• podatek Autor: ~tomi [83.20.177.*]
    Wg firmy podatek zmniejszy rentowność o ok. 3 mln KCZ/MW. czyli ok. 0,5 mln zł

Biorąc pod uwagę, że jest tego ok. 18 mw ( jeśli coś mi się pomerdało-proszę o poprawkę ;) to zysk będzie mniejszy o ok. 9 mln zł.

A to i tak zysk będzie wynosił ok. 25 mln zł czyli ponad 1 zł/ akcje

Zachowanie kursu jest niezrozumiałe, akcje te powinny kosztować w granicach 20 zł i myślę, że w marcu-kwietniu 2011 taką wartość zobaczymy.

• Re: podatek Autor: ~zszokowany [87.206.24.*]
    Ja nie chcę was martwić, ale to wygląda tak jakby ktoś coś wiedział i walił w rynek na chama PKC zanim oficjalne informacja wypłynie na światło dzienne. Bo zwykłe wyjście z papieru, nawet wielu inwestorów nie byłaby przeprowadzana tak pośpiesznie i nie dołowałaby kursu aż tak bardzo.
  • Re: podatek Autor: ~tomi [83.20.177.*]
    Niestety tak to wygląda

O co ku... chodzi ?
  • Re: podatek Autor: ~Relo [57.66.78.*]
    To jeśli chodzi o wersję pesymistyczną.

W wersji optymistycznej ktoś widzi świetlaną przyszłość spółki i wykazując niezwykłą cierpliwość, umiejętności i wyrachowanie obniża kurs krokami z dnia na dzień eliminując w ten sposób drobnych inwestorów i zagarniając coraz większe pakiety pod swoje skrzydełka.

Jaka jest prawda? Dowiemy się prędzej czy później :)
  • Re: podatek Autor: ~to jest tak.... [213.238.118.*]
    gdyby naprawdę grubas chciał wyjść ze spółki to nie dołowałby jej w sytuacjach kiedy kurs zaczynał rosnąć , w osttnich tygodniach były conajmniej 2-3 takie sytuacje , kiedy kurs po pozytywnym infie wybijał się na +5-+7 i wtedy natychmiast był zbijany wzrost, tu chodzi o zbiór akcji po jak najniższej cenie, a ze w planie do zebrania jest spory pakiet to dławią każdy wzost póki sie da, póki towarzystwo jest wystraszone głupim podatkiem, który ma niewielki wpływ na zyski
  • Re: podatek Autor: ~Relo [109.243.237.*]
    Dnia 2010-11-24 o godz. 12:58 ~to jest tak.... napisał(a):
    > gdyby naprawdę grubas chciał wyjść ze spółki to nie
    > dołowałby jej w sytuacjach kiedy kurs zaczynał rosnąć , w
    > osttnich tygodniach były conajmniej 2-3 takie sytuacje ,
    > kiedy kurs po pozytywnym infie wybijał się na +5-+7 i wtedy
    > natychmiast był zbijany wzrost, tu chodzi o zbiór akcji po
    > jak najniższej cenie, a ze w planie do zebrania jest spory
    > pakiet to dławią każdy wzost póki sie da, póki towarzystwo
    > jest wystraszone głupim podatkiem, który ma niewielki wpływ
    > na zyski

Chyba tyle w temacie... Nic dodać nic ująć... Więcej nie wymyślim bo się posram a nic nowego nie wniosę ;).
[x]
PHOENIX -6,67% 0,14 2014-01-13 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.