Wszelkiego typu klęski żywiołowe, katastrofy itd... a nigdy niestety nie zabraknie, tych wydarzeń , to olbrzymia szansa i rozwój dla takich firm jak aton . Czy nasi coś robią w tym kierunku? Niestety chyba nie a sądząc po kursie to nic a przynajmniej nic im nie wychodzi .
Katastrofa węgierska ...piękne pole (Dosłownie ) do działania i NIC! A ,, rzut kamieniem ,,
To że nasi natychmiast nie zareagowali , może w tym rejonie z nikim nie rozmawiali wcześniej .Ale POWINNI później i jeśli tego nie zrobili, TO WSZYSCY DO WYWALENIA!!!
ŁĄCZNIE Z RN!!!!!!!
Co do Japonii -- identyczna sprawa, z tym że tam na targach a sądzę że i wcześniej BYLI!!!! W TYM Nasza pani prezes .< W dniach 25-28 maja 2010 Spółka ATON-HT wzięła czynny udział w targach N-EXPO w Tokio w. Japoni> Jak trzeba podbić ,podtrzymać kursik to info extra , zawsze się znajdzie !! Teraz kupują do swojej kieszeni akcyjki to i raporty beznadziejne.
Więc WSZYSCY DO WYWALENIA!!!!!!!!!!!!!
ŁĄCZNIE Z RN!!!!!!!!!!! - Inaczej być nie może!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo od II półrocza poleci ta sama śpiewka!
Tak się akurat składa, że na syf na Węgrzech urządzenia Atona nie pomogą. A na Japonię? Może, zależy od tego co będzie do sprzątania, w tej chwili jest za wcześnie by coś tu gdybać. A i w ramach ciekawostek (niestety póki co tylko ciekawostek) można przypomnieć że atony można wykorzystać do zabezpieczania (nie mylić z utylizacją) materiałów radioaktywnych. Ale żeby faktycznie tę technologię do takiego celu zastosować to zapewne potrzeba wielu testów, papierów etc. więc radze się przypadkiem w najmniejszym nawet stopniu na to nie nastawiać.
Wam się na rozum rzuciło chyba ? Jakie odpady radioaktywne ? Gdzie je wozić na drugi koniec świata ?? Utylizacja zwłok w atonach ??! Przecież to jest aż niesmaczne...
A czytać ze zrozumieniem to umi? Podałem to jako ciekawostkę a nie jako jakąś realną szansę, bardzo wyraźnie zresztą. A poza tym istotą urządzeń atona jest to że to je się wozi a nie do nich przywozi, że się tak wyrażę.
Głupi żart i nie na miejscu im trzeba współczuć i pomagać. A z drugiej strony całkiem serio :gdyby tylko kasa z 2 naszych emisji, poszła na budowe Nowoczesnych Mikrofalowych Krematoriów HT , skrót NMK HT , to mielibyśmy wyprodukowane z pół setki podwójnych ,DUE a może i QUATRO i 20 baniek zysku.Gdyby prezio wystapił w filmie reklamującym swoje 100% wyroby i dodatkowo stwierdził że tylko w takim( NMK HT ) chciałby być spopielonym, Moze i zysk by się podwoił ? Oczywiście proponuję również wersję przewoźną kontenerową (nie tylko dla ubogich ,bo przydała by się również w przypadku masowych zgonów. Sukces w obecnym czasie murowany Japończyki znani z miniaturyzacji i pędu do wysokich technologii kolejną stówkę na pniu zakupiliby i bylibyśmy jeśli się nie mylę pierwszymi producentami mikrofalowych krematoriów .
Te obecne stosowane, zwykłe, przestarzałe są drogie- więc do dzieła!
Przepraszam wszystkich,których uraziłem, oczywiście współczuję poszkodowanym. W takiej sytuacji jednak jest to sposób umożliwiający rozwiązanie problemu. Utylizacja jest określeniem w tym przypadku bardzo nie na miejscu , ale technologia kremacji mikrofalami nie powinna być wykluczana z tego powodu.
Podstawowa sprawa jest taka że odpadów radioaktywnych W OGÓLE nie da się utylizować ani podgrzewanie, ani zamrażanie, nie wchodzi w grę, tylko zabezpieczyć i zakopać ( trochę jak azbest u nas w polszy, hehe ). Co do innych odpadów, szpitalnych czy nawet jakby te domy co je poburzyło miały azbestowe dachy, to w obliczu tej skali katastrofy nikt nie będzie szukał jakiegoś cudacznego urządzonka z drugiej strony globu tylko naprawiał szkody szybko, skutecznie.
Co jest po drodze między Polską a Japonią ? Chiny - tam, mają wszystko, dużo, tanio, dobrze... A swoją drogą Japonia jest też Hight Tech, może nie aż tak jak Aton "HT" ale zawsze i coś tam sobie wymyślą.
Ten wątek jest po prostu chybiony, o ile pół roku temu zatoka w USA to był temat do którego Aton akurat miał rozwiązania, ale przerosła go skala, o tyle w Japonii Aton nic nie wskóra bo nie ma jak.
Pewnym ludziom zależy by akcjonariuszom ,,odbijało,, może sprzedadzą w końcu . Katastrofalne komunikaty i akcjonariusze odchodzą po 4 zł przyjdą przy 8zł .Katastrofy TEMAT RZEKA! to nie tylko Węgry,Japonia, są regionalne, małe i zwykłe wypadki czy w zakładach przemysłowych , komunikacyjne .....substancji do wyboru i koloru . POWODZIE w POLSCE!!!!!!!!!!! Mnóstwo pomysłów ! ALE CO SIĘ DZIWIĆ JAK ONI SZUKAJĄ HANDLOWCA!!!! ŚMIAĆ SIĘ CHCE!!!!!!!! Po 3 latach na NC ! 5 istnienia. Prezes z pasztetami dał radę czy tylko mu się udało bo kilku za niego robiło. Co niby biedna człeczyna ma robić ?Za co? W ogłoszeniu brakuje kilku słów . A od czego prezes( i ) I INNI !!!!!!!! a jest tego trochę ! Nie jest to dobrze zrządzane przedsiębiorstwo całkowity brak kontroli, musimy się zabrać i my do pracy. Nie tylko ustawy. Nigdy pod ustawy nie kupowałem, teraz warto . Widzę że Forum mało wie albo nie chce się wypowiadać o MTT Aton przecież nie utylizuje el.atomowych:) czy ich odpadów ,nie tylko odpady azbestowe czy szpitalne, ropopochodne ! Co do cudacznych urządzonek to japońce mogli kupić licencję ,produkować udoskonalone, zmodyfikowane i mieć u siebie na miejscu a nie z końca globu ! Po to jechali za pieniądze nasze! Niestety od początku widzę że lubią podróżować za nie swoje!!!!!! Bo nikt im się nie dobrał do rozliczeń delegacji !!!!! A to może być z 10-20% utrzymania firmy?! Nie wiem czy słusznie zauważam jak coś ......się dzieje,........ gdzieś się dzieje...... to ..... i jest...... i kontra i...
W jedności siła!
Dnia 2011-03-23 o godz. 21:21 ~nis napisał(a):
> Widzę ,że tutaj bez zmian ,ciągle w gaciach mieciutko i
> cieplutko ,tak trzymać jestem z was dumny.
Już pół roku nazad mówiłem że czekam na 1,52. A Wy chapiecie. Po co na co dlaczego?.
skad ta pewność Gerg, ile to razy składałeś ręce do wiwatu
Franc.Łotwa, Szwajc.USA.NORWEG.........bestmont, befama, wojsko, ........................................................
można było dostać odcisków na dłoniach od oklasków
jeśli każdą wrzutkę Atona na przestrzeni 3 lat .
A przed chwilą w Radio Rzeszóww na żywo poszła informacja na temat koniecznosci zającia sie przez Posłów sprawą urządzreń mobilnych unieszkodliwiających azbest....
Padło pytanie dlaczego w Polsce blokuje się innowacyjną technologię
Audycja była o zagrożeniach azbestowych.
Mówi się coraz więcej i wprost..
Skrytykowalem bardzo ostro kogo trzeba i efekty są . Forum ożyło a najbardziej pasuje mnie ,że również krytykujecie WINOWAJCÓW!!
Są i inni Winowajcy, olbrzymich spadków kursu, Spekulanci nie tylko kursem a i na forum!!!!!!!!! .
Zrobią wszystko by super zarabiać , sam jestem ciekawy jak notowania dalej się potoczą, nie będę jednak sledził notowań, ni pisał na forum ,choć mam akcje. Jeden z wielu cwaniaczków Pisze
:<<<<<<>
A 3 sesje wczesniej ! Pisał post pt. : <<< Czekamy na kontrę nagniaczy. Na razie ich ogłuszyło
Autor: [94.75.70.*], 2011-03-28 17:58
Gdzie jest gerguś który tak płomiennie perorował, że wybicie dołem jest niemożliwe? Czy choć raz będziesz miał odwagę się przyznać do błędu? Czy Aton złoży wniosek o patent na Grenlandii? Co przyniesie tydzień... Tyle emocji :)) Tik tak, tik tak...>>>>>
i natychmiast sam sobie odpisuje błyskawicznie! <<<<<<
[94.75.70.*], 2011-03-28 18:08 Czy to już dryyyyń? Moim zdaniem jeszcze nie, to dopiero przygrywka. Odliczanie się skończy przy -20%, tak gdzieś do 2 zł. A potem powolne osuwanie do WK. >>>>>>
Finisz piękny !<<<<<<<<<
[94.75.70.*], 2011-03-28 18:59 Nie wiem czumu dwa złote to przesada. Spółka bardzo długo chodziła w okolicy 1 zł, a sytuacji wokół spółki niedługo będzie dużo bardziej ponura niż wtedy. Żeby była jasność, 2 zł to tylko przystanek w drodze do WK. >>>>>>>
Ja przed tym jego postem z 2 kwietnia w ciemno stawiałbym na dalszy wzrost a teraz wiem ze cwaniaczek ma akcje i bedzie sprzedawał ( pytanie po ile ) a ile takich cwaniaków jest??? Dużo- Dzięki Naszemu prezesowi!!!!!!!! Tylko UWAŻAJ prezesie bo ktoś , wrogi może cię kiedyś przejąć - jak już było!!!!!!!!
Jednake czekają nas jestem optymistą a że po drodze miniemy mocne wyboje -trudno jedzie się dalej!!
Po co wdajecie się z cwaniaczkami w dyskusję na forum??????? Oni na pytania nie odpowiadają! a tylko badają Wasze nastawienie!