Monolit przestał się produkować, a jego rada okazała się wyssana z palca. R od dłuższego czasu pozostaje w trendzie horyzontalnym (wykres ponad 12 m-cy) i tak pozostanie do czasu realizacji inwestycji, a później możliwy powrót do cen emisyjnych, a nawet wyżej. Układ z Alterco niesie optymizm i myślę, że warto przyjrzeć się tej drugiej spółce bliżej.
Z Poważaniem Marek
Ja wszystko podtrzymuję. Stawiam, że Reinhold zaraz będzie w sądzie i po ogłoszeniu będzie wart zero. Jak inwestorzy zobaczą skalę potencjalnych roszczeń na rzecz Union, to się wycofają. Rubicon przełknie 5 mln PLN i cicho zapłacze...
Każdy ma prawo swojej opini. Jednak pozwolę sobie nie zgodzić się z ta tezą. Sytuacja nie jest komfortowa i jak na razie niezbyt klarowana dla wielu. Jednak widać, że ALTERCO, czyli dawny Śrubex jest mocno zmotywowany i nastawiony na określony cel. Jak dla mnie ALTERCO będzie jedny,m z liderów przyszłych, dynamicznych wzrostów zarówno w branzy developerskiej jak i całej polskirej giełdzie.
sory, - ale warsza..... nie wiem jak mam to czytać - czy to pomyłka pisarska - i tak ta cała.... warsza... mi się źle kojarzy - a może mieszkacie jednak w normalnym ludzkim terenie ?
Pamietaj wszędzie sa ludzie i ludziska. Ja zajmuję się zawodowym zarabiniem pieniędzy na rynkach finansowych na swój własny rachunek. Dlatego szanuję to rynek pracy i wolę unikac bluzgów, wyzwisk a korzystać madrych przemyśleń, z którymi nie zawsze musze się zgadzać.
Ja nie mieszkam w Warszawie ale w Krakowie i nie interesuje mnie kto skąd pochodzi czy obecnie mieszka. W dzisiejszych czasach globalnej wioski to brzmi zabawnie i infantylnie, wytykanie komuś takich rzeczy .,,,
chce kupić Reinholda ale nie wiem czy to już teraz czy czekać ????
witam towarzystwo po przerwie - powróciłem na pokład ! :)
jak nie miałem wątpliwości, żeby wychodzić stąd po 10,35 zł we wrześniu, jak nie miałem wątpliwości, żeby nie wchodzić z powrotem po 8 zł w październiku, co wydawało się niezłą promocją, jak w związku z bieżącymi informacjami miałem wątpliwości, żeby wchodzić tu jednak poniżej 6 zł w listopadzie, tak od sporego czasu nie miałem wątpliwości, żeby jednak odebrać ten papier poniżej 6 zł; nowe informacje są, a oprócz tego ja tu nigdy jeszcze nie widziałem takiego systematycznego zbierania, jak przez ostatnie tygodnie!
monolitku, dziękuję Ci ślicznie za n-te postraszenie ciżby - dzięki temu nie musiałem się długo pierdzielić ze zbiórką, tylko już dziś udało mi się to zakończyć - dziś wyjątkowo ładnie mi wsypano po 5,88-5,90 zł - większość dzisiejszego obrotu była moja :)
Oj kochany, ryzykujesz. Zrobił się spory problem na spółce. Owszem, musieli sprzedać udziały, żeby w ogóle mieć kasę na funkcjonowanie, ale jeszcze jest wieeelki trup w szafie...
Jak się mówi A to trzeba powiedzieć i resztę. Tak to zwykłe dziecinne naganianie, wielu obserwuje i ma zamiar kupić, ja też.
Co za trup w szafie? O stracie w 4 Q wszyscy wiedzą.
Dziecinada.
ryzyk-fizyk, odkupienie tego sporo niżej dało mi kilkadziesiąt tys. zł w kieszeni - dużo łatwiej mi dzięki temu ryzykować i spokojnie czekać na rozwój wydarzeń, który moim zdaniem wyprowadzi kurs Reinholda na dwucyfrówkę - przede wszystkim spodobała mi się ta umowa inwestycyjna z 24-ego grudnia, jak na akcje chodzące poniżej 6 zł, czuję że z tego może Reinhold złapać porządnego wiatru w żagle; jeszcze tylko przełknąć raport za 4Q (ale to jest chyba w cenie) i rura :)
Ale czy rozumiesz, że umowa oznacza, że Rubicon przejął 60% głosów na WZA za 5 mln PLN? Nie tyle przejął, co dopiero przejmie (chociaż stawiam, że się mimo wszystko wycofa jak zobaczy trupa w pełnej okazałości). I pewnie wcale nie chciał, ale by stracił te pierwsze 4 mln pożyczki. Ta spółka jest nominalnie warta już zero.
Co do trupa to no comment. Domyślcie się sami, bo można
Pisałem już o tym kiedyś. 90% zaangażowanych na forach to posiadacze danych akcji, czyli fora tryskają optymizmem. Wiadomo - skoro kupili, to liczą na wzrosty.
A ja uważam, że ludziom należy się informacja. Info w gazetach jest okrojone i często pisane "pod zamówienie". Ja zatem dzielę się swoją analizą
Ano taka, że jak widać po umowie inwestycyjnej Reinhold potrzebował na szybko gotówki, dlatego Rubicon musiał pewnie dołożyć jeszcze 1 mln PLN pożyczki. Czyli w Reinholdzie już brakowało kasy, o czym z resztą wiedział cały rynek. Z drugiej strony, Union Investment przejął budynek, który jak wiemy nie jest skończony i co gorsza dalej się nie posuwa w budowie, bo Generalny Wykonawca się zmył z budowy, czyli pewnie nie dostał kasy (ok, tu mam przewagę, bo jeżdżę tamtędy do pracy co dzień). A więc można przypuszczać, że Reinhold dostawał kasę od Uniona na budynek, ale wydał ją gdzieś indziej. A więc teraz Union sobie podliczy ile Reinhold wydał niezgodnie z umową i będzie się domagał tej kasy w sądzie lub ugodowo. A ile, to można już tylko spekulować.
Jasnowidzem nie jestem, ale znam branżę i realia. Dla mnie te informacje mocno wskazują na sytuację, że będzie sajgon.
wydaje mi sie ze pier..olisz czytajac z fusow , .. pewnie ni dostal kasy ; mozna przypuszczac itp itd
nie wiesz kolego o czym piszesz wiec lepiej shut up!!
Zwykły leszcz, który sie przyglądał i zastanawiał czy już czas pakować czy nie. A jak się zorientował, że kurs może odjechać to takie brednie wypisuje. Pewnie jeszcze zapory w desperacji ustawia licząc ze kogoś przestraszy.
No pisać że jest coś w szafie i pisać o przejeżdżaniu obok i domysłach, i o tym że mamy coś sami się domyślić bo on się domyśla….. Ludzie po co zabierać głos jak się wypisuje takie idiotyzmy??
http://www.tvncnbc.pl/plany-alterco,8421860,21,klip.html#m=8421860,c=21
Ciekawy ten Zuzelski.
Alterco działa z rozmachem za irlandzkie pieniądze i dostało czystą żywą gotówkę drobne 140 mln zł. A będzie więcej. Tam jest kicha i prędko się nie poprawi bo to tylko 4 mln rynek. A tu jest 37 mln ludzi i inna faza cyklu koniunkturalnego.