Zazdroszczę tym którzy teraz kupują EPD . Ja tu jestem od 2 lat z minimalnym zyskiem (śr 3,6) a naprawde wielkie zysski dopiero ssie zaczynają.
http://www.parkiet.com/artykul/993062_Gasinowiczowie-nie-chca-oddac-Energomontazu-.html
i nie jest chyba tak jak mówi tom bo konflikt narasta i jest w mediach więc to chyba nie ściema ze strony Gasinowiczów
Zobaczymy na zgromadzeniu po której stronie pojawi się pakiet który kupił Hołda, a może się nie "pojawi"!!!? Może faktycznie państwo G.się "ockneło" że jedynym celem PBG pod przykrywka obiecywania tego i owego chce ich po prostu "wyrolować",a obiecanki są tylko po to aby zdobyć większość, a później to PBG robiło by co chciało.
Mam nadzieję tylko że ta propozycja nie zagrywką żeby wynegocjować coś więcej tylko dla siebie a faktycznie jego zamiary są czyste i dotyczą korzyści dla wszystkich akcjonariuszy.
tak naprawde ciekawe jest jedno : komu prezesik sprzedal akcje.?
Czuje numer ze sprzedawal komus powiazanego z pbg
i gasinowicze o tym sie dowiedzieli i teraz kupuja akcje
na to wyglada z obrotu ze przez miesiac sporo dokupili
poniewaz pbg +prezes maja 32 % akcji a gasinowicze 26%
i teraz rozbija sie sprawa o te 6% i o to czy drobni przyjda na walne
jesli gasinowicze beda miec wiecej niz pbg +prezesik
to moze byc numer z odwolaniem prezesa,jesli beda miec mniej
to dogadaja sie z pbg pod stolem a my nic z tego nie zobaczymy
tylko nowa emisje po 3zł a wskazniki wowczas beda na maxa przewartosciowane
co skonczy sie zjazdem na 2.5 zł
Jeśli prezes nie oddał swojego pakietu PBG to możliwa jest ostra walka o przewagę w akcjonariacie.Trzeba mieć też na uwadze że akcjami od wielu miesięcy manipulowano,zapewne pod tanie przejęcie i wezwanie.Jeśli PBG dłuższy czas akumulował akcje to sytuacja nie wygląda ciekawie.Nie wiadomo po której stronie stoi prezes.Jak na razie niczego nie zaprezentował i nie należy się już z tej strony niczego spodziewać.Gasinowicze już raczej nię będą niczego negocjować bo dawno rozpoznali prawdziwe intencje PBG.Ich pozycja w akcjonariacie też może być silna i może być zaskoczeniem dla wszystkich.Niewykluczone że teraz do gry dołączą fundusze i spekulanci więc przyszły tydzień może być gorący.W kontekście ogromnych perspektyw spółki i walki o kontrolę nad nią okres do NWZA może stać pod znakiem dużych wzrostów.
Nie zapominajmy, że w akcjonariacie i RN jest również R. Kamiński wraz z osobami działającymi w porozumieniu (czytaj: spółdzielnia :) który posiada 3,64% akcji (2,587,000 szt). z którymi Gasinowicze mogą się skumać i wspólnie przegłosować projekt uchwały. Poza tym do czasu NWZA może się jeszcze wiele wydarzyć...
Prawda, Kamiński reprezentuje (miejmy nadzieje że nadal jest z tym pakietem) te "pare"być może ważnych głosów. Ciekawy jestem jak podejdą fundusze które mialy/mają troche akcyjek wydaje mi się, że powinny pojawic sie na zgromadzeniu i głosować za skupem.
PBG, to wiadomo od dawna che przejąć kontrolę nad spółką za "bezcen" sądząc, że wciskając aportem jakieś zabudowania dostaną zwiekszą pakiet do do tych 50+%.Panstwo G. powinno twardo stanąć w obronie przed przejęciem kontroli przez PBG bo wtedy będzie za późno! PBG będzie zlecać roboty EPD z marnym zyskiem który w znaczącej części zatrzymają dla siebie. Skoro maja zlecać prace w ewentualnych wygranych przetargach po cenach rynkowych to nie rozumiem, biorąc pod uwagę ten prawie roczny okres "współpracy" PBG i EPD, po co państwo g. się zgodziło na wpuszczenie PBG do akcjonariatu!? PBG samo tak specjalistycznych prac nie wykona i tak czy inaczej byłoby zmuszone do znalezienia podwykonawców. Zapowiada się bardzo ciekawie.