• ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~Jasio [80.50.228.*]
    j.w
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~dociekliwy [178.182.128.*]
    Ktoś blisko związany z firmą powinien wypowiedzieć się w sprawie katastrofalnego
    spadku wartości rynkowej. Dlaczego tak się stało? Skoro sprzedano emisje inwestorom,
    to chyba za to należy im się rzetelna informacja.
    Mnie się zdaje,że firma poszła w kilka dużych i niespłacalnych wierzytelności i w tym
    problem. Pieniądze są na papierze,a tak naprawdę to ich nie ma.Ktoś ma inne zdanie?
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~ewa [78.8.156.*]
    o jakiej firmie tu mowa, to raczej masa upadłościowa ???mnie się wydaj, że prezes syndyk, likwidator michał to zaszlachtował tylko nie zdążył was o tym poinformować ???
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~dociekliwy [213.158.217.*]
    A jak by tak Hajdarowicza wytarzać w smole,posypać pierzem i puścić na ulice z kartką -
    "Wdzięczni akcjonariusze Eurofaktora"...
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~zaniepokojony [85.219.200.*]
    28/02/2011 raport za IV kwartał co będzie w tym raporcie czy ktoś się czegoś domyśla czy będzie tak jak było w III kwartale minus ponad 3zeta na jedną akcje czy większa strata
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~dociekliwy [178.182.111.*]
    No to pięknie. 23 bańki w plecy za rok. Ponad 4 zł straty na akcję. Wartość księgowa zjechała na 6 zł. Może niejaki -Poinformowany- ,co to bronił spółki,wypowiedziałby się na ten temat?
    Jesteśmy na dnie...teraz pytanie,czy zarząd nie zechce kopać głębiej?
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~Poinformowany [194.126.254.*]
    Spadek wartości księgowej Eurofaktora, a co za tym idzie, spadek wartości akcji, był znany już wcześniej, a ta i tak przekracza cenę rzeczywistą akcji o ok. 2 zł, co stanowi niespełna 50% tejże. Plotki o rzekomym przejęciu firmy, co miało wpłynąć, i chyba nie bez skutku, na spadek "ceny rzeczywistej akcji" ustały, bo okazały się zupełnie bezpodstawne. Tymczasem informacja o zmianie angaży dla pracowników z ESPI do Eurofaktora oraz zatrudnieniu kolejnych rzeczywistość potwierdziła. Eurofaktor przeszedł wewnętrzną restrukturyzację, rzetelnie i otwarcie (co ma się odwrotnie do podejrzeń o "mataczenia", za co zarządowi należy się szacunek) oczyścił aktywa, co właśnie miało wpływ na spadek wartości księgowej firmy oraz w przeliczeniu na cenę akcji i rozwijając się, przymierza się do zakupu kolejnych wierzytelności. Tymczasem Eurofaktor ma jedne z najwyższych, pośród spółek giełdowych, wskaźniki, w tym najistotniejszy: Wskaźnik Altmana na poziomie 17,23, zaś rating, który też ostatnio poszedł w górę: AAA. Sądzę, że ta Eurofaktor stanowi obecnie idealny podmiot dla "Inwestorów", nie zaś dla plotkarzy, spekulantów oraz wszystkich niezorientowanych i bojaźliwych...
    Pozdrawiam!!
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~NARODOWY FRONT JUDEI [91.145.184.*]
    WIESZ CO KOLEGO "POINFORMOWANY "...BREDZISZ !!!!!!!! NA TYM G ..LUDZIE MAJĄ TAKIE TYŁY ŻE BYŚ WSTYDZIŁ SIĘ PISAĆ TYCH SWOICH B Z D U R.......ZNALAZŁ SIĘ "SPRZĄTACZKA KLOZETOWA 2" TO TYLE
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~gorol [83.238.224.*]
    ja myślę że ty bredzisz
    poinformowany moim zdaniem ma racje
    ludzie owszem sa niezadowoleni bo i jak maja być jak sa w plecy
    lecz spółka zaczyna cos robić
    gdyby nie zdarzenia jednorazowe to w 4 kw byłby zysk
    teraz prawdopodobnie juz co kw powinien byc zysk netto bo wszysko co mieli odpisać już poszło w rezerwy a dodatkowo każde zdarzenie które moze sie pojawić da dodatkowy zysk netto :przejęcie udziałów w TB ,wpłata od syndyka , wzrost kursu famu powuyżej 1,86,
    zpłata pozyczki przez forum itd

cierpliwi powinni być nagrodzeni
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~ANTYNARODOWY FRONT J [91.199.250.*]
    Judeiczyku bredzisz, bo staraciłeś wiarę, jak wiekszość z nas, ale pamiętaj Judeiczyku, że może tak miało być
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~NARODOWY FRONT JUDEI [91.145.184.*]
    GOROL I INNE MORSY.....TWORZYCIE BRACTWO WZAJEMNEJ ADORACJI POKLEPYWANIA SIĘ PO PLECACH.....TAK TAK JEST SUPER CUDOWNIE WSPANIALE GDYBY NIE TO TO TAMTO ITD ITP.....A KURS 4 ZŁ........NO ALE PRZECIEŻ ZAPEWNE NIEBAWEM BĘDZIE LEPIEJ 6...10...30...50 ....SPRZĄTACZKA WIDZIAŁ NAWET TU 100 ZŁ....POZDRAWIAM CAŁE BRACTWO
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~Zastanawiający się [194.126.254.*]
    Zastanawiają mnie czasem tacy mądrale, jak mój przedmówca, którzy obrażając wszystkich, skłócając ich z sobą, stawiają sie ponad nimi, jakby chcieli całość zagarnąć dla siebie. Zapewne po części dzięki takim, dzisiejsza cena "spółki" oscyluje na poziomie 60% jej księgowej wartości, znacznie niższym, jeśli komuś znany jest jej potencjał. Dzięki takim tracą wszyscy, jak i oni sami, czego nijak pojąć nie potrafią - wielu innych rzeczy też, co tłumaczy ich pozbawiony polotu, prymitywny sposób wypowiedzi. Jest takie stare powiedzenie, niewyszła z użycia mądrość, która od wieków zachowuje swoją trafność: Zgoda buduje, niezgoda rujnuje.
    Otóż, ten tort jest całkiem spory, w swym składzie zawiera wiele nieznanych większości smakołyków i delicji, a jego cena, licząc zarówno mniejsze, jak i większe kawałki, jeszcze wciąż jest znacznie niedowartościowana!
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~ANTYNARODOWY FRONT J [91.199.250.*]
    Judeiczyku, niegrzeczny Judeiczyku, skąd taka flustracja i złość w Tobie? Żona Cię zdradza, bo nie zarabiasz na eurofaktorze? :D
    Wg mnie przedmówcy mają rację, podcinasz gałąż na której siedzisz. Poza tym, faktycznie sytuacja staje się uporządkowana...
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~gorol [77.253.249.*]
    tu potrzeba merytorycznych dyskusji o spółce
    o informacjach dobrych i złych
    na tej podstawie mozna samemu wyciągać wnioski czy wchodzić czy dać sobie spokój

niestety na forach większość to dzieciaki które potrzwią tylko powiedzieć kupować lub sprzedawać bez żadnej analizy i przy tym obrazają wszystkich dookoła

gdyby dyskusje toczyły sie merytorycznie to byc moze wielu nowych nie traciłoby kasy
    a tak Ci krzykacze niestety są dawcami kapitału tak niestety jest było i będzie
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~Ufający [178.181.168.*]
    ....I oto światłość nastała,blask rozjaśnił mrok...wątpiący i ci małego ducha padli na kolana, nie śmiąc spojrzeć na cud ten objawiony,a gdy wreszcie wzrok podnieśli....ujrzeli przy symbolu EFR cyfrę 50.00 ...I krzyk się uniósł aż pod niebiosa,radość nastała i wesele...
    ( Proroctwo z Judei,34 rok. pne ,ks. IV rozdz. 12)
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~Filistyn [194.126.254.*]
    Niby prorok, a jaki durny. Nie należy się "nim" przejmować, gdyż jak historia pokazuje, po czasie prorocy okazywali się klasycznymi schizofrenikami.
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~Z nadzieją [194.126.254.*]
    Na 50 zł bym nie liczył, ale analizując kondycję i plany firmy, jest wysoce prawdopodobne, że w ciągu kilku miesięcy dojdzie do 7-8 zł za akcję. Tak czy owak, Prorokowi należy współczuć, bo jak się domyślam, kupował po 20 lub coś koło tego. Sam żałuję, że obecnie nie mam za co dokupić.
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~Ufający [188.147.66.*]
    Prorok wziął nie po 20,tylko za darmo. Załadowałem tego na taczki ze 100 kilo...leżało na wysypisku śmieci,mokło na deszczu,wrony rozszarpywały....pomyślałem - szkoda papieru,na rozpałkę do pieca się nada,albo na makulaturze parę groszy dadzą. Na każdym papierze pisało na wierzchu,że to jakieś akcje EFR. No to nie spaliłem,mam tego furę w piwnicy...100 kilo..nie wiem ile to akcji,muszę dopiero policzyć... A coś dadzą za to?
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~Kupujący [194.126.254.*]
    Może by tak ktoś z krytykujących i niecierpliwych, robiąc wiosenne porządki, wyrzucił akcje tego "gniota", te zalegające mu śmieci za cenę "makulatury" - chętnie dokupię jeszcze parę kilo, licząc po tysiąc na kilogram.
  • wnNHNSsLqttnFVFj Autor: ~igcsojjmfid [109.238.182.*]
    imTKzx hwydvwmgdyko, [url=http://zizixcqeluiz.com/]zizixcqeluiz[/url], [link=http://uvgsvzrzjxek.com/]uvgsvzrzjxek[/link], http://yjcrszgjvkeo.com/
  • Re: wnNHNSsLqttnFVFj Autor: ~raflow [83.24.140.*]
    to już chyba koniec komuś piuściły nerwy
  • Re: wnNHNSsLqttnFVFj Autor: ~radek79 [217.67.201.*]
    Jakiś automat biegający po necie wygenerował coś takiego :-)
  • Re: ZACZNIJCIE BUDOWAĆ FIRMĘ A NIE OKŁAMAĆ AKCJONARIUSZY Autor: ~erf [188.146.6.*]
    chemos rozpoczął trend wzrostowy
[x]
GREMINWES 4,08% 2,04 2016-05-05 17:04:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.