Przepraszam że pytam, ale jestem tu nowy i szukam jakiejś dobrej , dobrze zarządzanej spółki z perspektywami która potrafi zarabiać pieniadze i zauważyłem tą nazwe stark development, to na polskie brzmi że to gwiazda wśród deweloperów chyba lub coś koło tego, więc ktoś może wie czym sie ona zajmuje aktualnie ? aha nie chodzi mi o tam jakiś budynek z mieszkaniami który reklamują od dwóch lat, tylko serio pytam czy ta spółka coś teraz sprzedaje, buduje będzie miała jakieś zyski ?
na dzis dzien nic sie nie dzieje ale jak rynek ruszy to ona razem z nimi
zaczna sie pojawiac infa o planach etc, co beda robic i itd a ze nominalnie mamy niski kurs to sie zaczna interesowac tez nia inni i zacznie sie dymanie kursu
Patrowicz nie dopusci aby spolka padla wiec beda ja trzymac nawet 5 lat zeby wyzylowac kurs do gory przy najblizszej hossannie
wyjada z 4gr na 1zyla albo wyzej i wtedy mozna ja zenic leszczom w czasie hossy
no ale co to znaczy że spółka jest dla spekulantów ? to przecież jak ktoś chce to moze sobie w ciągu jednego dnia otworzyc spółke nazwać ją drucik developer i zrobić oferte publiczną na new connect jako startup i co wtedy też kupicie jego akcje ? a prezes sobie zatrudni znajomych i znajomych zanajomych i nic nie beda robić, tylko pić kawe jeżdzic mercedesem i mieć biuro w najdrozszym biurowcu w mieście.. oczywiście wszystko z pieniedzy drobnych akcjonariuszy INWESTORÓW... i wszyscy bedą snuć plany.
To sie pytam też czy ta spółka naprawde nic nie robi ? czyli że ludzie tam przychodzą do pracy po co ? zeby pieniadze sie skończyły z emisji czy jak ? prosze o sensowne odpowiedzi.. bo może jest tak że ten stark development już niedługo rozpocznie naprzykład budowe jakiegoś wielkiego osiedla naprzykład domów jednorodzinnych czy budynków wielorodzinnych gdzies w dużym mieście, a wy nic nie wiecie i wtedy to by miało sens, że tam pracują ludzie nad jakimś takim projektem... no bo jak nie to nad czym tam pracują ludzie ?
Dnia 2010-12-02 o godz. 22:23 ~dolar napisał(a):
> Przepraszam że pytam, ale jestem tu nowy i szukam jakiejś
> dobrej , dobrze zarządzanej spółki z perspektywami która
> potrafi zarabiać pieniadze i zauważyłem tą nazwe stark
> development, to na polskie brzmi że to gwiazda wśród
> deweloperów chyba lub coś koło tego, więc ktoś może wie
> czym sie ona zajmuje aktualnie ? aha nie chodzi mi o tam
> jakiś budynek z mieszkaniami który reklamują od dwóch lat,
> tylko serio pytam czy ta spółka coś teraz sprzedaje, buduje
> będzie miała jakieś zyski ?
to developer przeca