Twoja wiara jest imponująca zwłaszcza, jak się popatrzyć na dokonania Hutmenu przez ostatnie kilka lat. Przez kilka dobrych lat jadą tylko na stratach, a wyniku wzrostu cen miedzi pojawiają się na rynku substytuty zastępujące wyroby z niej.
Tutaj naprawdę zastanowiłbym się czy nie lepiej byłoby dla Hutmenu przebranżowić działalność na coś co daje dobre perspektywy w przyszłości.
Swojego czasu pewien jegomość o imieniu Roman powiedział, że najlepiej zarabia się na Spółkach, które wychodzą z "dołka". Spółka właśnie to czyni, zaczyna zarabiać, a rok 2010 mają zakończyć na plusie. A więc...ja też wierzę w tę Spółkę, nie ekscytuję się, bo i tak jest na minimach...
Pozdrawiam
jak już wszyscy < prawie wszyscy opuszczą łajbę , nagle firma będzie miała wielki perspektywy , dobre wyniki i mnóstwo kontraktów i partnerów do współpracy ....
Głupota jednodniowych inwestorów specjalistów od marketingu i ekonomii, znawców rynku .Siewcy wiatru , niecierpliwi nie zarobili w dwa dni nich idą szukać szczęścia na bardziej dynamiczne walory - Was to nie dotyczy
każdy kretyn typu amator1 czy inne zenki niech sp... na dynamiczne spółki kupują balona na górce a nie udają na wątku hutka że ich ta spółka wogóle nie interesuje takie jest moje zdanie hutek jaki jest każdy widzi.
duża ilość po wysokiej cenie
teraz miejmy nadzieje że cena miedzi nie spadnie
bo jak zacznie lecieć to nastepna wtopa (tak jak wczesniej podpisywali kontrakty licząć na jej spadek i się przyliczyli)
ale ilość świdczy że liczą na duży popyt i wiekszą produkcję, chociaż osobiscie wolałbym bardziej ostrożne działania, można byłoby tę umowę rozłozyć na kilka mniejszych w kilku terminach.
Drażni ten hutmen okrutnie. Moje zaangażowanie w hutmena wynikało z tego, ze Spółka osiągnęłą w końcu zysk w III kwartale i Prezes zapowiedział, że wyniki za IV kwartał znacznie się poprawią. Ale cierpliwość nadwyrężona. Gdyby tak już coś podali:)
Zobacz Skotan sprzedął spółkę z kapitałami własnymi 10 mln za 250 tyś samemu doktorowi K.
Niedługo to samo w innych spółkach Karkosika to samo na hutmenie bedzie wyporowadzanie kasy