• OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~orko grób [89.79.84.*]
    we francji
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~shp [83.238.100.*]
    pomyłka : kontraatakowało, - a to różnica.

a tak poważnie, : jedna osoba stwierdziła, a co mi tam i kupiła pakiecik (mały pakiecik)

wiesz, jakby poleciało za jednym zamachem 20tys. to byłoby coś i pewnie byśmy zatrzymali się wtedy w okolicach 8.15 E (jeżeli jeszcze są te batony tam postawione)

pzdr
    shp
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~orko grób [89.79.84.*]
    ja tam widze, ze kotraatak trwa
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~dario [79.186.209.*]
    Zamkniecie w Paryzewie na przyzwoitym poziomie
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~sss [184.78.90.*]
    7.70 moze byc.
    moze jutro cos sie wyczaruje?

potrzebna poprawa na rynkach niestety
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Baks28 [85.134.167.*]
    Następuje poprawa na rynkach (ameryka na ładnych plusach), shp wspomina o batonach - batony te postawione są celowo. Tu gra dopiero się zacznie. Cel 20 -30 euro
    a dzis na TKO
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Rentier [62.87.218.*]
    Obserwuję zamknięcia w Paryżewie i widać gołym okiem , że z rana straszonko leszczy, którzy wyrzucają papier. Potem ciągłe zbieranko, aż do końca sesji o 17,35. To wygląda na zbieranie z rynku wszyskiego co wyrzucą, ale bez zbierania ponad kurs. Ciekawe, ciekawe. Coś się szykuje dużego. I to na plus.
    i te batony stojace na 7.7 7.8 wygladaja na sztuczne.
    nie ma zbyt duzego zainteresowania wyrzucaniem papieru wiec nie maja zbytnio z czego zebrac.
    aczkolwiek tu wszystko jest mozliwe.
    nic trzeba obserwowac u nas dzisiaj ladnie ktos znowu pakowal do wora
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~max [89.228.83.*]
    http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,8759404,Sprawa_wiezowca_Zlota_44___To_nie_byl_szantaz_sasiadow_.html

ręka rękę myje ,

pozdrawiam
    tia...

prawnikiem nie jestem, ale jeśli, ktoś mówi coś w ten deseń :

-robisz coś niezgodnie z prawem (i mam na to argumenty), ale jak dasz mi 20tys za metr mojego mieszkania to ja bede cicho i nie doniosę organom (sąd) o tym, że robisz coś niezgodnie z prawem...

jezeli mieszkańcy skarżą pozwolenie na budowe i widzą w pozwoleniu jakieś błędy,luki itp. to niezaleznie czy developer kupi czy nie kupi mieszkanie oni powinni powiadomić sąd o tym fakcie.

a oni mówili, że jak kupi to będą siedzieć cicho! - coś dziwny ten prokurator co stwierdził że to zwykły biznes!

pzdr
    shp
    nie ma czemu sie dziwi tam gdzie w gre wchodza duze pieniadze.
    mieszkancy przy okazji budowy chca tez ugrac jak najwiecej dla siebie..
    co potwierdza tylko teorie ze ci ludzie to garstka zwyklych pieniaczy utrudniajacych inwestycje i chcacych ugrac przy okazji jak najwiecej korzysci materialnych dla siebie
    i dla pieniedzy gotowi sa zrezygnowac z wniesienia jakichkolwiek zarzutow

tak jak piszesz shp
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Ni wu ja [77.255.44.*]
    Nie ma się co czepiać. Oczywiste jest, że prawo w tym temacie jest źle skonstruowane skoro umożliwia takie hece (pytanie tylko: przypadkiem czy celowo). Jak prześledzicie każdą większą inwestycję w Warszawie zawsze jest grupa, która ją blokuje (sąsiedzi, ekolodzy) i żąda pieniędzy za wycofanie pozwu. Tylko zwykle takie sprawy są załatwiane polubownie i po cichu, bo sądy w tym kraju są niefrasobliwe, a inwestorom zależy na czasie.
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~teedybear [95.40.166.*]
    tak kontratakowali ze się posrali...

wzrosty ciągle mozliwe, do puki nie bedzie zamknięcia poniżej 30 pln wtedy lipa i dalej ciułanie przez nastepny miesiąc
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~klubbe [46.112.35.*]
    i niestety znowu lecimy na 28

ze sie komus tak chce dziennie bawic
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~teedybear [95.40.125.*]
    limit wzrostów na grudzień wyczerpany!!
    nastepne w styczniu...
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Rentier [81.168.168.*]
    Płakać mi się chce jak widzę ten zwalający się kurs . O to tu chodzi ? Dlaczego taka bryndza (lub żontyca) na tej spółce ? Jestem już słaby. Zero radości. Qrva, że tak powiem . :(((((((
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~perfect [87.207.181.*]
    co myślicie o ostatnim raporcie ORCO, kolejny zjazd? Czy może góra....
    w najblizszym czasie zwolni mi sie 30K i nawet zastanawialem sie coby jeszcze dopakowac z 1000 akcji ale patrzac na ta bryndze juz i tak jest problem z wyjsciem z tego co mam bez szwanku widzac dzienny volumen 3tys szt. wiec chyba nie warto powiekszac pozycji. bynajmniej na razie
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~dario [195.205.11.*]
    Odechciewa sie na to patrzec totalna h............... i tyle to tak w skrucie
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~max [89.228.101.*]
    (+) (-) hmmmm ?????? ;)
    orko sprzedalo 3 nieruchomosci w pradze
    no i niedługo pozostaną im koparki jako aktywa!!!, i my utopieni jako akcjonariusze.

e-tam z takimi działaniami.

pzdr
    shp
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~klubbe [94.254.235.*]
    http://www.boursier.com/vals/FR/orco-property-group-vend-trois-actifs-a-prague-news-411593.htm

http://www.boursier.com/vals/FR/orco-property-group-le-remboursement-des-obligations-2012-etale-de-2011-a-2020-news-411561.htm

rozbicie splaty dlugo do 2020

dobrze to rozumiem

francja rosnie moze to w koncu ten dzien
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Mimi [83.7.205.*]
    Dnia 2010-12-07 o godz. 08:59 ~orko grób napisał(a):
    > orko sprzedalo 3 nieruchomosci w pradze
    ----------------------------------
    Bardzo dobrze, wreszcie pojawią sie prwadziwe zyski.
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~kasa [80.53.156.*]
    No to poszybujemy i to wysoko
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~klubbe [94.254.235.*]
    niestety chyba nie dzis
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~kasia [77.255.153.*]
    Dziś już też :-) na chwilę obecną + 2,53. ktoś chce obniżyć wzrost oferując niską cenę za kupno: +30pln. Mam nadzieję, że nikt nie odda w tej cenie naszego Orco :-D

W górę, w górę!
    Wszystkie gwiazdy na niebie mówią ze papier powinien isc w Góre a tu cały czas

jestesmy na tym samym poziomie >>>>>>........ czy jest na to jakies

logiczne wytłumaczenie ?
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Ice [195.56.140.*]
    Ktoś jeszcze nie ma tyle ile zakładał ;):):)
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~klubbe [77.253.169.*]
    technicznie powienien odpalic jeszcze w tym roku ale na tej spolce wsytzsko jest mozliwe

ogolnie przyszlosc jest piekna

a teraz az mnie bola wzorsty na kghmie
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Ice [195.56.140.*]
    Nie tylko Ciebie ;) ale mam nadzieje że jak już OPG wypali z "bloków" to szczyt na 51 zł nam tylko śmignie przed oczami :) No ale nic CZEKamy Czekamy czekamy ...
    Pzdrw
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: mr.money [188.147.167.*]
    Ja też byłem zapakowany na KGHM, no i pozbyłem się jego i za wszystko dokupiłem Orco. Myślałem, że szybko zarobię na jesieni, zrealizuję zyski, zostawię kapitał w Orco na dłuższą inwestycję (1-2lata) a zyski przeznaczę na odkupienie KGHM. Niestety plan nie wypalił :(
    Ale nadal wierzę, że mimo wszystko Orco da zarobić dużo więcej... Tylko mogłoby już już teraz ... :)
    Sprzedaż niektórych aktywów oceniam pozytywnie - wpłynie to dobrze na płynność finansową spółki i zmniejszy zadłużenie (krytykowane we Francji).
    Pzdr. Mr.money
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: mr.money [188.147.167.*]
    PLAN NAPRAWCZY ZATWIERDZONY !

To już ostatnia w tym roku ważna informacja, na którą wszyscy czekali. I jest ona bardzo dobra. Naprawdę nie znam już żadnych argumentów, które mogłyby przemawiać za spadkami. Prawdę mówiąc, teraz inwestorzy mają komplet świetnych info rokujących bardzo dobre i zyskowane lata 2011 i 2012.

€ 24,169,193.39 (5.5%) Bonds due 2012 ISIN Code: XS0223586420 (the "Bonds 2012")
    Paris, December 6, 2010 -- New terms and conditions of the Bonds 2012 further to the approval of the safeguard plan by the commercial court of Paris on 19 May 2010.

As set forth in a press release published on 19 May 2010, Orco Property Group’s safeguard plan (the Safeguard Plan) has been approved by the Paris Commercial Court (Tribunal de commerce de Paris) on 19 May 2010.
    The terms and conditions of the Bonds 2012 as specified in the prospectus published on 20 December 2005 with respect to the listing of the Bonds 2012 on the Euro -MTF Market operated by the Luxembourg Stock Exchange (the "Prospectus") have been compulsorily amended by virtue of the judgment of the Paris Commercial Court adopting the Safeguard Plan. The repayment schedule of the Bonds 2012 has been modified and extended from 2012 to 2020.
    Indeed, further to the judgment adopting the Safeguard Plan, the amounts due by OPG under the Bonds 2012, comprised of the following items:
    1. - the principal outstanding on the date of the judgment approving the Safeguard Plan;
    2. - the interest payable at the date of the judgment approving the Safeguard Plan; and
    3. - all interest accruing throughout the duration of the Safeguard Plan (calculated each year after adjustment for the progressive amortisation of principal under the Safeguard Plan).

Pzdr. mr.money
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Rentier [78.8.167.*]
    No to jedźmy już , jedźmy do góry, bo mnie też boli serce patrząc na kghm.
    a szkoda juz gadac z tym syfiastym papierem
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~don [178.235.222.*]
    http://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/komunikat.aspx?id=319598
    Wykonawca wybrany a tu dalej lipa ..........
    pocieszna jest ta francja....

jakbym mógł to bym chyba im giełde zlikwidował, bo nie dorośli....... koniec świata

pzdr
    shp
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~klubbe [188.33.38.*]
    ale jak bedzie korekta wtedy to spadnie jak sa wzrosty nic .... argumentu powaznego czemu nie rosnie nie ma
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Mimi [77.255.104.*]
    Nie rośnie, ponieważ do całej pozytywnej układanki brakuje rekomendacji na odpowiednio wysokej wycenie lub pojawienie się inwestora z większym zaangażowaniem. Bez tego będzie boczna kicha.

Ladnego batona ktoś wciągnoł ponad 6 K ..
    to stalo normalnie odkryte z prawej strony na S czy ukryta sprzedaz byla i ktos zasiorbal w ciemno?
    bo nie widzialem
    Kolego tego tez nie widziałem dopiero po fakcie zobaczyłem ze ktos wciagnoł 6 K
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: wasyl_o.matko [77.222.237.*]
    Dnia 2010-12-08 o godz. 14:07 ~dario napisał(a):
    > Kolego tego tez nie widziałem dopiero po fakcie zobaczyłem
    > ze ktos wciagnoł 6 K

6452 po 29,80 - pewnie po wcześniejszym uzgodnieniu. Ale zaczyna się coś dziać.

Wasyl O.Matko
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Rentier [62.87.206.*]
    Oby.
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    Nie mam już sił do tego g..na :/
    Ja juz powoli wymiekam powoli trace wiare w nasz papier
  • Re: OPG KONTRAATAKUJE Autor: ~klubbe [94.254.255.*]
    ludzie zacisnijcie zwieraczena gpw i tak sie nic nie dzieje

[x]
ORCOGROUP -13,39% 3,88 2026-05-13 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »