wyniki zgodne z oczekiwaniami i MSO wyceniony jak trzeba. Na więcej możemy poczekać nawet kilka miesięcy gdy będzie wiadomo co to zacz te Pergale :)
Jestem optymistą i mam czas
Niecierpliwi jednak mogą troszkę nawywijać z kursem a to oznaczałoby spadki na 3,8 a w najgorszym razie 3,6.
Kiedy okaże się, że transakcja jest czysta to pewnie przeskoczymy strefę 4-4,6 i już nie zobaczymy tych poziomów. Mieszko będzie już bowiem inną firmą z zyskiem netto rzędu 30 mln zł. i przychodami celującymi w 0,5 mld.
Oby tak było. To logiczne myślenie. Tylko jest małe ale... Mieszko zmienia właścicieli jak rękawiczki, a aktualny właściciel Mieszka sprzedaje dla Mieszka własne Pergale.
Mógłbyś tą kwestię logicznie uzasadnić?
mysle ze po objeciu obligacji wiele sie wyjasni jakie zainteresowanie nimi jest obejmujacy napewno dobrze przesledzili bac wiedza wiele wiecej zobaczymy stawiam na wzrosty
To co jest ujawniane do publicznej wiadomości jak w przypadku każdej spółki jest w mniejszym czy większym stopniu zmanipulowane, ale to nas drobnych inwestorów nie powinno przejmować. Rynek chce wzrostów to zbieramy i potem sprzedajemy albo cierpliwie czekamy na rozwój wydarzeń.
Wyniki są OK. Ale.....wisi ta niby akwizycja ? Żadko spółki giełdowe ciągną dobre wyniki tak długo jak Mieszko. Grubasy to widzą. Patrząc na ilość reklam Wedla widać gołym okiem że mimo wzrostu cen podstawowych surowców zagrażających zyskom, rynek w Polsce jest wielce objecujący. Chyba że Lotte jest non profit. Mieszko jest bazą dla Litwinów. Albo są głupcami i to zmarnują albo.......no właśnie !!!
Pozdrawiam
ciekawa analiza z postu szeląga i tak naprawdę niesamowite jak kurs sie trzyma trendów. ja dziś sprzedałem, absolutnie nie wycofuje się z mieszka ale zasadzam się na trochę niższą cenę...może nie 3,70 ale poniżej 3,90....zobaczymy czy mialem rację