z drugiej strony ten niezbyt pochlebny art o polnej daje mi do myslenia ze byc moze nasz pryncypal zamowil sobie 2 art w pudelku biznesu zeby nam jeszcze trochw wyciagnac akcyjek :)
nie dajcie sie na to nabrac
po wezwaniu na 1,63 na optysyfa zarzad w zeszlym roku twierdzil ze cena jest godziwa a dzis jest 500 % wyzej :)
podejrzewam ze miro jest w jakiejs zmowie z J stad twa zmowa (prezes sie przyznal ze forum czyta i chyba takie narzekanie na swoja spolek i jej opluwanie jest im na reke)
gdzyz poki co graja do jednej bramki na maxymalne dolowanie i obrzydzanie papiera, ale jak to w histori bywa po czyms takim nastepuje odwrot, zaczyna sie dluuuugotrwaly trend i akcje szybuja na historyczne maxima
kto wytrzyma cisnienie to sie niezle oblowi na tych papierach!
ide o zalkad ze wlasciciele spolek czytaja fora-sam bym to robil na ich miejscu-tu najlepiej widac co w trawie piszczy.zwracam uwge ze wladze cognor sa nawet grozily sadem forumowiczowi ktory trafil z fatalnymi przepowiedniami.jesli z tym rurociagiem to nie lipa to polna bedzie miala co robic ale najwazniejszy jest temat akwizycji-bo polna szura po dnie.miro-piszesz ze byl jakis2 art,o polnej i raczej zly-czy to prawda
art 1 pola spi na kasie ale , beda przejecia, ale poki co pomyslow brak badz sa analizoawne...zlych inf nie bylo!
art 2 jakubas buduje rurociag z bialorusi, a polna wg mnie ladnie sie wykaze w projektowaniu i uzbrajaniu infrasturktuty
kris b, wczoraj kufelek przytoczył ten artykuł z pudelka - jak byś nic nie wiedział o Polnej, a dopiero teraz byś go przeczytał, to co, wszedłbyś w spółkę, które zamierza się restrukturyzować, która od kilku lat nie potrafi nic przejąć (w domyśle, tak może być następne kilka lat), choć miała kasę, a było najtaniej (bo nikt mi nie powie, ze teraz jest taniej) itd. przeczytaj sam, nowi będą omijać Polną jak najdalej z dala, skubi-dubi-du, scyzoryk
ale bolo
to nie jest spolka dla mas :) nie trzeba tu tlumow, nie na tym etapie kiedy lezy na dnie
plynnosc zerowa
wystrczy ze jakubas nacisnie guzik
ale czy nacisnie i ile pieter moze miec winda?
juz 3 lata mija
kolejnie 3 mamy czekac?
to by bylko juz maniakalnie chore!
Następny konkurs: http://www.polna.com.pl/aktualnosci/konkurs_targi_automaticon.html
1. Czym zajmują się Zakłady Automatyki ,,POLNA S.A.? - kiszeniem kapuchy akcjonariuszy
2. Z czym kojarzy Ci się marka POLNA S.A.? - ze spadającym kursem akcji
ja juz decyzje dawno podjalem.choc na forach jakubas zle sie ludziom kojarzy.mijaja 3 lata-hossa na wig-20 sie rozkreca.a na polnej-cierpliwy kamien ugotuje
to lepiej gotować węgiel, a nóż zamieni się kiedyś w diament? ;)
poobserwuję poczynania Mira, tego z Polnej :) albo rozwali mi pewne wyobrażenie na swój temat, albo potwierdzi to, co wydaje mi się
ja czekam na wyniki do maja
licze ze przychodzy beda przyzwoite a marze z lekka sie porpawia
jesli zrobia powtorke z IV Q to organizuje krucjate na przemysl A.D czerwiec 2011 i sobie na WZA pogadamy z prezesem nieco ostrzej bo poki co przegina pale coraz bardziej
ps wg mnie na strone inetrenotwa bedziemy czekac do ostatniego dnia kwietnia:)
byc moze
ja widze zla wole prezesa niestety, jest uparty ale w tym zeby nie pchac do przodu tego kramu
nieslowny, nieefektywny i calkowicie poddany jakubasowi
a temu zdaje sie te spadki na reke
ja prezesowi nie wierze w zupelnosci
jego zapowiedzi nic nie zmienia,
sam przyznal ze po wynikach mozna oceniac zarzad
ciekawe ile razy musi jeszcze zawiesc zeby zrozumiec ze te nasze zale sa uzasadnione!!!
kaze nam znow czekac? wolne zarty
tafil swoj na swego i tyle
dzis kolejny dzien buduja wartosc dla akcjonariuszy
ha ha ha
dla prezesa najwzniejsi sa akcjonariusze :D:D:D. no widac po kursie i zachowaniu papiera, normalnie perla
widac cholewka jak na dloni ze staraja sie nas tu wszyskich zrobic bez mydla i tak juz od kilku dobrych lat :)
nie bedzie tu kokosow z tym zarzadem niestety
nie martwcie sie
moze za kilka lat jakubas da szanse kolejnemu prezesowi i wtedy bedze szansa nas mamic "budowa grupy" i przejeciem ktore mialo byc w I kwartale, no coz nie zauwazlyme drobnej roznicy ze tu mialo byc rozstrzygniecie, a okazuje sie ze pospiech nie jest potrzebny i dopiero zajeli sie laskawie rozwazaniem jakis tam enigmatycznych podmiotow wilekosci pewnie malego cechu rzemieslniczego :)
Nr raportu Temat Data publikacji
1/2010 Terminarz przekazywania raportów okresowych w 2010 roku 29.01.2010
2/2010 Wykaz informacji przekazywanych do publicznej wiadomości przez Zakłady
Automatyki "POLNA" S.A. w 2009 r. 29.03.2010
3/2010 Wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdania finansowego i
przeglądu śródrocznego 26.04.2010
4/2010 Zwołanie Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia 28.05.2010
5/2010 Projekty uchwał Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia w dniu 28.06.2010 r. 28.05.2010
6/2010 Uzupełnienie raportu bieżącego nr 5 z 28 maja 2010 r. 22.06.2010
7/2010 Ustanowienie Zarządu nowej kadencji 28.06.2010
8/2010 Podjęte uchwały na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu 28.06.2010
9/2010 Lista akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% głosów na Zwyczajnym
Walnym Zgromadzeniu w dniu 28 czerwca 2010 r. 02.07.2010
10/2010 Odpowiedź na zaproszenie do negocjacji w sprawie nabycia udziałów 21.07.2010
10/2010 Korekta: uzupełnienie raportu bieżącego RB 10/2010 z dnia 21 lipca 2010 r. 04.08.2010
11/2010 Powołanie Prezesa Zarządu 27.09.2010
11/2010 Korekta raportu bieżącego nr 11/2010 z dnia 27.09.2010 r. 29.09.2010
12/2010 Odstąpienie od negocjacji w sprawie nabycia udziałów w Zakładach
Armatury "Chemar" Sp. z o.o. 13.12.2010
ZERO INFORMACJI NA TEMAT DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ I NA TEMAT PLANÓW GOSPODARCZYCH !!!