Kilka spraw ze statutu - w okresie 3 lat nie będzie tu znaczącej emisji nowych akcji a jeśli wogle to zmieści się w przedziale jak w § 6 pkt. 10 oraz 7 statutu. A więc żadnej emisji na COIG nie planują więc pewno kredyt lub obligacje
10. Cena emisyjna jednej akcji, emitowanej w ramach kapitału docelowego, odpowiadać będzie średniemu kursowi zamknięcia notowań tych akcji na Giełdzie Papierów Wartościowych z ostatnich 6 miesięcy poprzedzających dzień ustalenia wartości, przy czym ustalona w ten sposób wartość nie może być wyższa niż 3 zł, ani też niższa niż 2,5 zł za jedną akcję.
7. Zarząd jest uprawniony do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję nowych akcji o łącznej wartości nominalnej nie większej niż 480.000 zł (słownie: czterysta osiemdziesiąt tysięcy złotych) w drodze jednokrotnego podwyższenia kapitału zakładowego w ramach kapitału
6
docelowego poprzez emisję nowych akcji. Zarząd jest uprawniony do wydania powyższych akcji w zamian za wkłady pieniężne lub niepieniężne. Upoważnienie Zarządu do podwyższenia kapitału zakładowego oraz do emitowania nowych akcji w ramach kapitału docelowego do kwoty 480.000 zł (słownie: czterysta osiemdziesiąt tysięcy złotych) wygasa z upływem trzech lat od dnia wpisania do rejestru przedsiębiorców zmiany Statutu dokonanej niniejszą uchwałą* Nadzwyczajnego Zgromadzenia B3System Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie.
Dobra a ja się zastanawiam ile musi wynosić kurs B3S coby potencjalny akcjonarjusz szczęśliwiec ewentualnych nowych emisji za 3 PLN chciał zaczerpnąć swoją chochlą
W nowym statucie zarezerwowali sobie możliwość zwiększenia kapitału zakładowego o 480 000 PLN tj wyemitowania 4,8 mln akcji w cenie 2,5-3 PLN (około 15 mln) i jest to związane z tym że za część akcji COIG chcą zapłacić tymi akcjami a te muszą być przecie w jakiejś wyższej coby odpowiednio skusić potencjalnego nabywcę. Najlepszsym pomysłem na niezłą marchewkę byłoby wysłanie kursa w kosmosa i utrzymywanie go w kosmosie -a le to tylko moje głupawe przemyślenia i proszę nie sugerować się mnie tym choć w zasadzie wskazałem tu kto powinien być naszym i waszym obrońcą bo ja to żaden obrońca ledwom swoimi dywizjami 303 niedawno przekroczył 8000 szt :cry
p.s. no i jak zwykle wyjdzie na to że naganiam
B3System rozważa kilka źródeł finansowania potencjalnej akwizycji.
"Rozważamy emisję akcji z wyłączeniem prawa poboru, która byłaby skierowana do inwestorów finansowych, rozmawialiśmy z funduszami, które byłyby zainteresowane objęciem emisji. Rozważamy też emisję obligacji zamiennych na akcje, jak również finansowanie kredytem bankowym" - powiedział prezes spółki.
Więc czekam na kurs >4PLN (+ dobre wyniki) wtedy zbiorą fundy za 3PLN i będzie kasa na sfinansowanie umowy z Coig- inaczej brak kasiorki na sfinansowanie COIG byndzie
Na pierwszym linku się oczywiście omylił bo podwyższenie o 480 000PLN kapitału własnego równoważne jest z emisją 4,8 mln akcji a jak wiemy w statucie obowiązującym przez 3 lata emisja ma się zawierać w p[-rzedziale 2,5-3 PLN - no to się chyba już poprawiłem i tyle już skończyłem papa
jak zacznie b3 system odjezdzac-bo sama spolka przezywa rewolucje-to bedziecie dla czapajewa nogi calowac-bo krakal tyle czasu o perelce.wiem co mowie-wiele miesiecy pisalem o bipromecie-a jak odjechal-to pisali kris jedziemy w 1 przedziale a po 6 zl nikt nie chclial brac.kolego nic na sile nie musisz brac
No czapajew przy 1 złoty polski na PRD też krakał i niektóre zarobiły i pieśni pochwalne śpiewały - co można na parkiecie jeszcze sobie odsłuchać :)
W zasadzie ja tam krakałem non stoop i się doorakałem co prawda ostatni pakiet puściłem po bryzdkiej cenie 2,30 PLN ale jak zobaczyłem B3S i MNI serce mnie mało nie wyskoczyło :)
Na PRD sytuacja jest podobna tam skupili 1 milion akcji za 2,3 PLN ale ten Kowalski mnie wnerwił bo znowu weźmie i spuści swoje caceńka i zatamuje wzrosty :(
no a B3S ma potencjał nie na 3 PLN tylko powyżej 4 PLN :)
A tak jak pisze Kris można nie czytać moich postów albo je merytorycznie poprawiać bo wiem że są lepsi odemnie i bardziej wiedzący no ale ja też już mam 5 lat doświadczenia na rynku i zarobiło się tyroszku :) a nóż mądrze coś doradze - czasem i .slepej kórce ziarenko wpadnie :)
Hmm mam nadzieje że wiedzą co zrobić żeby nowa emisja po 3 PLN się udała to tylko 50% wyżej - ale napewno są profesjonalistami przecież - a Coig 3 lata nie będzie czekał
Podpowiem emisja po 3 PLN kurs po 4-5PLN