 PLN wyniki były takie jak za 4 kwartał o to wtedy by chciały.