chyba nie, wszystko co najgorsze już chyba wiemy, tak więc poniedziałek może być dniem przełomowym (szukaniem równowagi cenowej) no i szukaniem okazji do kupienia bądź dokupienia akcji po ostatnich spadkach, w przypadku przyszłej zmiany stanowiska sądu (jak to miało miejsce na MONNARI) przebitka może bardzo duża, ciekaw jestem zachowania kursu, ale im niżej się otworzy tym chyba wyżej zamknie (zakładam 0,5-0,7 zł), ale po realizacji poniższego scenariusza to:....................
możliwy scenariusz na przyszłość:
- stanowisko zarządu w sprawie ostatnich wydarzeń
- wniosek o wydanie uzasadnienia sądu
- rozmowy zarządu i inwestora,-ów z wierzycielami w sprawie wypracowania układu
- wniosek zarządu i rady wierzycieli do sądu o zmianę trybu likwidacji
- odwołanie syndyka i powołanie nadzorcy sądowego
- decyzja sądu o zmianie trybu likwidacji
- zatwierdzenie układu przez wierzycieli
nierealne, może ale możliwe
pożyjemy-zobaczymy
ja mam 10 tys szt i spokojnie poczekam, a może nawet drugie tyle w poniedziałek dokupię, niech każdy robi sam jak uważa
Masz rację. Teraz to już bez sensu sprzedawać. Czy sprzedasz po 0,35 czy 0,3 to bez znaczenia. Pewnie gorące głowy wyprztykają się w PN na otwarciu, zaniżą kurs i wtedy trzeba dokupić. Jedno jest pewne. Poniedziałek będzie gorący. Pozdrawiam.
niestety mam akcje ale obstawiam otwarcie na duzym minusie(0,3x). trudno juz pogodzilem sie ze strata. ale mysle sporo osob nie spodziewalo sie takiej decyzji. (czlonek RN ze swoim pakietem 60k, calatrava oraz paszynscy). ja czekam na odpowiedz ze strony spolki(jak juz poprzednik wspomnial chyba juz gorzej byc nie moze)
Przykro mi to pisać panowie ale od piątku będzie gorzej. Decyzją KNF Techmex przechodzi na notowania jednolite. To za miesiąc zamorduje kurs. Kto nie sprzeda do czwartku to będzie miał papier do kibla. I tyle w temacie.
jesteś w błędzie, problemem naszym nie jest kurs tylko ostatnie informacje, kurs i zmiana systemu notowań jest konsekwencją decyzji sądu, przecież kupowaliśmy akcje bo liczyliśmy (do piątku) na układ, układu nie ma, sąd klepnął likwidację i jesteśmy tam gdzie jesteśmy, teraz wszystko w rękach inwestorów i wierzycieli, mimo wszystko uważam, że nie wszystko stracone, nie wykluczam, że wszystko było zaplanowane i dopiero teraz zacznie się prawdziwa walka o układ ale z udziałem wierzycieli (bez nich ani rusz), ja poczekam
Sytuacja klarowna - posiadam papier tak jak kilku z Was, wyszedłem dużo wcześniej z części i żałuję, że nie z całości. Dlaczego ? Dlatego, że po takiej decyzji sądu na minimalnym ryzyku (mam na myśli wartość zakupu) wszedłbym ponownie w całkiem przyzwoity pakiet, a tak siedzę ze swoją częścią.
Dla mnie walka o Techmex nie jest jeszcze zakończona - mogą być podjęte rozmowy z wierzycielami pod warunkiem, że są inwestorzy. Pytanie czy są.
Może są może nie ale w najbliższym czasie(może nawet w przyszłym tygodniu)zaczną się infa o kolejnych inwestorach-prawdziwych lub nie.Ale w końcu inwestor się znajdzie i to szybciej niż się wydaje.
jedno jest pewne, albo wierzyciele przejmą inicjatywę i zaangażują się osobiście w wypracowanie nowych propozycji albo syndyk kładzie łapę na wszystkim i będą czekać co im skapnie, a kolejka długa
banki mają 100 mln zł
wierzyciele 90 zł
TEX proponował 50% w ciągu 5 lat
ciekawe ile im skapnie od syndyka, ale jak będzie 1/10 to chyba wszystko
Czytając wasze wypowiedzi, można by sądzić, że super z was gracze, a wiele byście dali, żeby cofnąć czas o tydzień i sprzedać to badziewie.
Gadanie, że nie wszystko stracone jest bzdurą, okłamywaniem siebie samych.
Trzymanie tego badziewia skończy się jak na Polrescie.
Umoczyłem na nim ze 20% i sprzedałem ze stratą po ok 3,5 a teraz ile to warte jest ok 0,65 i dalej czytam te same bzdury, że ktoś wejdzie, że upadłość nie jest złym wyjściem, że nie wszystko stracone, że trzeba uśredniać
Czas leci a nerwica cię pogłębia co :)
Ja tam się trzymam już od takich badziewi z daleka, szanse na zarobek nie warte ryzyka.
Niestety ale ta spółka zostanie niedługo wycofana z GPW wyrok o upadłości był w maju teraz to było tylko odrzucenie zażalenia wiec termin 6 miesięcy mija po drugie śledztwo knf tak czy inaczej dni techmaxu na GPW są policzone
Myślę, że tu gry techniczne są możliwe i gdyby na przykład Zarząd spółki TAURON się zainteresował to taki dług 133 mln. zł. mógły jednym pstryknięciem palców zniwelować i wciągnąć nosem długi TECHMEX choćby dla nazwy spółki TECHMEX i kto wie, może warto nazwę spółki utrzymać dla samej nazwy aby taką umierającą spółkę utrzymać i wyżywić oraz podnieść z kolan , prawdopodobnie teraz wielu prezesów różnych firm nad tym się zastanawia aby tę firmę podnieźć i uratować ale zanim to nastąpi to jeszcze dużo wody w kranie spłynie i akcje zejdą do 15 groszy , zatem kto jest cierpliwy to powinien poczekać może nawet trzy lata , tak to widzę jako obserwator .
Rozumiem ze wypiles za dużo w sobotni wieczór kolego:) liczą się fakty a nie urojenia a fakty są niestety bezlitosne rozumiem rozzalenie tych którzy zostali z tymi akcjami ale to była rosyjska ruletka od dawna i wszyscy powinni byli sobie zdawać z tego sprawę
jedno mnie zastanawia, skąd takie wielkie zainteresowanie tych, którzy akcji nie mają i bardzo się wymądrzają i pouczają tych którzy są aktualnymi posiadaczami akcji, po co to robią, niech analizują i inwestują w spółki mocne fundamentalnie, nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź, to są ci którzy są podobnymi inwestorami jak my, którzy akcje sprzedali trochę wcześniej, którzy będą prawdopodobnie odbiorcami tych akcji w nadchodzącym tygodniu, tylko po co skoro jest tak źle i lepiej nie będzie, a no po to, że gdy już kupią po te swoje 30, 40, 50 a może po 1 gr będą piać i pisać jaka to pani syndyk zła i że generalnie nie wszystko stracone dla spółki, ot i cała filozofia działania, paranoja, na TEX jestem do przodu ok. 30 tys. zł. sprzedałem 2/3 akcji na różnych poziomach od 1,95 do 1,55 zł i z tego powodu nie obrażam innych, pakiet który posiadam zamierzam potrzymać i nie ukrywam, ze zamierzam dokupić połowę tego co sprzedałem wcześniej, po co? ano pod to samo co wcześniej kupowałem - pod układ, który według mnie mimo wszystko będzie, dlaczego? bo teraz zdecydowanie łatwiej inwestorowi i zarządowi będzie rozmawiać z wierzycielami,
dlatego nie pieprzcie tu, ze kopiecie leżącego bez konkretnego interesu, chcecie kupić to kupujcie, niechcecie, to zmieńcie obiekt zainteresowania ale nie wymądrzajcie się jakimi to nie jesteście dobrymi inwestorami, bo niestety ale tacy tu nie zaglądają, pozdrawiam
Spojrz na Swarzedz tam tez mieli nadzieje na uklad,po ogloszeniu upadlosci kurs zlecial na 12 gr dla nie ktorych byla to okazja ,teraz sprzedaja po 2 gr, Tez mieli nadzieje ze taka firma jak Swarzedz nigdy nie przestanie istniec.
popieram twoją wypowiedź, poza tym markę swarzędz wszyscy znają i nie znalazł się chętny na zakup a ile osób słyszało o techmexie. Co prawda spółki o zupełnie innej branży ale marka jest marka
ja też myślałem, że nie ma innej opcji jak układ!
1/3 akcji sprzedałem PKC na ostatniej podbitce 22.10 po 2.40 i żałuję, że nie całość, resztę sprzedałem PKC po decyzji KNF i dla mnie to był ostatni wyraźny sygnał do wywalenia po za sygnałami od SII o zmniejszaniu zaangażowania.
Pozdrawiam i współczuję zapakowanym, a pisanie w sposób naganiający na zakup jest co najmniej nie na miejscu w obecnej sytuacji, bo na 2 fixach to nie wiem kto potrafi coś ugrać.
Wg. mnie będzie jeszcze gorzej.