Właśnie przez takich ta spółka tak spada tzn takich, którzy nie umieją czytać informacji cyt
"Spółka rozważa zawiązanie w czwartym kwartale tego roku rezerwy na przyszłe działania w zakresie optymalizacji działania sieci. Bomi szacuje, że kwota zamknie się w przedziale 50-70 mln zł."
Realna strata będzie na poziomie 30-50mln
a dziś w TVN24 był sliczny wywiad dotyczacy handlu elektronicznego żywnością , który ma rosnąć w najbliższym okresie i o tym że aby się tym zajmować i przy tym utrzymac oraz dobrze zarobic, to trzeba mieć odpowiednie zaplecze logistyczne. CIEKAWE PO CO KUPILI CENTRUM DYSTRYBUCJI (LOGISTYCZNE) W ŁODZI? ciekawe.
Ms, pocieszasz się dawno zdyskontowanymi infami. I jeszcze może się okazać, ze CD tylko im zaciążyło a nie pomogło...
Bo zarząd jakoś przesadnie tym się nie chwali. A handel elektroniczny - i nie przesadzaj z nadziejami ipomyśl: jak kupujesz w necie, to szukasz cen najniższych czy bominowatych?
To rozwiązanie jest korzystne dla najtańszych dyskontów, a nie dla firm klasy Bomi.
jak dziś wyczytałem , klientami e-sklepów są ludzie z kasą nie mający czasu na zakupy, ale mniejsza o to. 100 MLN STRATY TO 2,5 ZŁ NA AKCJĘ A NIE 6 ZŁ , BO O TYLE JUŻ POLECIAŁO. Ponadto to narazie mają być rezerwy zawiazane na restrukturyzację a nie konkretna strata. Zastanawia mnie co tak wystraszyło wszystkich że po pięciu kwartałach zysku wystraszyli się smiertelnie jednego kwartału na minusie oraz planowanego zawiazywania rezerw na poczet restrukturyzacji. Są spółki które systematycznie generują straty i nie spadają jak kamień .
zysk ze sprzedaży za 3Q to 251 240 TYS ZŁ to spadek o 2 % w porównaniu do 3Q 2009 r
zyski ze sprzedaży aż tak dramatycznie nie lecą a ida Swięta więc może sypacze się opamiętają lub ktos od nich towar przejmie. CIEKAWE KTO TO SYPIE , AŻ DZIW BIERZE BO 3 DZIEŃ MIJA A TU CISZA
patrzac na twoje coraz bardziej nerwowe pisane na akord posty, jestem coraz bardziej spokojny o kurs bomi.Powiem wiecej, nawet jak spadnie do 19 to mnie to nie wzruszy i dokupie