eee tam, tylko z rok go nie było, no może półtora, conajwyżej... :)
myślę, że to bardziej z powodu braku fana, coolturalnego, pablo i ... trolli... nie wywołuję wilka z lasu, bo jest względny spokój... znaczy się, nuda na kursie jak ...
kolejny przyklad dzialan szaranczy z po z ministrem gradem na czele.lumel-duzy producent automatyki i inst.przemyslowej.600 pracownikow ponad 70 mln obrotow i skromny zysk moze byc przejety za bezcen a wszystko w ciszy.poczytajcie dramatyczny list posla j.materny do grada.ktory chce oddac lumel .o ktory staral sie kiedys gieldowy relpol dla mikro-hinduskiej firmy z malym kapitalem 10-krotnie mniejsza od lumelu.umowa za miesiac.za bezcen pojdzie tez know-how.posel walczy nawet w prokuraturze.a bidulka polna od 4 lat szuka celu do akwizycji.zbysiu oczywiscie nie zna spolki lumel.a relpol tak.podobno warta 18 mln apojdzie za grosze.motto-''polskie przedsiebiorstwa sa malo albo nic nie warte dlatego sa tanio sprzedawane''-donald tusk
Jakubas przez trzy lata(od wezwania) zdążył wyrzucić kasę na jakiś przygłupiasty film ze swoją córunią, zmienił zarząd i kombinował coś z listami intencyjnymi nie z myślą o rozwoju tylko o chwilowym "podbiciu" kursu . Myślisz że na takie akcje pozwolił by sobie jakiś obcy element? A przecież dla nas i dla załogi chyba by lepiej było aby ktoś to rozwijał a nie tylko kombinował jak by tu wydoić....byka.
Pokaż mi jedną całkowicie polską spółkę akcyjną o którą tak naprawdę dbają ich współwłaściciele kosztem swoich dochodów. Wbrew Twojej opinii polityka Tuska może być dobra dla tych przedsiębiorstw. Przykładów na "dobro" takiego podejścia można podać wiele . Przykładów na marnotrawienie pieniędzy pod przykrywką Patriotyzmu, jest cała masa.
oj, już nie bądź taki surowy dla głównego nadzorcy Polnej, przecież postarał się, żeby za Zakonka wymienili wszystkie stare jak świat szczotki do podłóg na nowe (chińskie ponoć, ale 3 razy tańsze, a prawie tak samo dobre) oraz zapewnili dostawy środków czystości dzięki czemu mogą już mówić: "Panie, zobacz jaki PORZĄDEK u nas zaprowadził główny udziałowiec..."
być może w następnym trzyleciu uda się wymienić w firmie wszystkie jażeniówki na nowe energooszczędne świetlówki, żeby pochwalić się wszem i wobec: "Przed Polną teraz ŚWIETLANA przyszłość"
leniwe trutnie z polnej od 3 lat szukaja celu do przejecia.za miesiac mikrospolka z indii kupi zdrowa spolke z z.gory-lumel-porownywalna z relpolem.z segmentu polnej.grad warunki postawil-sprzeda 1.5 mln udzialow po 10 zl w lumelu-wychodzi wiec 15 mln zl.lumel ma marke.eksportuje.ciekawe know-how.na 600 zalogi-200 to ludzie z w.wyksztalceniem.zreszta zobaczcie ich strona.pytanie-czy polnej nie stac na lumel.odpowiedz-oczywiscie ze tak.ale jakubasowi i menadzerom zupelnie nie zalezy a taki byl cel emisji-albo to sa wyjatkowi nieudacznicy albo to jest robione celowo -polna ma srodki poparte ew.kredytem abu kupic taki lumel.do roboty patalachy.to drobny zuczek moze wyszperac taki tani cel a kurwa menadzery z branzy 3 lata juz szukaja.a mini hindus znalazl im pod bokiem w zielonej gorze.wstyd
zostal wlasciwie tylko tydzien do konca I kwartalu
ciekawe co prezes wypierdzi w zwiazku z brakiem przejec
chyba wogole to bedzie szczescie jak to skomentuje jakkolwiek
pewnie ze ze to nie piekarnia, apteka, ...czeba czekac bo cos tam cos tego...bla bla bla..wazne ze kasa jest za zarzadzanie a gotowka lezy odlogiem a jakies ciapate nam podbieraja perelki z rynku...ech ;/
ja tu ewidentnie widze zla wole.cele sa wciaz tanie a srodki z emisji sie kisza.podalem tylko przyklad lemela a pewnie sa tez inne.zarzad i glowny wlasciciel wyraznie gra na zniechecenie lub tanie wezwanie.nieudaczniku j.odpuscic sobie polna -daj jej zyc.jak nie masz koncepcji to wyjdz i nigdy tu nie wracaj-nie bedziemy po tobie plakali -juz wystarczy
Co do taniego wezwania to masz chyba przeczucie , bo w sprawozdaniu już chyba przyzwyczajają do niskiego wezwania , jeśli takowe będzie.
Cyt.
SPRAWOZDANIE ZARZĄDU Z DZIAŁALNOŚCI SPÓŁKI W 2010 R
11.10 Opis metod ustalania wartości godziwej instrumentów finansowych.
Spółka wycenia akcje spółek notowanych na giełdzie papierów wartościowych w wartości godziwej tj. w cenie notowanej na giełdzie na dzieo bilansowy.
IV Q na zmarnowanie poszlo i tyle, tak jakby go wogole nie bylo
spolka jest rentowana choc moze byc zawze lepiej, przychody juz przywoite ale marze nienajlepsze
zasypujcie pytaniami prezesa, niech sie wytlumaczy co robil przez pol roku:)
wezwania nie bedzie, zapomnijcie o tym , nikt nie odda spolki po 11-12 zl jak na 1 akcje przypada 4 zl zywej gotwki
ewentualne duze promocje potratujcie jako okazje inwestycyjna
wyniki za I Q juz za 1,5 m-ca i one dopiero powiedza w ktora storne idziemy
dobrze ze ostanito nie bylo obrotu, nie ma tu przypadkowych grajkow, nie bedzie spadkow:)
żaba przełknięta, zobaczymy jaka będzie reakcja do końca marca... po prostu Zarząd za całokształt: brawo !!! a gdzie główny nadzorca? ma tu przecież parę baniek umoczone
Witam na pokładzie. Dzisiaj kupiłem parę akcyjek Polnej i dokupię jeszcze w najbliższym czasie. Myślę, że spółka jest ok, a kurs bardzo atrakcyjny. Płynność trochę mała, ale siedzę jeszcze w kilku takich spółkach i jak do tej pory nie miałem powodów do zmartwień. W przeciwieństwie do reszty moich spółek jedna rzecz nie podoba mi się tutaj.--zbyt duża aktywność na forum . Przeważnie to oznacza, że jeszcze nie czas na wzrosty i taki marazm może jeszcze potrwać. Jednak w dłuższej perspektywie strat nie powinno być, a nagroda za cierpliwość może być wysoka. Płynność się zwiększy, gdy kurs będzie ze 100% wyżej. Wytrwałości życzę
żartujesz, chyba nie na tym forum, na wielu spółkach aktywność jest/była nieporównanie większa, a potrafiło rosnąć i na odwrót - zresztą, testowaliśmy tu wielokrotnie ciszę na forum i co? i nic to nie dało :)
takimi czarami nic nie wskórasz, przy tej polityce Zarządu i Jakubasa; jak by nieudacznicy zaczęli pracować efektywnie, to tu mógłby powstawać jeden post na minutę, a do tego to przyznasz, bardzo dużo brakuje i nie przeszkodziłoby to rosnąć akcjom
ja ze swojej strony jestem na przykład nad wyraz spokojny, jeszcze pewien czas czekam, lecz posłucham wkrótce zachęty emeryta_giełdowego w pewnej kwestii
to my życzymi przede wszystkim Tobie wytrwałości jako nowemu akcjonariuszowi Polnej