Złożyli ofertę na COIG tylko chyba ze środkami na zakup może być problem. Nowa emisja byłaby pewnie równa co najmniej kapitalizacji na co - sorry - nie ma żadnych szans. Przy obecnych wynikach spółki, nawet po połączeniu z COPI i innymi, nikt działający racjonalnie nie wpompuję w nią tyle pieniędzy.
czytam was i sie zastanawiam , czy wy tego nie widzicie ,przeciez to bylo oczywiste ze to spadnie , podojny szczyt to nic innego jak wysyp akcji potem spadek i trojoknt
wybicie z trojkonta iprzeciencie lini trendu cowam jeszcze potrzeba
to sa oczywiste syganly ze zrostow tu nie bedzie , bo sama nic sie nie robi
podojny szczyt , jesli nastepuje i potem spadek to oczywiste zemusi spadac
niema kontunuacji trendu wiec juz w pierwszym ruchu widac bylo wysyp z akcji
mowisz nie dasz sie wyleszczyc , to bardzo zle myslisz , bojesli cos sie niesprawdza to sie tnie strate i juz po co tracic na swinstwo czas , na co czekasz na cuda
jak cie zdoluja jeszcze wiecej to strata bedzie rosla , tak sie nie gra podbitke jedna druga , aby panowie prezesi lub inni mogli wyjsc z tego , a ty sie na to nabrales
co ty nie widzials ze to czysta podbitka trend sie tak nie zatrzymuje nagle i nie targa
jak jest prawdziwy trend , a podbitki sapo aby cwaniacy cie wciagneli i podali ci ich smieci w ktorych sa od dawana
oni maja kase a ty co masz zasrane akcjie , mysl czlowieku troche
Nawiązując do poprzedniego postu: każdy człowiek może robić co chce ze swoimi funduszami i jeśli ktoś się w coś pakuje bądź ucieka to jego osobista sprawa.
A teraz do rzeczy. Wg mnie w pierwszym kwartale będą wzrosty. Nie mam na myśli 100 % zysków, ale 20-30% jest realne. Tak się zachowywała spółka w ciągu ostatnich lat.
Ta spółeczka to niewielka część mojego portfela dlatego mogę sobie pozwolić na luksus straty czasu w oczekiwaniu na wzrosty.
Poprawiająca się koniunktura w sektorze informatycznym, znaczne zwiększenie przychodów po finalizacji akwizycji oraz obecność COPI w zarządzie B3SYSTEM, dają sporą nadzieję na zyski już w IVQ i kolejnych. Dlatego mimo wszystko uważam inwestycje za w miarę bezpieczną.
Oczywiście wyniosłem z niej również lekcję analizy technicznej, ale jestem wciąż świeżym graczem więc z pewnością przyda mi się to w kolejnych inwestycjach.
Normalnie nawet mysza nie piśnie- ale to dobrze cccciiiiichooooszaaaaa przeddddd odppppalem - tak tu sobie czekam aż stado bizonów przybędzie i zawiesi nam kursik od tak na 4 PLN - w sumie dawno tam nie byliśmy co :)
widzę czapajewo, że optymizm Cię nie opuszcza. Jak przebije 1,93 to zatrzymać się może na dopiero na 1,5 , chyba , że jakie info dobre będzie. Nie chce obrażać tego papiera epitetami bo mam go od 4 miechów i ale ja poniżej 2 wysiadam.
ale i rozum podpowiada że kapitalizacja 20 mln przychody 160 mln coś tu nie gra. Copi zamiana na akcje po 2,50 a kurs długo stoi na 1,5 PLN - normalnie coś tu nie halo by była ale kto go wie nie my tu decydujemy :) Jesteśmy tylko narzedziem w reku większego
Minął kolejny miesiąc i muszę się przyznać że jednak nie wytrzymałem i też odpuściłem sobie ten papierek. Wtopiłem ok. 25% ale już to sobie odrobiłem na Wasko :)
Jedyną dobrą rzeczą wyniesioną z tej spółki jest nauczka na przyszłość.
Pozdrawiam i życzę sukcesu wytrwałym... pewnie kiedyś nastąpi ;)