no i co z tego...jak widac po ponizszym info spolka idzie do przodu jak lokomotywa...kiedys zszedl union invesmetn ponizej 10%, dariusz orlowski wysypal akcje itd itd...kazdy z nich podjal mylna decyzje.jesli ktos jest zarobiony to chce sie zcaschowac-najwazniejsza ze sa nowi ktorzy obejmuja
Ale teraz mogą wszystko wywalić bez podawania komunikatu,a tak ogólnie to jest nieźle przewartościowana.Można tylko liczyć na to że po uwolnieniu rynku w 2013 pan Brzózka po prostu spróbuje sprzedać jakiemuś zagranicznemu operatorowi bo raczej poczty polskiej raczej nie wprowadzą na gięłdę.Ala wszystkiego najlepszego ja poczekam o wiele niżej
Amplico zeszło poniżej 5%
to akurat dobra informacja to jeden z najgorszych funduszy i czym szybciej opuści akcjonariat Integera koniom będzie lżej wg przysłowia. Słabość obecną upatrywać trzeba raczej w szczuciu spółki przez PP, Integer nadal jest solą w oku zarządu i ofiarą przyczyny swoich niepowodzeń cytat z rp:
Poczta pozwała firmę InPost do sądu za dostarczanie listów obciążonych m.in. blaszkami. Dlaczego?
Pozew w tej sprawie został właśnie doręczony do sądu, a prezesa InPostu Rafała Brzoskę będziemy osobiście pozywać za rozpowszechnianie informacji, że finansujemy usługę Aglomeracja z usług powszechnych czy dotacji państwa. Zdecydowaliśmy, że dłużej nie będziemy tego tolerować. Być może prezes nie wie, że jesteśmy w tym względzie bardzo dokładnie audytowani przez Unię i Urząd Komunikacji Elektronicznej.
link do całego artykułu:
http://www.rp.pl/artykul/563993.html
artykuł pochodzi z 15/11/2010 i napewno już dawno jez znany instucjonalnym niestety znów zasiane zostało ziarno niepewności co znowy hamuje wzrosty. Absurdalnymi roszczeniami pp nic nie zwojuje ale tonący brzytwy się chwyta. Ja nadal trzymam kciuki za Integera!!!! Trzeba też pochwalić nowe usługi jak dla mnie wyglądają obiecująco, zaczyna to ładnie wyglądać i tu jest wytłumaczenie drogiej dla niektórych wyceny ale obiecująca przyszłość musi kosztować. Jak dla mninie nadal jest tanio gdyby nie prowokacje PP było by dużo drożej.
myślałem że poczta robi sobie jaja ale dzisiaj został doręczony pozew o zapłatę60000000zł jeśli wystąpią w sądzie o zabezpieczenie roszczenia to cienko to widze
A jednak stało się nastąpił akt desperacji PP, sondząc po kursie akcje tylko już w rękach instycjonalnych całkowity brak panikarzy. Brakuje też szczekania a nawet ,,obeczenia,, karawany. A tak do rzeczy moż ktoś wytłumaczyć o co chodzi z zapisem,, przesyłek nadanych w sposób uniemożliwiający sprawdzenie zawartości ,, kto ma niby sprawdzać zawartość korespondencji?, czy sąd może w takiej sprawie zasądzić zastaw?
Osobiście trochę nie wierzę w całkowitą bezstronność sądu gdy jedną ze stron jest spólka skarbu państwa ale jak sprawa otrze się o Brukselę skończy się faworyzowanie monopolisty
Jak sie coś pisze o Brukseli to trzeba mieć pojęcie o tym co się pisze. Inpost naruszył w bezczelny sposób obszar zastrzeżony dla Narodowego Operatora. I za to poniesie karę. Jakby doważał przesyłki tak jak PGP to by nic mu się nie stało. Trochę winy ponosi p.ani prezes UKE, która w swojej zapalczywości o wolny rynek zapomniała, że jest regulatorem rynku pocztowego i obowiązują na nim okreslone przepisy. Obszar zastrzeżony został przyznany poczcie po to by mogła przygotować się do wolnego rynku. Działanie Inpost, ktory doręcza przesyłki raz na tydzień to czysta kpina. taka jakość to nawet nw ,krajach trzeciego świata nie istnieje. KARA BĘDZIE. I NIC NA TO NIKT NIE PORADZI.
Glupota zalatuje twoja wypowiedz z kilometra:)zapalczywy pocztowcu.cba macie u sibie i masz czelnosc takie glupoty pisac majac u sibie syf i korupcje:)
No cóż z tego, że jestem pocztowcem. To nie mam prawa do obrony mojej firmy. Rozumiem, że macie akcje Integera i chcielibyście aby szły do góry. Teraz wszystko w rękach sądu. Ja wypowiadam swoje zdanie:KARA ZA ŁAMANIE PRAWA MUSI BYĆ. Bzdunra teoria, że blaszka zabezpiecza przesyłkę jest wysoce idiotyczna. Myślę, że sąd to zobaczy.
chodzi o to ze ostatnio nie było doklejanych blaszek tylko w środku były kalendarzyki i dlatego waga przesyłki przekraczała 50g.to jest chyba naruszenie tajemnicy korespondencji chyba oto chodzi pp,tak mi się wydaje?