1. czy w najbliższej przyszłości planowane są jakieś przejęcia(chociażby fabryki prefabrykatów) lub pozyskanie nowych gruntów pod budowę domków?
-odp. jak było wspomniane w artykule, a konkretnie fabryki domów, oraz fabryki pokryć dachowych, rozmowy są bardzo zaawansowane.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-2. czy planowane jest pozyskiwanie okien od czeskich spółek?
odp. oczywiście, spółki czeskie bardzo ważnym ogniwem w Trionie, a okna z VPO będą montowane na budowach Trionu, i zresztą nie tylko. VPO negocjuje dostawy do jednego z największych deweloperów w Polsce, a także dostawy dla baaaardzo dużego producenta domów gotowych w Czechach.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-3. czy rozważana jest współpraca z jakimś bankiem jeżeli chodzi o kredyty hipoteczne co znacznie ułatwiłoby i usprawniłoby przebieg kredytowania na zakup domków?
odp. jak najbardziej, jest to świetny pomysł i trzeba wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów i TRION będzie to robił, czyli będzie współpracować z bankami partnerskimi tak aby klient w szybki i dostępny sposób mógł załatwić sprawę kredytu hipotecznego na zakup domów oferowanych przez Trion.
ps. co do kursu, a czy to ja sprzedaję akcje? trzeba się pytać tych co oddają ze stratą:)
jeżeli komuś nie puszczą nerwy i nie zasieje paniki to nie powinno być tak źle, a wzrosty? kurcze, sam bym już chciał zobaczyć trochę zieleni:) - poczekam i doczekam się.
ważna kwestia, proszę niech moje posty nie będą wyrocznią kupna czy sprzedaży akcji!
przekazuję wam co dobrego się dzieje w spółce, jak będą jakieś poważne negatywy to też o nich napiszę.
ps. alterco opóźnia się troszkę z pewnymi sprawami, jak je dopną to będzie sporo komunikatów.
Witam akcjonariat ,
pomimo tak perspektywicznych informacji udzielonych nam przez kolegę Simona ,które niebawem mają się potwierdzić w oficjalnych komunikatach kurs ani drgną. A teraz tak na serio , dopóki nie będzie jakiegokolwiek zainteresowania zewnątrz spółką (patrz; ulica ) dopóty kurs będzie się kisił na obecnym poziomie lub delikatnie obsuwał i żadne pozytywne infa tego nie zmienią, Na obecną chwilę gra rozgrywa się na innych spółkach, Trion musi jeszcze poczekać co najmniej do przyszłego półrocza.
Do Simona;
czy jak nie będzie pozytywnego odzwierdziedlenia na plus po ukazaniu się pozytywnych komunikatach pozbędziesz się swojego pakietu po kursie obecnym lub niższym tak jak zapowiadałeś...? Pozdrawiam
mam nadz że kurs się utrzyma i powoli do przodu, oby.
możemy się umówić, że jeżeli po napływie pozytywnych informacji i rozpoczęciu inwestycji w kiekrzu we wrześniu zniknę z forum i oddam swój pakiet (w swoim czasie ujawnię ile mam akcji)
ps. nie oddawajcie akcji za bezcen bo spółka jest znacznie więcej warta niż choćby bankrut polrest.