Poszerzenie limitu kredytowego pod zabezpieczeniai (tak mówi komunikat), nie oznacza pozytywnej wiadomości. Nie chodzi więc o zakup czegoś nowego, a przygotowanie się na większe spłaty dłużne.
Banki , zanim dadzą kasę , sprawdzają klienta. To znana prawda. Jak jest wiarygodny i dobrze rokuje to dają. Jak są wątpliwości, ale klient ma aktywa(ziemię , budynki itp.), to też dają ale aktywa biorą pod zastaw jako zabezpieczenia. tak zrozumiałem ten komunikat.
Nie jest to radosna wiadomość.
Inspektor jak ja Cie lubie :)
jesteś solą tej ziemi.
Jak już wszystko bedzie jasne i wylożone czarno na białym a kurs będzie szybował pod 7-8 zł. to będziesz pierwszy nawoływał do zakupów.
Taki biznes ...
I dlatego Cie lubie.
Ban -Ja też Cię lubię. To prawda, że jak wszystko będzie jasne , to będę nawoływał do zakupów. Z Mieszkiem związałem się 3 lata temu. W tym okresie nigdy nic nie było jasne.
A to przysparzało mi wiele nerwów. Przeżyłem to i w imię solidarności z innymi leszczami poprzez swoje uwagi, proponuję ostrożność. Ja to przeżyłem , oni nie muszą. Leszcza nie stać na pomyłkę. Nie jesteśmy krezusami. Liczymy każdą złotówkę. Korzystne wyniki na giełdzie są ważnym czynnikiem w naszym portfelu.
A giełda, sam wiesz Ban , nie jest do końca tym za kogo się podaje.
Są spółki, którym na karku siedzi prokurator, mają finansowe tyły, a mimo to kurs idzie w górę. To tak jakby na rynku sprzedawać zgniłe jabłka po cenie wyższej , niż zdrowe. Czy wyobrażasz sobie taki rynek?
Giełdę postrzegam bardziej jako grę hazardową i jeżeli do takiej gry przystępuję , mam taką świadomość. Nie mam nic przeciwko temu, ale Ostrożność, to podstawowy wymóg.
Pozdrawiam.