• TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~RRR [194.28.104.*]
    JW
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~RRR [194.28.104.*]
    TRZYMA SIE PAPIER. GDYBY NIE TE DANE TO 12 BY PEKLA
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~xyz [85.219.197.*]
    Grall jest ok... ale siedzi na niej jakas Qrwa i napier...la
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~rrr [83.238.155.*]
    czekam na 12 zl. ostatnio na tym poziomie byl za mały ruch wiec jak ktos chce 5tys szt po tej cenie to oddam e ciemno
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~qx [193.151.36.*]
    a na 12,5 bedziesz pisał że sprzedajesz po 13
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~zzr [83.168.108.*]
    skosztuj ich wyrobów

bleee
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Marco [46.113.14.*]
    Liczę, że już po korekcie. Na żywność Polacy mają teraz wydać 15 mld. Jakaś tam część pójdzie do Graala i rok 2010 powinien być z 4 mln na plusie.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~rrr [77.253.9.*]
    oddam po 12 obiecuje ale calosc 5tys
    Qrwa w akcji, jak to bywa ostatnio, przypomniała sobie na fixie ze musi nagle sprzedac, nie wazne po ile...
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~rrr [178.37.90.*]
    wazne ze na plusie. ruch mizerny jesli tylko pojawi sie popyt to 12murowane
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~rrr [194.28.104.*]
    dzisiaj wracamy na 11.70 a potem juz tylko 12
    niestety na koniec sesji wywalanko
    czy to juz koniec korekty? pora ruszac pomału w góre
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~kk [79.185.185.*]
    To nie tylko Graal,dużo jest takich spółek. Gnoje z jakiegoś biura-domu maklerskiego wzięli pod opiekę i żonglują zleceniami i transakcjami. To trzeba odpuścić,nie mamy szans. Za dużo akcji jest w obrocie i oni wykończą każdego,kto zacznie z nimi zabawę. Wyłączyć notowania i poczekać z rok im powinno znudzić się to przerzucanie.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fhfgshafdhasgdf [80.245.182.*]
    Darujcie sobie te teorie spiskowe. Po prostu po tym wszystkim co się wydarzyło w minionych dwóch kwartałąch rynek nie wierzy ani w Graala ani Graalowi. Nawet rajdu ŚM jak na razie tu nie ma. A musicie brać poprawkę na to, że jeśli w IV kwartale Graal pokaże mniej niż jakieś 2 mln zysku na poziomie netto to rynek zapewne znowu poczuje się rozczarowany. Wszak w czasie żniw zbiory lidera na poziomie 2 mln zł nie zrobią raczej nia nikim wrażenia.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Jac19751 [83.11.15.*]
    Zgadzam się z przedmówcą w 100%.
    Na tym forum pojawiła się już spekuła licząca na szybkie zyski, nierozumiejąca prawdziwej przyczyny przeceny w ostatnim czasie.Sępy zaczęły krążyć nad padliną. licząc na jakieś kąski.
    A pomyśleć że jeszcze nie tak dawno byli tu tacy goście jak: Swiety graal, fsdsfdfs, aic, rozsądny, xzx i inni.....Aż żal patrzeć;(
    Może jeszcze kiedyś to się odwróci.....

Ps
    fsdfsdfsd odezwij się mailem!
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~rozsądny [194.63.135.*]
    Ja nadal jestem, nawet powolutku dobieram, najchętniej bym wziął kredyt pod akcje i doładował sobie jeszcze drugie tyle tego co mam, ale takiej drobnicy jak ja kredytów nie udzielają. Jak pech to pech, w każdym razie powinienem wszystko sprzedać w przedziale 18-25zł, chyba że pojawi się jakaś inna super okazja inwestycyjna. z twoim przedmówcą jak zwykle się nie zgadzam bo nadal nie widzę jakiejkolwiek racjonalnej przyczyny tego co tu się ostatnio dzieje, ale liczę, że sytuacja powoli powinna wrócić do normy. Żal mi trochę, że to trwa tak długo bo nie tylko Graal jest tani, ale to przecież giełda, trzeba być cierpliwym.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fdgsahfdhasgdfashg [80.245.182.*]
    No jeśli Ty nadal nie widzisz tu racjonalnych przyczyn to właściwie trudno mi to komentować. Nie wiem jakich argumentów użyć. Ale tak sobie myśle, że dokładnie rok temu, w grudniu siedzieliśmy sobie tu na Graalu wszyscy będąc pewni że za rok (a więc teraz) sprzedamy spółeczkę po 20-25 zł. Tymczasem mamy - a raczej macie - tutaj 10-11 zł. Ja powiem Wam szczerze, że chociaż wyskoczyłem w ostatnim momencie i swoje zarobiłem to nadal jak o tym myślę, to nie rozumiem jak można było to tak sp.....rzyć ! Wszystko tak ładnie się układało. Niestety pomimo Waszych życzeń Graal dzisiaj w niczym nie przypomina spółki sprzed roku. Wtedy ona pięknie i solidnie wychodziła na prostą, teraz z powrotem grzęźnie w mule. Graal jest tani i niestety będzie tani. To trochę tak jak z Kopexem, chociaż tam przynajmniej są zyski. Co się zaś tyczy maila to Ty się odezwij przyjacielu. Ja już Ci odpisałem dawno, dawno temu a Ty nic. Nie mam Twojego maila, chyba gdzieś skasowałem. Także jak coś to daj znać. Pozdro.
    Żałość mnie ogarnia jak czytam te bzdury.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Sebs [85.222.63.*]
    Wiedziłem ze jak bedą spaki to "fdgsahfdhasgdfashg" i "jac" pojawia się ze swoimi bezinteresownymi komentarzami..:)
    Z jednym się zgadzam spekuły się troche dosiadło.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~kk [79.185.190.*]
    ::::)))) Ten fgfs to pogrywa z wami psychicznie. Widzicie jakie on rozsądne posuniecia robi,już sprzedał - sprzedajcie i wy ha,ha :))).Rozsądny - najlepiej to weż kredyt w biurze-banku gdzie masz rachunek makleski,a zabezpieczeniem niech będą akcje. To jest dobra rada ,::))) i zobaczysz jaka ta rada jest droga :::))), Wtedy te gnoje bankowe wycyckają ciebie na wielkie zero.Te teorie spiskowe to oni mocno negują, ale niestety one są prawdziwe,oni to robią już od dłuższego czasu i na większości spółek.Słabe wyniki to im tylko dodały argumentów,żeby zniszczyć ludzi psychicznie. Tym co się dzieje na polskiej giełdzie to powinna dawno zająć się już prokuratura.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fdsaghfdhgdfashg [80.245.182.*]
    Ależ kupujcie. Chyba nie muszę pisać koło czego mi to lata. Dziwi mnie jedynie Wasz "upartość" w bronieniu spółki, bo już nawet sam Graal się nie broni bowiem od końca czerwca nikt ze spółki nie zabrał głosu i nie raczył skomentować tego co się dzieje. Oczywiście zapewne dlatego bo "wykorzustuje okazje i dobiera". Nie odkryję Ameryki jeśli napiszę, że na giełdzie zarabiają realiści, a nie optymiści czy pesymiści. Wy z realną oceną sytuacji nie macie już wiele wspólnego, oderwaliście się bowiem od fundamentów racjonalnego myślenia. OK, wolno Wam. Tyle tylko, że nawet jeśli 1000 razy zaprzeczycie że w spółce się źle dzieje, to nie sprawi to że będzie się dziać dobrze. Tak więc, bierzcie kredyty i wszystko w Graala !!!
    Ależ żałosna z ciebie postać
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fdsagfashdgf [80.245.182.*]
    Hahahaha... żałosna to jest po stać z Ciebie, bo nie potrafisz pogodzić się z faktem, że siedzisz na spółce, która po audycie 2010 rok zakończy STRATĄ, której debiut Korala pozostanie w sferze marzeń, chyba że sprzedadzą go za 0,5 WK a i to nie wiadomo czy chętni będą i teraz najlepsze. Siedzisz na spółce, w której spośród 190 mln WK, aż 100 mln stanowi "Wartość firmy" i "Inne wartości niematerialne". Jeśli naprawdę uważasz, że Graal oraz inne jego firmy są tak "cennymi" markami to mogę Ci tylko pogratulować Twojego pokracznego nicka. Bo niestety, ale po "urealnieniu" tych księgowych wartości może się okazać, że WK na akcje jest mniej więcej o 40 procent niższa, a wówczas oznaczało by to że przy obecnym kursie Graal wcale nie jest wyceniany na 0,5 WK, ale na 0,9-1,0. Czyli wcale taki niedowartościowany nie jest. Ale nie podejżewam abyś się nad tym zastanowił... Mimo wszystko przesyłam moje "żałosne" pozdrowienia.
    nie chce mi się już nawet polemizować z tak głupimi postami.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fdsaghfdashgfdashf [80.245.182.*]
    To Ty wogóle polemizowałeś ?
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~akcjonariusz GRL [83.27.230.*]
    fdsagfashdgf nie wprowadzaj w błąd inwestorów,opowiadając farmazony o wartości firmy.W 2006r wartość majątku wynosiła ok 80mln,lecz po znaczącej emisji akcji w tym samym roku w ilości ok2,5mln po cenie 36zł/szt wartość majątku wzrosła o ok 90mln do ok 170mln,oczywiście pieniądze z emisji zostały zainwestowane w przejęcia i rozwój co procentuje do dnia dzisiejszego,tym że zyski z kolejnych lat:2006-2010 powiększyły wartość materialną firmy do ponad 190mln zł,co daję realną WK-ok24zł.Ale Ty liczysz że będziesz skutecznie naganiał na spadki osoby które nie potrafią sprawdzić,lub nie mają czasu na bieżąco śledzić procesy zachodzące w spółce.

Przypomnę:

zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych,
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fdaghfdahfdashg [80.245.182.*]
    Co za bełkot. Nikt nie twierdzi że Wnip czy Wartości Firmy w Graalu nie ma. Twierdzę natomiast że jest mało prawdopodobne by były one warte tyle na ile wskazuje bilans. I tylko ktoś psychicznie chory może uważać, że na forum internetowym można nagonić na zyski/spadki. Parafrafów mi nie cytuj, jak się coś nie podoba to wal do stosownych instytucji.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~qq [193.151.36.*]
    fdaghfdahfdashg po co ten twoj bełkot, naprawdę sądzisz że firma ma programow komputerowych za paradziesiąt milionów? jakich?
    Dla mnie wk to wspolczynnik do porownywania z innymi spolkami. Naprawde jestes taki glupi i sadzisz ze tylko graal ma wnip a inne firmy nie? w kazdej spolce są jakies wnip-y.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fsaghfdsahgdfsahf [80.245.182.*]
    Są w każdej, ale już w mało której wynoszą połowę kapitałów własnych. Poza tym nigdzie nie napisałem że są to jakieś programy. Niby jakie w Graalu miały by być ?
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~qx [217.153.71.*]
    agrofish poszedł za cenę wyższą od WK - czy to znaczy że nie miałWNIP?
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Marco [46.112.172.*]
    Sprzedaż rośnie, tylko zyski gdzieś szlag trafił. Może być ok, ale i bardzo źle również.
    Wyników Graala nie analizowałem,bo nie mam akcji.Jeżeli sprzedaż jest i przychody też to nie jest żle. Notowania tej spółki wrzuciłem na podgląd tak sobie. Zauważyłem,że wyprawiają to samo co na innych małych dobrych spółkach (juz wzięli ją pod opiekę),a robią to gnoje z biur -domów maklerskich to jest prawie pewne (zmowa ).Te teorie spiskowe niestety mają w sobie dużo prawdy,
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~RM [212.182.126.*]
    kk co ty bredzisz.
    Owszem zdażają się próby manipulowania kursami akcji, ale ty widzisz wszędzie teorie spiskowe. Gral podaje złe wyniki, nie zanosi się na to że wyniki poprawią się zdecydowanie na lepsze. A tylko ZNACZNA poprawa wyników finansowych skłoni mnie do kupna akcji tej spółki. Podobnie pewnie myśli wielu inwestorów i dlatego kurs zachowuje się tak a nie inaczej.
    Nie miejcie pretensji do fsdfsaxxx że pisze o swoich odczuciach. Myślę , że każdy próbuje wybierać jak najlepsze spółki, a w momencie gdy jego oczekiwania się nie sprawdzają rezygnuje z inwestycji.
    Interesuje mnie jak dalej rozwinie się sytuacja , bo jestem potencjalnym inwestorem. Na razie czekam, i wydaje mi się , że dopiero po wynikach 1 kw.2011 będzie można coś więcej powiedzieć.
    Dokładnie wiem co piszę . Może napisz jeszcze ktoś kupił ktoś sprzedał :::))) ha,ha.To brzmi najwiarygodniej ::))).Na niektórych spółkach to 85% obrotu robią gnoje przerzucając sami sobie akcje.Na Graalu to pewien nie jestem,bo akcji nie mam itylko taksobie śledzę transakcje,ale zauważyłem ,robią to samo.Wiem,że środowisku (pewnemu) to się nie podoba.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: kaleson [79.184.127.*]
    Mi też się wydaje że coś tu nie gra, fundamenty nie są takie złe:
    Zysk netto za ten rok:
    I Q 2010 3 753
    II Q 2010 542
    III Q 2010 -2 637

to razem daje 1658 tys zł ZYSKU netto, to tyle jeśli chodzi o "słabe" fundamenty.

źródło danych:
    https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/wynikifinansowe/GRAAL-skonsolidowany-raport-kwartalny.html
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~qx [217.153.71.*]
    no tak, tylko nie wiadomo do konca czy pewien portal stok. sr.cz troche nie zmanipulowal tłumu wmawiajac gawiedzi ze w jednym z kwartalow pojawila sie pseudodwukrotna dywidenda przez co wynik jest o 6baniek nizszy co z kolei wydaje sie nieprawdopodobne zwazywszy ze w tym roku kurs eur byl duzo korzystniejszy, obroty wyzsze. Oczywiscie nie jest to potwierdzona informacja tylko ich przypuszczenia, tak samo szary ludek moglby powiedziec ze 6 baniek dodali w q1 a odjeli w q3 stad dobry q1 a kiepski q3. jesli są jakies gnojki to w pierwszej kolejnosci szukalbym ich tam........obserwuje spółkę od wielu lat i odnoszę wrażenie że w 4Q spółka pokaże pokaźny zysk, pseudoinwestorki będą brać bez zastanowienia a gnojki opchną im kupione na obecnych poziomach, wytrząśniete z portfeli leszczy akcje
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fdghsafdhasgdfh [80.245.182.*]
    Nie o 6 mln tylko 4,9 mln na poziomie brutto. Czy to jest prawdopodobne ? Każdy kto zna Graala wie że tak. Wszak jeszcze nia tak dawno, w roku 2008 Graal 12 mln zł zysku netto, a po audycie zostało tylko nieco ponad 2 mln zł. Przyznasz, że różnica jest kosmiczna i nie ukazuje spółki w dobrym świetle. Sytuacja z dywidendą obrazuje jak źle jest w spółce, skoro nawet w czasie dobrego kursu euro nie potrafi ona zarabiać i będąc liderem branży.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~qx [193.151.36.*]
    przy rocznych przychodach rzedu 400-500 mln 5 mln to zaledwie kropelka - 1%. To tylko pokazuje jaki potencjal drzemie w spolce. Dywidenda ,ktora ciagle wspominasz nie ma żadnego potwierdzenia, poki co jest zwykłą plotką a ty roznosicielem plotek.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~fdsghafdhasgdfh [80.245.182.*]
    Przy spółce która nawet w najbardziej obfirym kwartale (a więc IV) ma tak niewielką rentowność sprzedaży - nie mnówiąc już o tej netto, wszak po drodze są "koszty finansowe" - to bardzo duża kropla. A skoro 5 mln to dla Ciebie niewiele to zobacz ile czasu nawet w dobrych latach Graal potrzebował by tyle zarobić na poziomie netto. Irytuje mnie już dyskutowanie z Wami. Mam wrażenie że i przed szkodą i po szkodzie pozostaniecie głupi.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Marco [188.33.190.*]
    Niedawno po 5 zł można było sobie kupić, to i po 8 ktoś na pewno sprzeda. Ja kupiłem teraz, ale chyba trochę za wcześnie, kurs jescze może spaść. Zawsze ktoś liczy na spadki, równie dobrze mogą to być maklerzy, którzy czekają aż puszczą nerwy zapakowanym po 16.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~toto [87.96.69.*]
    kk ma racjie to banda mafia i oszusciu rzadza gielda a nie tak jakies fundamenty
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~kk [83.31.64.*]
    Fundamenty na polskiej giełdzie nie mają znaczenia. Tu kręcą i blokują sily o strukturze mafijnej. Giełdę trzeba bojkotować !!!!!! Na potwierdzenie , taki Beefsan-jakie on ma fundamenty,a nakręcili z 0,2 do1,8 zł ???
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~T$S [83.108.65.*]
    Witam

Zastanawia mnie sytuacja w Graalu 4 kw i 1 kw są jednymi z nalepszych kwartałów w całym roku . Wiec mamy do czynienia z tzw. żniwami a kurs spółki spadł niesamowicie dla czego. Ktoś specjalnie zaniza kurs, mysle że na koniec rok pojawią sie infa na temat 4 kw i beda to infa pozytywne. Mysle ze do marca zaliczymy poziom pow 20 zeta.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~amos [83.9.213.*]
    Przed Świetami Bożego Narodzenia zawsze kurs wiekszości społek spada,jest to najlepsza pora do zakupów.Często kupuje na ostatniej sesji przed świętami,wtedy można kupić taniej.
    małe obroty załatwiaja sprawe. gdyby ktos chcial kupic 3tys szt to cena by skoczyła na 11.50
    DO SWIAT 12ZL
    WYWALILEM DZISIAJ 5TYS PO 11.40 UFFF
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~darol [178.182.116.*]
    I popełniłeś błąd bo czekają na większe pakiety. Ten papier powoli będzie odzyskiwał kondycję wzrostową. Warto na spokojnie przeanalizować spółeczkę.
  • Re: TYLKO GRAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~infiniti [85.219.197.*]
    kwiestia czasu, 20 PLN na horyzoncie
[x]
GRAAL -2,30% 21,50 2025-06-16 12:01:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.