• Ergis: przy wsparciu Autor: ~szeląg [178.36.189.*]
    http://www.fxone.pl/analizy/63-analiz-rynek-akcji/9030-ergis-przy-wsparciu.html
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~donek [83.14.126.*]
    puści spoko.To jedan z najgorzej zarządzanych spółek na gpw
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~budrys [178.182.54.*]
    Donek, chyba cie ktos z ergisu szurnal, a jak sie patrzy na godziny twoich postow to chyba nie za prace...
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~maciek [188.105.114.*]
    donek po co Finergis trzyma tyle tych akcji jak ma zero pozytku z tego ?
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~Starshine [79.187.45.*]
    Dnia 2011-03-16 o godz. 10:03 ~maciek napisał(a):
    > donek po co Finergis trzyma tyle tych akcji jak ma zero
    > pozytku z tego ?

Kto powiedział, że ma zero pożytku?
    a co takiego ma z tego ?
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~donek [77.112.122.*]
    masochizm to w Polsce chyba czesta przypadłość.Jak można mieć akcje ,nic na nich nie zarabiać tylko tracić i jeszcze się z tego cieszyć to rewelacja...
    A co ma finergis z tego .Finergis już 3 lata temu był do przodu na ergisie poprzez całą transformację ergu w aktualną spółkę ale to stare czasy i nie mam zamiaru was uświadamiac bo wasza wiara jest niezłomna i co mnie to obchodzi.
    Do budrysa jesli nie chcesz mogę tu nie pisać nie mam w tym żadnego interesu.Jak przeszkadzam to spadam a wy dalej cieszcie się z posiadania lidera.
    pa
    P.S.Nie jestem byłym pracownikiem ergisu tylko niezaleznym analitykiem.
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~Starshine [79.187.45.*]
    Dnia 2011-03-16 o godz. 10:26 ~maciek napisał(a):
    > a co takiego ma z tego ?

Fajnie, że są tacy, którzy nie wiedzą co oznacza kontrola nad grupą spółek o łacznych obrotach kilkuset milionów złotych. Dzięki temu "liderzy rynku" dobrze się mają.
    bla bla bla, ale nikt nie wyjasnil co ma Finergis z posiadania tych akcji. Pewnie wszyscy wiedza ale nie chca powiedziec -)
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~budrys [178.182.8.*]
    Donek, mamy wolnosc slowa wiec sobie wypisuj co tam chcesz. mnie tylko dziwi, zes sie przypial do spolki, ktora nie opowiada, ze wchodzi w deweloperke czy ze nie ma opcji, zeby podkrecic kurs. nie robia PRu ala Marcinkiewicz, ale obserwuje ich od dawna i wierze, ze mowia prawde. a ze jeden patalach operacja na 200 papierach moze zwalic kurs to inna sprawa. nie wierze, zeby Finergis siedzial na papierach tak dlugo i nic nie bylo na rzeczy.
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~Donek [83.14.126.*]
    Skoro jesteś akcjonariuszem od 3 lat to nie zadajesz sobie pytania co ja z tego mam poza obietnicami Prezesa?Bo napewno nie zarobiłes na zakupie akcji Ergisu.Skoro cieszysz się że nie wchodzą w deweloperkę i takie tam i nie są spekulacyjni to znaczy,że nie można na tym zarobić.To wielki bład no ale skoro nie zalezy ci na zarabianiu pieniędzy.Piszesz ,że jesteś od 3 lat a byłes na jakimkolwiek Walnym?Byłes w jakimś ich zakładzie.?Byłeś w siedzibie na Tamka?Podejrzewam ,że na każde pytanie odpowiedź brzmi nie.I własnie tym sie różnimy.Ja to wszystko poznałem i kiedyś myślałem tak jak ty a teraz nie dziwię się ,że żaden powazny fundusz w ergisa nie wchodzi/poaza PZU ale to inna historia/.Wracając do branży to popatrz na synthos,azoty czy puławy i wtedy porównuj a nie zaklinaj błędów inwestycyjnych że to nie deweloperka.OK ale skoro tak to czemu nie ma prognozy zysku..itp. itd.
    Co do dywidendy odpowiedź brzmi nie.Bo przecież Prezes wie najlepiej gdzie zainwestować wasze pieniądze....eh naiwni.
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~Mesner [213.77.101.*]
    Jak myślicie czy jest szansa że zapłacą dywidendę w tym roku?

Akcjonariusz tej perełki od 3lat :)

Pozdrawiam
  • Re: Ergis: przy wsparciu Autor: ~xyz [77.91.63.*]
    w tym chyba nie ale za 5 lat możeeee....
[x]
ERGIS 0,26% 3,86 2019-12-12 16:25:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.