Shp nie rób sobie jaj. Jak odezwę się przy 10 Euro. To jest forum i masz tu się mój drogi udzielać. A nie schować sie do szafy i siedzieć tam, co jakiś czas zerkając przez szczelinę w drzwiach czy już jest 9 E czy nie ma. A teraz na dodatek postawiłeś sobie i nam następną poprzeczkę. Musisz się wypowiadać, bo jesteś jednym z niewielu najlepiej zorientowanych w temacie OPG. Ja między innymi liczę na Twoje opinie i wiedzę.
Pozdrawim i wychodź z szafy :))
Nie chcę być złym prorokiem panowie, ale wszyscy wiedzą że wyniki będą dobre, bardzo dobre lub świetne. Nikt niczego innego się nie spodziewa.
A jeśli nie będą aż tak dobre?
Albo będą bardzo dobre a zaraz po nich walne na którym klepną emisję nowych papierów.
Mirek - Ja już dzisiaj moge ci odpowiedzieć:
1. Wyniki będą dobre, pojawią się znaczne zyski po kilku latach strat - zwrot o 180 stopni.
2. Na walnym klepną emisję nowych papierów, która odbędzie się w bliżej nieokreślonej przyszłosci w ciągu 5 lat i będą przyklaskiwać Ottowi za to co mu się udało zrobić w ciągu ostatniego roku. (nie wiem czy zasługuje on na podziw za wysokie ambicje i udany 2010 rok czy na naganę za to, że doprowadził spółkę do takiej przeceny rynkowej przez poprzednie lata. W sumie ostatecznie ma się czym chwalić: ciekawe projekty i zyski ...)
3. Efekt: końcowy: będą jeszcze wzrosty teraz w tym tygoniu przed podaniem wyników, zaś 25.03 poszybujemy wysoko. Powinniśmy przebić 12 EURO a przy pomyślnych wiatrach może znacznie więcej. Potem lekka korekta, i nowy trend wzrostowy z docelową ceną powyżej 25 euro. Ciekawe jak rynek zareaguje na wyniki.
Zauważyliście, że dzisiaj mieliśmy spore wzrosty zarówno we Francji i w Polsce przy stosunkowo małym obrocie? Czyżby przestali blokować? To by dopiero było dobre info...
:)
Dziwię się tylko, że nie zaczeli jeszcze skupu. Mają teraz okazję skupić po taniości, no ale może mają inną strategię: poczekają aż rynek rozpocznie ruch w górę, a oni będą go kontynuwać. To by było naprawdę fajne posunięcie dla nas akcjonariuszy.
Wróciłeś Mirek na papier ?? Wyniki były już swietne za III kw 2010 więc za cały 2010 r. musza byc jeszcze lepsze bo chyba były dośc duza sprzedaz pod koniec roku, jednak rynek w te wyniki nie uwierzył niestety, moze i lepiej bo nie zdązyłbym się obkupic. Załuj ze wyszedłes bo tu stopa zwrotu może byc kilkaset procent i na taką czekam. Czy to nie dziwne że jak akcje były poniżej 30 zł to obrót mizerny, jak poszły na 37 to już chodza pakiety po 1 k akcji i wieksze, nie rozumiem "inwestorów".
Nie nie wróciłem. Sprzedałem wszystko na ostatnim wybiciu po 37 z groszem.
Widzisz mnie się nie podoba jedno- powszechny entuzjazm - wyniki będą świetne - jedziemy ostro w górę.
problem w tym że każdy spodziewa się świetnych wyników więc one już są w cenie.
Za to nie ma w cenie dodruku akcji ( dla dużych po niskiej cenie) a wydaje mi się że to będzie "grane" na najbliższym walnym.
Może się mylę ale prawda jest taka że nieważne na którym przystanku wskoczysz - ważne by pociąg jechał we właściwym kierunku.
A zauważ że płynność na GPW nie jest zbyt duża - jeśli zbyt wielu będzie chciało wyjść przez te małe drzwi....
Ciekawe ile apartamentów sprzedali na Złotej ???
Coś mi tu nie pasuje , w tych rozgrywkach , trochę się rozwodnimy oby tylko z pp
Trzymam palec na spuście , przy 11 ęuro pociągam
i do widzenia .
albo z rana jedziemy na szczyt i stamtad spadamy pod rysowanie wykresu albo boczniak i pod koniec notowan wzrost
wg mnie jutro wzrosty w czwartek lekkie spadki w dniu wynikow i po wynikach smigamy na 51 stamtad korekta na 45
czyli miedzy 9 a 13 euro powinno byc dobrze ... no chyba ze rysujemy od kilku dni staly trend wzrostowy wzrost dolek wzrost
i na koniec wg mnie to ostatanie historyczne poziomy na orco
a co bedzie mam nadzieje ze to ostatnie chwile wkur...nia sie wykres powinien byc coraz bardziej stromy a dokad dojedzie i sie uspokoi nie mam pojecia jest setki mozliwosci
Rzućcie Panowie okiem na CEDC . Szura po dnie. A nie wiem jak do was ale do mnie Bols i Absolwent przemawia. A i Żubrówką nie pogardzę.
A mojego ulubionego Jacka Danielsa też CEDC sprowadza do Polski.
Zależy głównie od tego jakie te wyniki, wszystko wskazuje na to że mają być dobre, ale los płata figle... no ale nic, niech : Ott odpala pompę, fundy rozpędzają rakietę i niech się to zacznie wracać do cen z przed kryzysu :)
też myslałem tak ale mnie kloeś w błąd wprowadził więc spoko. Lepiej niech kurs w końcu wystartuje bo narazie to chyba za bardzo w dobre wyniki rynek nie wierzy..
Rynek nie uwierzył w dobre wyniki za III kw 2010 bo jakby je zjadł to dzisiaj kurs byłyby w okolicach 15 Euro.
Co chwila spogladam na ESPI czy juz sa wyniki za cały 2010, pewnie dopiero po sesji pokażą.
Rynek nie uwierzył jeszcze w te dobre prognozy, bo gdyby uwierzył to byśmy mieli w tym tygodniu duże wzrosty przed podaniem wyników. Szkoda, no cóż,ale kto chciał to zrobił
zakupy, co było widać jak duże tranzakcje były realizowane w poprzednich tygodniach.
Ja jeszcze dokupiłem.
Ten tydzień to typowe niepewne wyczekiwanie. Niech się w końcu okaże kto miał rację.
Wyniki będą dzisiaj po zakończeniu sesji w Paryżu, więc czekamy, a jutro winda w górę...
Ciekawe jak będzie wyglądać końcówka dzisiejszego dnia... i ciekawe kto pierwszy wrzuci linka z wynikami :)
Powinni potwierdzić udaną restrukturyzację świetnymi wynikami i zrobić odjazd w kilka dni na 15 ojro i po sprawie a tak to trochę dziwne że nawet speklacyjnie nie biorą papiera skoro mamy jedno z najniższych c//wk na GPW?
Nawet nie wiecie koledzy jak mnie kusi żeby juz dziś rano wskoczyć konkretnie ( a mój portfel akcyjny to prawie 500 tys.) i gdyby nie ta ciążąca emisja akcji....
Ale chyba coś dziś uszczknę , chocby troszkę.