greg ja też tak myślę ale poczekajmy do 16.20. Zawsze moze znaleść się menda optymalizująca swoje listopadowo-grudniowe straty .
Resztą się nie przejmuje, im więcej wątpiących i wystraszonych tym lepiej.
takie obroty na tak marnej sesji?
To chyba nie przypadek. Może coś wypłynęło. Dziś pojawił sie jednolity tekst statutu wiec już prace wrą przed walnym i być może wwiększe grono ludzi zna szczegóły transakcji z VP.
wątpie żeby po dzisiejszej publikacji spadło poniżej 3,60 przed walnym, ja celuje że przed gwiazdką dostanę prezent 3,88....tyle co bylo pare tygodni temu...
Puls Biznesu
04-01-2011, 20:13
Tomasz Manowiec, analityk BM BGŻ uważa, że branża spożywcza ma duży potencjał. Jego zdaniem wcale nie jest tak defensywna, jak można przypuszczać - informuje Puls Biznesu.
Manowiec podkreśla, że jest wiele głosów, które wskazują, że hossa będzie opierać się głównie na spółkach spożywczych i żywnościowych. Drugą atrakcyjną branżą może być handel detaliczny, gdzie przy wzroście sprzedaży obserwowanym od jakiegoś czasu, a będzie on się nasilać, dźwignia operacyjna powinna mocno zadziałać - czytamy w Pulsie Biznesu.
W ocenie analityka BM BGŻ hitem może być Mieszko, który po przejęciu będzie raportować niemal dwukrotnie wyższy wynik niż teraz, a konwersja akcji z obligacji zamiennych nie powinna nastąpić wcześniej niż za trzy lata. W Pulsie Biznesu wyraża on też opinię, iż ciekawą propozycją może być także North Coast, który powinien w końcu zacząć zarabiać na produkcji serów.
Jako czarnego konia w handlu, Tomasz Manowiec wskazuje Bomi.
cofnie sie na 3,8 takie prawo rynku
ale analitykom bym nie wierzył
bomi czarnym koniem tak?
jak będzie w 2011 kosztował tyle co s tyczniu to będzie radość
... może i się cofnie .... ale nie z tego poziomu co teraz...... ale to tylko "może" :)
Z Mieszkiem jest sprawa w miarę klarowna - podwojenie wartości jakby nie patrzeć i cena w okolicach 5-6zł nie powinna za pół roku nikogo dziwić.
Wszystko zależy od sytuacji zarówno globalnej jak i lokalnej.
Polski rynek akcji ma dużo do nadrobienia... korekty w międzyczasie oczywiście będą.
patrząca na obroty powyżej 3,95 też wydaje mi się ze zanim się cofnie utrzyma się powyżej 4 przez pewien czas...a jak dobrze pójdzie to już poniżej 4 nie zejdzie :)