Korekta (podwyższenie) prognozy wyniku finansowego (zysku netto) Spółki za rok obrotowy 2010. Zysk netto Spółki za rok obrotowy 2010 w wysokości co najmniej 1.000.000 zł.
W stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego (jednostkowy zysk netto Spółki za 2009 rok wyniósł 117.688,84 zł) prognozowana wartość wyniku finansowego (zysku netto) oznacza zmianę (wzrost) o około 750%
Spółka tania jest i ma duży potencjał do wzrostu.
Jej aktywa wynoszą 3 851 tys.
Kapitał własny wynosi 3 580 tys.
Za rok 2010 spółka netto zarabia 1 mln.
Nic dodać, nic ująć! Te liczby same za siebie mówią.
fajnie fajnie.....tylko czemu tak dzis nie poszlo do gory na te 5 * ? kurs sie dzis zakonczyl na takeij cenie jak by nie bylo tej informacji o lepszej prognozie
Walor się bardzo słabo zachowywał, jak na takie niecodzienne dobre wiadomości. Jedynie co po dzisiejszej sesji może cieszyć, to duże obroty oraz kontynuacja wzrostów w kanale średnioterminowym. Fundamentalnie spółka Ok.Technicznie większość wskaźników daje sygnał - kupuj
Szykuje nam się "złoty krzyż" (przebicie od dołu ku górze średniej SMA 200 przez średnią SMA 50. Na oscylatorach pozytywne sygnały.
http://stooq.pl/q/a/?s=dfp&i=d&u=4506747
MACD ponad linią równowagi dał sygnał zakupu,
DMI - pozytywnie ułożony, zaczyna rosnąć,
POS - przygotowany do przebicia linii 0 i signal (podwójny sygnał zakupu),
PAR/SAR - trend wrostowy,
STS - dał sygnał kupna
ROC - podwójny sygnał kupuj
Spółka ma przed sobą dobre perspektywy i mocne ponadprzeciętne wzrosty.
Dnia 2010-12-08 o godz. 07:24 ~arek napisał(a):
> mam nadzieje ze dzis ruczy porzadnie do góry...bo ile moze
> sie kisic w marazmie..zwłaszcza przy coraz lepszych infach
a jak nie to nie wytrzymasz ciśnienia i wywalisz akcje no nie.
Tradycji staje się zadość. Wywalanie i podciąganie kursu. Z tym zyskiem, gnido, to bym nie szalał bo jest to skutek zbycia inwestycji, którą sami sobie zrobili. Zachodzę tylko w głowę, komu zbyli. Czy znaleźli kogoś z zewnątrz czy też przerzucają akcje ze spółkami powiązanymi osobowo lub w inny sposób.
Przykład z Inwekap pokazuje, że można sobie publikować raporty przykuwające na chwilę uwagę rynku, które nic wielkiego do spółki nie wnoszą. Co innego jeżeli zainteresowałby się nimi jakiś fundusz z pierwszej ligi albo zachodni inwestor. Jest to niemożliwe, bo spółka nie ma wielkiego majątku a jedynym znaczącym potencjałem oprócz kaski Prezesa i jego świty jest know-how w głowach zatrudnionych w spółce ludzi. A oni zawsze mogą odejść, zawiązać nowy podmiot itp. Tak to jest, że spółki stricte usługowe są inaczej postrzegane niż te, które mają znaczny majątek obrotowy.
Nie twierdzę, że Prezes to idiota czy coś w tym stylu, ale z zewnątrz patrząc nie wszystkie jego posunięcia były dla mnie zrozumiałe. No i nie podoba mi się PR spółki a w zasadzie jego brak.
Smoku już kiedyś wspomniałem o tym że akcjonariat M Dewelopment należy w 100% do duzych akcjonariuszy. DFP sprzedało akcje po cenie emisyjnej 25gr. Tak sądzę.
Dnia 2010-12-09 o godz. 08:04 ~arek napisał(a):
> mam nadzieje ze pojdzie dzis do gory wysoko.....TKO
> wczoraj na koniec sesji to 0,87.wiec moze to znak na
> dzisiaj :)
Czas pokaże. Ta spółka to jedna wielka kiszonka. Może to i lepiej niż szalone rajdy w górę a potem równie szybkie w dół. DFP to gorący papier i potrafi sparzyć. Obserwuję ją od dawna a gram od grudnia 2009. Już widziałem jak gorące są akcje DFP. Więc zalecam ostrożność.
Jeżeli chodzi o wskaźniki to sugeruję zwrócić uwagę na C/Z, bo ten jest jednym z najistotniejszych w branży doradczej. Obecnie jest jednym z najwyższych w branży. Jeżeli zrealizują zapowiadane zyski to będą mieć przy obecnym kursie wskaźnik w okolicy 8, więc zbliżony do innej spółki o podobnym profilu - WDM (też w obecnym kursie). Funadmentalnie nie widzę wielkich podstaw do wzrostów, ale to taki rynek, że wiele może się zdarzyć.
Dnia 2010-12-09 o godz. 10:22 ~smok napisał(a):
> Dnia 2010-12-09 o godz. 08:04 ~arek napisał(a):
>
> mam nadzieje ze pojdzie dzis do gory wysoko.....TKO
> > wczoraj na koniec sesji to 0,87.wiec moze to znak
> na
> dzisiaj :)
Czas pokaże. Ta spółka to jedna
> wielka kiszonka. Może to i lepiej niż szalone rajdy w górę
> a potem równie szybkie w dół. DFP to gorący papier i
> potrafi sparzyć. Obserwuję ją od dawna a gram od grudnia
> 2009. Już widziałem jak gorące są akcje DFP. Więc zalecam
> ostrożność.
Jeżeli chodzi o wskaźniki to sugeruję zwrócić
> uwagę na C/Z, bo ten jest jednym z najistotniejszych w
> branży doradczej. Obecnie jest jednym z najwyższych w
> branży. Jeżeli zrealizują zapowiadane zyski to będą mieć
> przy obecnym kursie wskaźnik w okolicy 8, więc zbliżony do
> innej spółki o podobnym profilu - WDM (też w obecnym
> kursie). Funadmentalnie nie widzę wielkich podstaw do
> wzrostów, ale to taki rynek, że wiele może się zdarzyć.
Nie zgadzam się kompletnie z tą wypowiedzią. Cena do zysku jest to wskażnik, który zmienia się bardzo mocno kiedy spółka jest we wczesnej fazie rozwoju. Tutaj wskażnik cena do wartości ksiegowej jak już jest dużo lepszym miernikiem. Jeżeli spółka przy aktywach rzędu 3,5 mln. zarabia 1 mln. to o czym my rozmawiamy. Kurs DFP może wzrosnąc o 200% a wskażnik ten za rok może mieć tą samą wartość, biorąc pod uwagę że następuje debiut kilku spółek portfelowych DFP.
Po raz kolejny zwracam uwagę na Taxus Fund. DFP ma 1,6 mln. akcji, tu już mamy kolejny milion złotych zysku.
A co dalej. Wystarczy większa umowa na przeprowadzenie emisji akcji i mamy kolejny milion.
Kto tego nie widzi , to wyrazy współczucia. Poza tym spółka zaczyna naprawiać swój błąd, komunikacja z akcjonariatem.
Smoku czyżbyś sprzedał akcje, że piszesz takie dyrdymały.
przydaloby sie zeby te pozytywne rzeczy itp ktore dzieja sie w społce przełozyly sie wreszcie na cena akcji....zeby ktos wiekszy zainteresowal sie tymi akcjami..co pomoze ruszyc kurs na cene powyzej 1 zł...moze
przydalo by sie zeby te dobre informacje wyniki i to co sie dzieje w spolce przelozylo sie na kurs akcji......moze sie uda do swiąt zeby ruszylo na połnoc powyzej 1 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>Nie zgadzam się kompletnie z
> tą wypowiedzią. Cena do zysku jest to wskażnik, który
> zmienia się bardzo mocno kiedy spółka jest we wczesnej
> fazie rozwoju. Tutaj wskażnik cena do wartości ksiegowej
> jak już jest dużo lepszym miernikiem. Jeżeli spółka przy
> aktywach rzędu 3,5 mln. zarabia 1 mln. to o czym my
> rozmawiamy. Kurs DFP może wzrosnąc o 200% a wskażnik ten za
> rok może mieć tą samą wartość, biorąc pod uwagę że
> następuje debiut kilku spółek portfelowych DFP.
Po raz
> kolejny zwracam uwagę na Taxus Fund. DFP ma 1,6 mln. akcji,
> tu już mamy kolejny milion złotych zysku.
A co dalej.
> Wystarczy większa umowa na przeprowadzenie emisji akcji i
> mamy kolejny milion.
Kto tego nie widzi , to wyrazy
> współczucia. Poza tym spółka zaczyna naprawiać swój błąd,
> komunikacja z akcjonariatem.
Smoku czyżbyś sprzedał akcje,
> że piszesz takie dyrdymały.
Nie sprzedałem ale wolę studzić emocje tych, co wpadają w zbytnią euforię. To wszystko prawda, co piszesz, ale pamiętajmy, że kurs wyprzedza rzeczywistość. Zastanawiam się, na ile w obecnym kursie mamy już uwzględnione debiuty spółek portfelowych.
Daję głowę że tak naprawdę znakomita większość nie zadaje sobie trudu, żeby zagłębić się jakie aktywa posiada DFP. 14 grudnia debiutują akcje Tonsilu. Myślę, że DFP mimo , że widnieje w akcjonariacie z 8% pakietem to już nie posiada akcji (obym się mylił).
Ciekawi mnie fakt, czy DFP posiada jakieś akcje Agencji Przedsiębiorczości (Taxus ma), Dywilan, ŁKS (miało mieć 20% akcji) ,i czy obejmie jakieś pakiety w Trimen Chemicals i w AKE.
Dla mnie najważnieszy jest fakt posiadania 20% pakietu w Taxus Fund, który wykaże wiekszy zysk jak DFP. Sprzedaz akcji Geoinvent, DFP, 6 milionowy pakiet akcji M development.
DFP w przyszłym roku (jeżeli nie będzie zawieruchy na giełdach) może zarobić kilka milionów złotych.
Warto też zwrócić uwagę na obroty, które są duże jak na DFP. A przede wszystkim że DFP zainteresował się sławny rekin giełdowy ASD, który ma kasy jak lodu, he,he i obiecał zetkę, he,he.
Dnia 2010-12-10 o godz. 09:56 ~gnida napisał(a):
> Warto też zwrócić uwagę na obroty, które są duże jak na
> DFP. A przede wszystkim że DFP zainteresował się sławny
> rekin giełdowy ASD, który ma kasy jak lodu, he,he i obiecał
> zetkę, he,he.
Obroty są faktycznie większe, ale w dalszym ciągu płynność jest niewielka. Dla kogoś, kto ma większą liczbę akcji jest to niewątpliwie czynnik odstraszający.
DFP jest papierem dla mnichów, bo każdy większy wyskok jest od razu gaszony (podobnie jest na BBZ). A jak spada to na czczo bez miłosierdzia parząc w ręce.
Zdecydowałem się dać tej spółce szanse i mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Na razie stoimy, dziś koniec tygodnia, ciekawe jaką świeczkę narysujemy.
Debile giełdowi się cieszą że znowu udupili kurs, co za durny naród.
Pozdrowienia dla myślących inwestorów. Oby było ich więcej niż idiotów giełdowych, chociaż szczerze w to powątpiewam, idiotów giełdowych jest bardzo dużo, za dużo.