Witam.A prawda jest taka że mój znajomy przez 30 lat pracował w firmie ENERGA i stwierdził ,że przez te wszystkie lata nie wiele się w firmie inwestowało i prawie wszystko jest do wymiany między innymi to co produkuje ZPUE czyli między innymi rozdzielnice niskiego i średniego napięcia.To samo tyczy się złączy kablowych.Reasumując mój znajomy powiedział,że muszą to wszystko wymienić bo inaczej to wszystko po prostu się rozleci i nie mają innego wyjścia.Wspomniał dodatkowo o podobnej sytuacji u innych wytwórców energii.Pisząc o tym mam na myśli wypowiedż jednego z inwestorów amerykańskich,że najlepsze inwestycje na giełdzie robią gospodynie domowe robiąc codziennie zakupy podpatrując innych jaki towary wybierają.Dlatego opinia mojego znajomego jest dla mnie ważniejsza niż analizy "mądrych analityków"i między innymi dlatego kupiłem akcje ZPUE.Co do linii napowietrznych to chyba wszyscy wiedzą,że inwestycje w tą infrastrukturę pochłoną miliardy złotych i jest duża szansa,że właśnie ZPUE najwięcej na tym skorzysta.Także perspektywy uważam dla firmy są bardzo dobre.Kończąc pozdrawiam przyszłych i obecnych akcjonariuszy.
Proszę podać WSZYSTKIE DANE pana kolegi ponieważ jest to ciekawy PRZYPADEK, że ktos pracuje 30 lat nic nie robiąc w tej pracy - a MY PODATNICY musimy za...ać na 3-etatach(jak powiedział ostatnio jeden deputowany w DUMIE ROSYJSKIEJ).