Ktoś blisko związany z firmą powinien wypowiedzieć się w sprawie katastrofalnego
spadku wartości rynkowej. Dlaczego tak się stało? Skoro sprzedano emisje inwestorom,
to chyba za to należy im się rzetelna informacja.
Mnie się zdaje,że firma poszła w kilka dużych i niespłacalnych wierzytelności i w tym
problem. Pieniądze są na papierze,a tak naprawdę to ich nie ma.Ktoś ma inne zdanie?
o jakiej firmie tu mowa, to raczej masa upadłościowa ???mnie się wydaj, że prezes syndyk, likwidator michał to zaszlachtował tylko nie zdążył was o tym poinformować ???
28/02/2011 raport za IV kwartał co będzie w tym raporcie czy ktoś się czegoś domyśla czy będzie tak jak było w III kwartale minus ponad 3zeta na jedną akcje czy większa strata
No to pięknie. 23 bańki w plecy za rok. Ponad 4 zł straty na akcję. Wartość księgowa zjechała na 6 zł. Może niejaki -Poinformowany- ,co to bronił spółki,wypowiedziałby się na ten temat?
Jesteśmy na dnie...teraz pytanie,czy zarząd nie zechce kopać głębiej?
Spadek wartości księgowej Eurofaktora, a co za tym idzie, spadek wartości akcji, był znany już wcześniej, a ta i tak przekracza cenę rzeczywistą akcji o ok. 2 zł, co stanowi niespełna 50% tejże. Plotki o rzekomym przejęciu firmy, co miało wpłynąć, i chyba nie bez skutku, na spadek "ceny rzeczywistej akcji" ustały, bo okazały się zupełnie bezpodstawne. Tymczasem informacja o zmianie angaży dla pracowników z ESPI do Eurofaktora oraz zatrudnieniu kolejnych rzeczywistość potwierdziła. Eurofaktor przeszedł wewnętrzną restrukturyzację, rzetelnie i otwarcie (co ma się odwrotnie do podejrzeń o "mataczenia", za co zarządowi należy się szacunek) oczyścił aktywa, co właśnie miało wpływ na spadek wartości księgowej firmy oraz w przeliczeniu na cenę akcji i rozwijając się, przymierza się do zakupu kolejnych wierzytelności. Tymczasem Eurofaktor ma jedne z najwyższych, pośród spółek giełdowych, wskaźniki, w tym najistotniejszy: Wskaźnik Altmana na poziomie 17,23, zaś rating, który też ostatnio poszedł w górę: AAA. Sądzę, że ta Eurofaktor stanowi obecnie idealny podmiot dla "Inwestorów", nie zaś dla plotkarzy, spekulantów oraz wszystkich niezorientowanych i bojaźliwych...
Pozdrawiam!!
WIESZ CO KOLEGO "POINFORMOWANY "...BREDZISZ !!!!!!!! NA TYM G ..LUDZIE MAJĄ TAKIE TYŁY ŻE BYŚ WSTYDZIŁ SIĘ PISAĆ TYCH SWOICH B Z D U R.......ZNALAZŁ SIĘ "SPRZĄTACZKA KLOZETOWA 2" TO TYLE
ja myślę że ty bredzisz
poinformowany moim zdaniem ma racje
ludzie owszem sa niezadowoleni bo i jak maja być jak sa w plecy
lecz spółka zaczyna cos robić
gdyby nie zdarzenia jednorazowe to w 4 kw byłby zysk
teraz prawdopodobnie juz co kw powinien byc zysk netto bo wszysko co mieli odpisać już poszło w rezerwy a dodatkowo każde zdarzenie które moze sie pojawić da dodatkowy zysk netto :przejęcie udziałów w TB ,wpłata od syndyka , wzrost kursu famu powuyżej 1,86,
zpłata pozyczki przez forum itd
GOROL I INNE MORSY.....TWORZYCIE BRACTWO WZAJEMNEJ ADORACJI POKLEPYWANIA SIĘ PO PLECACH.....TAK TAK JEST SUPER CUDOWNIE WSPANIALE GDYBY NIE TO TO TAMTO ITD ITP.....A KURS 4 ZŁ........NO ALE PRZECIEŻ ZAPEWNE NIEBAWEM BĘDZIE LEPIEJ 6...10...30...50 ....SPRZĄTACZKA WIDZIAŁ NAWET TU 100 ZŁ....POZDRAWIAM CAŁE BRACTWO
Zastanawiają mnie czasem tacy mądrale, jak mój przedmówca, którzy obrażając wszystkich, skłócając ich z sobą, stawiają sie ponad nimi, jakby chcieli całość zagarnąć dla siebie. Zapewne po części dzięki takim, dzisiejsza cena "spółki" oscyluje na poziomie 60% jej księgowej wartości, znacznie niższym, jeśli komuś znany jest jej potencjał. Dzięki takim tracą wszyscy, jak i oni sami, czego nijak pojąć nie potrafią - wielu innych rzeczy też, co tłumaczy ich pozbawiony polotu, prymitywny sposób wypowiedzi. Jest takie stare powiedzenie, niewyszła z użycia mądrość, która od wieków zachowuje swoją trafność: Zgoda buduje, niezgoda rujnuje.
Otóż, ten tort jest całkiem spory, w swym składzie zawiera wiele nieznanych większości smakołyków i delicji, a jego cena, licząc zarówno mniejsze, jak i większe kawałki, jeszcze wciąż jest znacznie niedowartościowana!
Judeiczyku, niegrzeczny Judeiczyku, skąd taka flustracja i złość w Tobie? Żona Cię zdradza, bo nie zarabiasz na eurofaktorze? :D
Wg mnie przedmówcy mają rację, podcinasz gałąż na której siedzisz. Poza tym, faktycznie sytuacja staje się uporządkowana...
tu potrzeba merytorycznych dyskusji o spółce
o informacjach dobrych i złych
na tej podstawie mozna samemu wyciągać wnioski czy wchodzić czy dać sobie spokój
niestety na forach większość to dzieciaki które potrzwią tylko powiedzieć kupować lub sprzedawać bez żadnej analizy i przy tym obrazają wszystkich dookoła
gdyby dyskusje toczyły sie merytorycznie to byc moze wielu nowych nie traciłoby kasy
a tak Ci krzykacze niestety są dawcami kapitału tak niestety jest było i będzie
....I oto światłość nastała,blask rozjaśnił mrok...wątpiący i ci małego ducha padli na kolana, nie śmiąc spojrzeć na cud ten objawiony,a gdy wreszcie wzrok podnieśli....ujrzeli przy symbolu EFR cyfrę 50.00 ...I krzyk się uniósł aż pod niebiosa,radość nastała i wesele...
( Proroctwo z Judei,34 rok. pne ,ks. IV rozdz. 12)
Na 50 zł bym nie liczył, ale analizując kondycję i plany firmy, jest wysoce prawdopodobne, że w ciągu kilku miesięcy dojdzie do 7-8 zł za akcję. Tak czy owak, Prorokowi należy współczuć, bo jak się domyślam, kupował po 20 lub coś koło tego. Sam żałuję, że obecnie nie mam za co dokupić.
Prorok wziął nie po 20,tylko za darmo. Załadowałem tego na taczki ze 100 kilo...leżało na wysypisku śmieci,mokło na deszczu,wrony rozszarpywały....pomyślałem - szkoda papieru,na rozpałkę do pieca się nada,albo na makulaturze parę groszy dadzą. Na każdym papierze pisało na wierzchu,że to jakieś akcje EFR. No to nie spaliłem,mam tego furę w piwnicy...100 kilo..nie wiem ile to akcji,muszę dopiero policzyć... A coś dadzą za to?
Może by tak ktoś z krytykujących i niecierpliwych, robiąc wiosenne porządki, wyrzucił akcje tego "gniota", te zalegające mu śmieci za cenę "makulatury" - chętnie dokupię jeszcze parę kilo, licząc po tysiąc na kilogram.