juz bez naganiania
dajcie szanse spolkom przemyslu elektro-maszynowego sie rozwinac
ogladalem dzis na bloombergu wywiad z analitykiem Deuteche Banku, stawiaja na spolki przemyslowe
generalnie w naszym sektorze nie bylo hossy, to jest realny biznes, bez lewarowania i kreatywanej ksiegowoasci, inna sprawa ze nasz rodzimy rynek ma potencjal olbrzymi bo sieci trzeba zaczac rozbudowwywac i modernizowac, ceny enrgii elektrzycznej maja w przeciagu kilku lat pojsc do gory o blisko 100 %, to sie przelozy na rozwoj branz ktore kooperuja w lancuchu dostaw z przemyslem energetyczno-cieplowniczym i ich marze
czytalem rowniez w Nowym Przemysle ze Chiny, Indie to dla naszych przemyslowch spolek zadne zagrozenie, sa bezkurencyjni jesli chodzi o tekstylia, produkcje masowa, ale o pr. przemyslowe nie maja szans i to jest sznasa dla Europy (czyt. Niemcy) , w tym dla nas (Polska)
inna sprawa ze rowniez odzyl rynke rosyjski i krajow bylego bloku wschodniego (prezes to sygnalizuje wyraznie) odkad ceny ropy i surowcow pikuja znow beda kupowac na potege i sie otwieraja na Polske bo ocieplenie stosunkow polityczno-gospodarczych rowniez bardzo zauwazalne:) a dodatkowo przyjdzie moda na male i srednie spoleczki
na zremba wracam jak polna bedzie na min 20 a zremb chodzil 50-60
wlasciwie cala para idzie w polna z mojej strony, to bedzie czarny kon 2011, mysle ze jakbus moze zaskoczyc cala stajania bo przespal ostatnio hosse, zrehabilitowali sie nieliczni typu karku, solek, czarnecki...a reszta krezusow musi gonic stawke i na tym skorzystamy:)
Wybaczcie moi drodzy inwestorzy, ale z tytułu UDANEJ transakcji nabycia OPTIMUSA mam na karku wierzytelności wobec BRE.
Musiałem oddać w 30% kotrolę nad FEROCO. BRE kontroluje moje rachunki i firm, w których mam udziały. I jeszcze ten WBK mam do spłacenia.
Cholera ostatnie dwa lata to musiałem się nieźle nakombinować, aby mnie nie skasowali.
Jak już spłacę te zobowiązania to wam wynagrodzę tego boczniaka.
a nawet dziesiątki tysiączków :)
szkoda, że brakuje chętnych do sypania, z drugiej strony, jak nikt tego nie zasypie, to kupujący będzie musiał (będą musieli) podnosić cenę, tu niektórzy są już tak wymęczeni, że zaczęliby sypać przy 14, a przy 15 to już wielu by się ewakuowało chętnie; a ja czekam i czekam, bo widzę orła cień :)
z przywoitosci nalezy zaczekac przynajmniej do wynikow za I Q 2011 zeby zobaczyc w ktorym kierunku spolka sie rozwija, nie uwzgledniajac przejec ktore lada moment...:)
WIDZIALEM ORLA CIEN DO GORY WZBIL SIE NICZYM WIATR POLNA TO JEGO DOM A SUKCES WIDAC W USTAWIENIU GWIAZD :):):):):):):) panowie i panie bedzie dobrze,czas sie ladowac startujemy ;) upupupupu ;p