Ale jedno jest pewne że kto będzie teraz cierpliwy to w okresie 2-3 lat z każdej
zainwestowanej złotówki ma szansę doczekać się do 1000% zysku!.
To będzie druga dawna Alchemia-starzy inwestorzy wiedzą o czym mowa.
Bujanie kursem przez DT-owców zacznie ich parzyć. Jeżeli się NIC albo NIKT nie
spieprzy to będziemy mieli prawdziwą perełkę.Ja w to wierzę!.
Raczej nie będzie to druga Alchemia.
Na czym opierasz swoje fantastyczne prognozy ?
ZŁOMREX ugina się pod ogromnym zadłużeniem i boryka się ze słabą rentownością i wysokimi kosztami.
ALCHEMIA C/WK 3.13
COGNOR C/WK 0.66
MAMY CO GONIĆ
JESTEŚMY TERAZ POSIADACZEM HUT KTÓRE DAJĄ ZYSKI, A WYCENIENI JESTEŚMY JAK POLREST LUB INNY BANKRUT.
OJ MAMY GDZIE ROSNĄĆ
ALCEMIA WYPRACOWAŁA W OSTATNICH TRZECH KWARTAŁACH 11MLN Z KAPITALIZACJI 526MLN I MA C/WK 3.13
NATOMIAST MY MAMY C/WK 0.66 I JESTEŚMY WYCENIENI JUŻ JAK BANKRUT, WIEC GDZIE JEST WIĘSZA SZANSA NA ZAROBEK
ZADŁUŻENI MOŻE JESTEŚMY A ŁATWIEJ WYJŚ Z ZADŁUNIA GDY MA SIĘ ZYSKI NIŻ SIĘ ICH NIE MIAŁO
Po pierwsze, nawet gdyby stał się cud i nowy COGNOR miałby ok. 100 mln zł zysku netto rocznie to nie zapominaj, że samych odsetek od obligacji jest ok. 40 mln zł rocznie plus gigantyczny dług 500 mln zł do 2014 r.
Po drugie: czy zakładasz, że świetna koniunktura i hossa potrwa jeszcze przez wiele lat ???
X... coś tam! na litość szatana! ty masz coś chyba z głowa albo jesteś podstawionym pionkiem. Przestań siać defetyzm i wciągać normalnych inwestorów w swoje schizofreniczne pierdoły. Masz problem? Nie masz z kim pogadać? żona już na ciebie nie chce patrzeć (nie mówiąc już o psie) to zgłoś się do jakiegoś specjalisty!
Amen!
Ty naganiaczu i nieuku nazywasz siebie normalnym inwestorem ?
Po jakich cenach kupowałeś akcje "potentata" i o ile procent musiałby wzrosnąć kurs, żebyś wyszedł na zero ???
O ile mnie pamięć nie myli to ty pisałeś, że dystrybucyjny COGNOR miał niby mieć 2-3 miliardów zł przychodów i rentowność 10%.
Co masz teraz do powiedzenia tym naiwnym, którzy na podstawie twoich bredni i prognoz podobnych do ciebie "ekspertów" z tego forum liczyli na kokosowe zyski z inwestycji w "potentata" ???
Ty XXL becwale, nie myl ludzi. To że ktoś podpisze się "ja" nie znaczy że to ja o którego ci chodzi.
Co do cognora to dziś cognor ma 2 większe szanse i jest 2 razy bardziej atrakcyjną spółką niż jeszcze w tamtym roku.
Wiec nie mąć ludziom w głowach. To, że masz inne zdanie od ponad 2 lat nie znaczy że masz rację.
Masz jakąś szklaną kulę? Moja mi mówi że twoje zatrudnienie i bełkot dobiega końca !!
Przetrwaliśmy ponad 2 lata twojego bełkotu to przeczekamy jeszcze chwile, jak widzisz nikogo ze starych posiadaczy nie przekonałeś do swoich racji nadal te niki są i będą na tym forum.
I dodam jeszcze, że wiara w tę spółkę nie spadała, a wzrosła po ostatnich wydarzeniach, dlatego zawsze małym pakietem coś udaje się zawsze ugrać i TYLKO ZWIĘKSZAĆ STAN POSIADANIA!!!!!!!!
Długi i kredyty ma każda spółka a cognor nie ma tu wskaźników większych od konkurencji.
Taki twój ziomal z innego forum zwany "Lepiejem" (którego uważasz za swoje GURU) od dwóch lat naganiał na spadki tej spółki podobnie jak Ty i co? I na ostatnim walnym okazał sie znaczącym akcjonariuszem. Ty podobno sprzedałeś swoje 50 tyś akcj on pewnie je teraz posiada. Podziękuj. :)
xxl ,ale to było patrz w przyszłość,która rysuje się dobrze,a które to spółki nie mają kredytów,obligacji jakoś trzeba swoją działalność finansować.Ważne po opłaceniu kosztów obsługi wychodzić na plus
zysk(prognoza)netto- 90 mln
koszty obligów - 40 mln= 50mln jeszcze zostanie
a obligacje można częśćiowo rolować,ewentualnie nowa emisja z pp ,ale najważniejsze
że jest dochodowy biznes .
DOBRA KOLEGO XXL MNIE TEŻ NIE ZACHWYCA ZACHOWANIE KURSU , ALE POROZMAWIAJMY LOGICZNIE ,SPŁATA ODSETEK 40MLN. ROCZNIE ZYSK POWIEDZMY 80 MLN MIUS ODSETKI 40MLN ,TO FIRMA ZARABIA CZY NIE.
-O KONIUNKTURĘ NA NAJBLIŻSZE LATA BYŁBYM SPOKOJNY
-CZY OPŁACA SIĘ TERAZ GDY WIELE SIĘ WYJAŚNIŁO SPRZEDAWAC AKCJE ,KTÓRE SĄ W CENIE BANKRUTA
- ROLOWANIE OBLIGACJI CHYBA TEŻ JEST MOŻLIWE ,LUB EMISJA I SPŁATA OBLIGACJI
-NIE MA FIRM NA ŚWIECIE JAKIEGOS FINANSOWANIA
Czy na podstawie dotychczasowego mataczenia władz COGNORA naprawdę wierzysz, że tym razem mówią prawdę ?
Przecież sam P.Sztuczkowski jak i Walarowski swego czasu zapewniali, że dystrybucyjny COGNOR miał niby pokazać skokową poprawę wyników po przeprowadzonej restrukturyzacji.
Jeżeli macie akcje kupione znacznie drożej to właściwie nie macie innego wyboru jak trzymać je i czekać na lepsze czasy.
Można jednak mieć obawy, że gdyby pojawiły się jakieś kolejne niepomyślne informacje bądź rozczarowujące raporty to kurs może ostro zapikować w dół.
Nie życzę tego posiadaczom akcji ale powtarzam: podstawą do ewentualnych mocniejszych wzrostów kursu "potentata" będzie ZDECYDOWANA poprawa wyników spółki.
XXL-z czego pikować w dół ,jak tu mamy wycene mega bankruta,jedyne zabiegi takich troli spadkowych jak ty i na forum parkietu nomury,skutecznie robią wode z mózgu inwetorom .Na optyku też był taki jełop rysie ,ale go dawno nie widziano od kiedy kurs wzrósł o 80%.Przykro mi ,ale ciebie XXL też to czeka he,he.
Kolego, zaręczam ci, że duzi inwestorzy (TFI, OFE, inwestorzy branżowi) nie czytają forów dyskusyjnych ani nie kierują się opiniami trolli takich jak 30malo, hahaha, buffet, kwa, leszczynsky, benny banasi, warszafka, zloty strzał albo ty.
Duzi inwestorzy podejmują decyzję o zakupie akcji danej spółki jeśli wskaźniki i dane fundamentalne są podstawą do pozytywnych i długoterminowych (czyli co najmniej kilka kwartałów) prognoz.
Jeżeli po zakończeniu WZA we wtorek nie nastąpiło mocne wybicie (tak jak sugerowały pobożne życzenia forumowych "ekspertów") to dla mnie wniosek może być tylko jeden.
Póki co rynek czyli głównie duzi inwestorzy wstrzymują się z kupowaniem akcji bo czekają na konkretne wyniki a nie pięknie brzmiące obietnice, które w przeszłości nie były dotrzymywane.
A jakie ty wyciągnąłeś wnioski po dość mocnych spadkach kursu w środę i czwartek ?
Wnioski?
Może takie, że twoi ziomale, zleceniodawcy, ci od 4 kółek na masce swoich wypasionych bryk, które przywiozły ich na walne myślą, że jeszcze kogoś oszukają. Tak dobrze im szło bajerowanie a XXL tak dobrze pracuje.
Myślisz matołku że fundusze od razu rzucą się na akcje windując kurs do 30 zeta? Miały brać we czwartek i piątek? Sporo się nauczyły po roku 2006.
Gdzie są akcje które były brane od Sztuczkowskiego po 3,60 i 3,90 ??
Dlaczego ich posiadacze się nie ujawnili, nie przybyli na walne? Oddałbyś swoje 50 tyś sztuk gdybyś wiedział kto je posiada??
A tak oddałeś bęcwale, nie licz, że jeszcze ktoś odda. Czas powiedzieć pas. Spadek kursu będzie tylko okazją do dobierania.
Jeżeli wyniki nowego COGNORA pójdą zdecydowanie do góry to kurs też musi odbić i to jest oczywiste.
Gdyby jednak okazało się, że podobnie jak w sektorze dystrybucyjnym będzie wielkie rozczarowanie i ściema to kurs poleci zdecydowanie w dół a ostatni rozczarowani i zniechęceni sprzedadzą dużo taniej niż wynosił piątkowy kurs.
Jeszce na koniec chcę odpowiedzieć tym kolegom, którzy pisali banialuki że COGNOR jest rzekomo wyceniany jak bankrut bo ma wskaźnik C/WK = 0,66.
Czy udajecie takich ciemniaków czy nimi jesteście ?
Czy już zapomnieliście, że w czasie bessy 2008-luty 2009 było na rynku sporo spółek, które miały C/WK = 0,1-0,3 ???
xxl- w 2009 była panika ,teraz mamy zupełnie inne otoczenie rynkowe-teraz takie niedowartośćiowane spółki trzeba kupować ,bo za rok o tej cenie będziesz mogł tylko pomarzyć.OBUDZ SIĘ.
Boisz się XXL? Myślisz że internet mobilny cię uchroni?
Nadal uważasz ze nie ma żadnej mafi i nikt nie zwala kursu??
To odpowiedz dlaczego te nr IP komputerów były przez ciebie wykorzystywane do naganiania na spadki , manipulowania i wprowadzania w błąd?
Do tego podpisywałeś sie różnymi nikami nie zawsze jako XXL?
I podobno nie masz akcji.
Kolego, coś ci powiem: jesteś głupi jak worek mąki :-)
Ty i cała grupa naganiaczy na "potentata", przez których wiele osób straciło sporo pieniędzy bo uwierzyli w bajeczki opowiadane przez mitomanów na forach internetowych.
W dużej części xxl ma racje inwestycja w te akcje od kilku lat to totalna porażka no chyba ze ktoś miał dobry timeing i kupił w dołku i sprzedał na srednioterminowych gorkach po drugie co wy z ta wielkością księgowa przecież są spółki które maja c/wk ok 8-10 i co to zmienia liczy się zysk zysk na akcje jeśli nowy Congor będzie miał 1,5 zł na akcje nawet biorąc pod uwagę obligacje to cena obecna na giełdzie szybko się zmieni 100% 200% i to mimo obligacji płatnych w 2014 czy tak będzie pokarze już ten rok Do xxl ja tez nie jestem furaoptymista jeśli chodzi o ta spółkę i głównego akcjonariusza z tym ze coś się zmieniło obecnie i warto to zUwazyc tak jak do tej pory Congor był tylko dojna krowa dla Zlomrexu tak teraz będzie jego głównym majątkiem i Sztuczkowskiego rownież tak naprawdę to niewiele mu pozostanie bez aktywów które posiada obecnie Congor to chyba zdecydowanie zmienia postać raczy i jeszcze jedno 100 mil które po transakcjach zostaje w Zlomrexsie ma iść na zabezpieczenie obligacji do tego Congor posiada jeszcze aktywa które może spieniezyc + huta w Splicie na sprzedaż i już mamy polowe obligacji splaconych do tego niech zarobią tak jak mówią do 2014 obigacje będzie można spłacić
Adamus: Twoja opinia jest dość wyważona i być może tak będzie jak piszesz.
Nie kwestionuję że tak może być choć ja już właścicielom i zarządzającym COGNORA nie wierzę.
Z dużym prawdopodobieństwem dwa najbiższe raporty za IV kw. 2010r. i I kw. 2011r. bedą raczej słabe.
A dalej ? Zobaczymy, może nastąpi wymarzona poprawa i odbicie kursu.
p.s. Z pógłowkami pokroju "hehe" i "no ładnie" nie dyskutuję bo nie ma o czym.
I znowu ściemniasz!!
O czym Ty tu chcesz dyskutować o raporcie za 4 kwartał?? Kogo on obchodzi skoro to będzie stary raport cognora przed sprzedażą i połączeniem. Wiadomo że wszystko było już wtedy grane pod sprzedaż wiec strata jest każdy o tym wie.
Co do raportu za 1 kwartał tego roku to sytuacja jest identyczna. Jeśli nie będzie raportu już z nowymi aktywami i przychodami cognora (po przejęciu hut) to kogo on obchodzi??
Ciebie?
Bo na pewno nie tych którzy kupują teraz akcje.
Dla mnie liczy się raport tylko i wyłącznie z nowymi aktywami. Dlatego dziś kupuję a nie po tym raporcie zweryfikuję za rok. Jak będzie raport połączeniowy to na zakupy będzie za późno.
I widzisz jakiego ty durnia udajesz, bełkoczesz, ściemniasz, oszukujesz jak ci nie wstyd?
Raport Złomrexu za 4 tamtego i 1 Kwartał tego roku to jest to o czym powinieneś pisać!!!!
Cognor i jego raporty już nie istnieje nie rozumiesz tego.
A Złomrex jak wiesz jest od trzech kwartałów na plusie tego to Ci wspomnieć nie wygodne??
Masz racje nie ma o czy z Tobą dyskutować kompletne dno. Zwykły oszust do tego niedouczony.
No to nieźle wdepnąłeś XXL siedzisz w mafii taka jest prawda.
Nikt tu z piszących nie zmienia tak często IP dla zatarcia śladów, a po twoich postach widać że piszesz tylko w czasie gdy cognor ma być zbijany w dół (nigdy gdy rośnie) a to jest dowód.
Przejrzałem neta i porównałem Twoje posty z zachowaniem kursu. Zero pozytywnych wypowiedzi.
Oczywiście rozumiem, że nie masz nic przeciwko aby prokurator i KNF przyjrzeli się Twojemu rachunkowi inwestycyjnemu?
I nie zasłaniaj się głupotą, nie ubliżaj nikomu bo czujesz że pali Ci się pod nóżkami.
Wielu straciło przez Ciebie kupę kasy przez te lata, parę tyś zł można poświęcić by Cię udupić.
Straszenie XXL-a jest poniżej pasa i świadczy o desperacji. Jak ja miałbym zamiar coś komuś zrobić to bym nie straszył, tylko zrobił. Straszenie jest bezsilnością.
Ale gdzie q.... jest j...a.a/y gabi co wali cwaniackie dopiski nic nowego nie wnoszące i tylko potwierdzajace zaszłe już zmiany? Takich durniów niecierpię.
Skoro nie cierpisz, to po co piszesz takie wywoławcze posto-bzdety jak ten powyższy z kardynalnymi bykami ortograficznymi.
Ponadto, to rzucajcie tu argumentami za i przeciw spółce oraz jej kursowi akcji zamiast mięsem w dyskutantów.
Ponadto, to trzeba być matołem, żeby tu siedzieć kilka lat na stratach i się pocieszać, że za kilka lat nadejdzie tu jakiś cud objawienia, oświecenia lub uniesienia kursu.
Ponadto, gdyby XXL chciał się kamuflować to pewnie każde jego IP miałoby innego nicka.
dlaczego tego kut,,,a XXL tak interesuje Cognor skoro nie posiada walorka . Prawda jest taka ze sprzedał z duza stratą na którymś z dołkow i teraz bedac bez kasy wkór,,,a się gdy kurs rosnie. . Ja doładowalem akcji Cognora po 2,5 ,, skolko godno...Raport za 4 kwartał będzie jeszcze słaby gdyż dopiero za 1 kwartał będa konsolidowac wyniki . , a takze zysk ze sprzedazy nieruchomosci . Onligatariusze zgodzili sie na przejęcie znaczy to ze wspołpracuja . Oprócz tego złomrex. skupił za kilkadziesiat mln zł,. obligi na rynku za25-35 % ich wartosci w 2008 roku . teraz te same obligacje można kupić za ok 90 % ich wartosci a to znaczy ze rynek obligacji uwierzył w ich spłate. XXL kupuj póki tanio a moze odrobisz straty.
Spadki spowodował jeden z głosujacych przeciw ,na walnym ...... po walnym odgrazał się ze wywali wszystko jak najszybciej. Gośc posiadał 270 000 szt . Moze dołączyło do niego kilku innych zawiedzionych takim wynikiem głosowania i mieliśmy spadki.
To po co brał jak się nie zgadzał?
Liczył, że congor z 300 bańkami w kasie spowoduje wzrost wartości jego portfela? Że akcje zaczną rosnąć, bo będzie kasa w sejfie?
A jak walne by nie przeszło, to jeszcze bardziej kurs by walnął na glebę z tego też musiał sobie zdawać sprawę.
Jeśli ktoś na walnym mówi otwarcie, że sprzeda akcje jak najszybciej, to jest to totalna ściema!!!!!!!!
Tego się nie mówi a robi cichutko. 270 koła to nie 1000 sztuk. Każde 10 groszy niżej daje mu stratę w wysokości 27 tyś zł.
Jeśli rzeczywiście ktoś tak powiedział, to tylko robił zasłonę dymną usprawiedliwienie dla ostatniego zwalania kursu.
Było SII na walnym jest w akcjonariacie i teraz cwaniaki troszkę się boją manipulować.
Wiec trzeba było publicznie zapewnić, że będzie się wywalać.