• I po wynikach Autor: ~cierpliwy [83.22.28.*]
    wyniki zgodne z oczekiwaniami i MSO wyceniony jak trzeba. Na więcej możemy poczekać nawet kilka miesięcy gdy będzie wiadomo co to zacz te Pergale :)
    Jestem optymistą i mam czas
    Niecierpliwi jednak mogą troszkę nawywijać z kursem a to oznaczałoby spadki na 3,8 a w najgorszym razie 3,6.
    Kiedy okaże się, że transakcja jest czysta to pewnie przeskoczymy strefę 4-4,6 i już nie zobaczymy tych poziomów. Mieszko będzie już bowiem inną firmą z zyskiem netto rzędu 30 mln zł. i przychodami celującymi w 0,5 mld.
  • Re: I po wynikach Autor: ~inspektor13 [95.160.19.*]
    Oby tak było. To logiczne myślenie. Tylko jest małe ale... Mieszko zmienia właścicieli jak rękawiczki, a aktualny właściciel Mieszka sprzedaje dla Mieszka własne Pergale.
    Mógłbyś tą kwestię logicznie uzasadnić?
  • Re: I po wynikach Autor: ~poli [188.47.209.*]
    mysle ze po objeciu obligacji wiele sie wyjasni jakie zainteresowanie nimi jest obejmujacy napewno dobrze przesledzili bac wiedza wiele wiecej zobaczymy stawiam na wzrosty
  • Re: I po wynikach Autor: ~qqq [83.242.85.*]
    To co jest ujawniane do publicznej wiadomości jak w przypadku każdej spółki jest w mniejszym czy większym stopniu zmanipulowane, ale to nas drobnych inwestorów nie powinno przejmować. Rynek chce wzrostów to zbieramy i potem sprzedajemy albo cierpliwie czekamy na rozwój wydarzeń.
  • Re: I po wynikach Autor: ~dyziol [77.114.92.*]
    Wyniki są OK. Ale.....wisi ta niby akwizycja ? Żadko spółki giełdowe ciągną dobre wyniki tak długo jak Mieszko. Grubasy to widzą. Patrząc na ilość reklam Wedla widać gołym okiem że mimo wzrostu cen podstawowych surowców zagrażających zyskom, rynek w Polsce jest wielce objecujący. Chyba że Lotte jest non profit. Mieszko jest bazą dla Litwinów. Albo są głupcami i to zmarnują albo.......no właśnie !!!
    Pozdrawiam
  • Re: I po wynikach Autor: ~szeląg [178.36.132.*]
    http://www.fxone.pl/analizy/63-analiz-rynek-akcji/7406-mieszko-analiza.html
  • Re: I po wynikach Autor: ~mieszkowiec [212.180.147.*]
    ciekawa analiza z postu szeląga i tak naprawdę niesamowite jak kurs sie trzyma trendów. ja dziś sprzedałem, absolutnie nie wycofuje się z mieszka ale zasadzam się na trochę niższą cenę...może nie 3,70 ale poniżej 3,90....zobaczymy czy mialem rację
[x]
MIESZKO 0,00% 3,95 2014-11-25 17:00:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.