• No to dziś chyba witamy Autor: ~tup [79.189.75.*]
    dawno niewidziane 6 na początku. Szkoda.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~7777777777777 [188.146.249.*]
    dlaczego szkoda promocja zawsze wskazana uśredni się do 6 pln
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~tup [79.189.75.*]
    No to proszę bardzo uśredniaj.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~poławiacz pereł [193.105.75.*]
    K..mac, chyba twoja czarna propaganda robi swoje. Jeśli na koniec dnia nie będzie z powrotem 7 z przodu to nie znam się na giełdzie.
    To nie moja propaganda. Wyrazy "podziękowania" należą się kierownictwu spółki.
    prze 0.6 wartości księgowej uśrednię przy 0.5 a jak będzie taka potrzeba to zakończę przy 0.2
    Ale nie martwcie się bo według mnie w tym spadku maczał palce ten co chciał kupić ponad 13k po 7,43 przez kilka dni i kupił chyba tylko 2k. Teraz wszystko zależy od sprzedających. Jak się wysypią to poleci, jak nie to może na chwilę zastopować. Tak czy siak spowodował to Prezes sprzedając te marne 150k i tak jak mówił tupeczek było to przelanie czary goryczy. Dobijać swoją spółkę, która od trzech lat i tak leży na łopatkach dla marnego miliona. Co on grosze zarabia i głodem przymiera, że akcje musi sprzedawać. Brak słów.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~poławiacz pereł [193.105.75.*]
    Dzisiaj chyba komuś stop loss puścił i tyle, albo potrzebował szybko kasę przerzucić na inną inwestycję. Nikt normalny nie sprzedaje teraz, wiedząc jakie są aktywa spółki, jak ma trochę oleju we łbie to powinien wiedzieć, że kurs w końcu odbije, nawet z zagrywkami zarządu poniżej pasa.
    Poławiaczku, na giełdzie to może się i znasz ale nie znasz się na ludziach.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~mm [83.6.178.*]
    miałem po 7,4 to mnie jakiś diabeł podkusił i uśredniłem do 8,4 i zostałem z tym g , chyba trzeba o tym zapomnieć na jakiś czas,, pomimo wszystko cena nie jest do sprzedaży a sypią
    przynajmniej coś się dzieje dzisiaj ważna sesja będą obroty i spory ruch co za różnica w którą stronę
  • fani tupa już spiewają ale czy to pomoże krisowi i poławiaczowi pereł Autor: ~shrek [79.186.33.*]
    http://www.youtube.com/watch?v=r5WHdtp4Isg http://www.youtube.com/watch?v=0wn4vf6A7oo
  • Re: fani tupa już spiewają ale czy to pomoże krisowi i poławiaczowi pere Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Nikt o tym tu jeszcze nie wspominał ale zastanawiam się czy Moritzowie tak lecąc w pręta nie kombinują by zwalić kurs, trochę dokupić przekraczając 66% na WZA i wedle prawa zrobią wezwanie na resztę akcji po niskiej cenie. I wtedy wyrąbią wszystkich w białych rękawiczkach.
  • Re: fani tupa już spiewają ale czy to pomoże krisowi i poławiaczowi pere Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Bo przecież wszystko co mieli robić przez ostatnie 3 lata to z tego rezygnowali:
    1. MPRD
    2. Centrum logistyczne Tarnowskie Góry
    3. Livingsteel
    4. Euroconstruction
    5. Forest hill
    Nic im się nie opłaca. Za chwilę podzilą ten los Siewierz i Bydgoszcz, a oni będą finansować amerykanów, porcik w Nieporęcie i Rodę. Robią wszystko to co nie przynosi zysków.
  • Re: fani tupa już spiewają ale czy to pomoże krisowi i poławiaczowi pere Autor: ~kris b [83.21.190.*]
    widze ze role tupeczka zajal tera gra kolega -tup-rzy na calego-mieszka obok drogich gruntow tupa w katowicach-wie ile sa warte.bo sam o tym pisze-i dalej rzy.czysta schizofrenia.jesli nie masz tupa -daj spokoj temu umeczonemu akcjonariatowi-tyle innych perelek wokol-ja nie uprawiam takiej hienowskiej polityki na watkach innych spolek-bo ne bawi mnie dopiekanie do pieca ludziom ktorzy na danej spolce wtopli ale wy dalej swoje
  • Re: fani tupa już spiewają ale czy to pomoże krisowi i poławiaczowi pere Autor: ~Prorok [83.220.97.*]
    Czy ty naprawdę myślisz, że to co tutaj się pisze ma wpływ na kurs. Bardzo dobrze, że koledzy pisali i piszą co myślą bo może przez to uchronili kilku maluczkich przed ślepym kupowaniem śmiecia, którego tak chwaliliście. Aroganckie zachowanie prezesa i zarządu nie zasługuje na nic innego jak na to co właśnie się dzieje. Oglądam wiele wywiadów z prezesami na tvn cnbc i wszyscy mówią jedno. Najważniejsi dla nas są akcjonariusze. Moritz wychodzi i nic tylko jak dobrze nie zrobił, że kupił nieruchomości na wynajem i jaki on jest mądry. Nic go nie obchodzi poza samym sobą i gdzieś ma tych którzy mu dali pieniądze na te nieruchomości.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~dym [91.94.187.*]
    Więc czekamy na to czego nie zrobiono.Macie taki jaja to sprzedajcie.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~google [79.186.29.*]
    ile ten tup miał już kosztować bo nie pamiętam czy ktoś mi przypomni.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~dym [91.94.187.*]
    Według was 9,8,7,6,5,4,3 ciąg arytmetyczny.Inna sila 7,14,21!!!!
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~shrek [79.186.29.*]
    A ta inna siła to jakby jej nie było czy coś takiego chyba nie istnieje .
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~7777777777777 [188.146.229.*]
    średnia zakupu 7.29 zostanę inwestorem długoterminowym
    tak jak na innym hiciorze biotonie śr po 21 groszy
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~kris b [83.21.190.*]
    witamy zatem nowego akcjonariusza-ale ostrzegam aby nie denerwowac niektorymi postami-goscie nie maja tupa-znaja jego wartosc-ale rza na calego-nie wiem jak to nazwac.niewykluczone ze zleci nawet na 6 zl-i co z tego-zabezpieczeniem tych zdolowanych akcji jest ziemia i grunty komercyjne-najlepsze zabezpieczenie w dobie kryzysu-ktory juz sie skonczyl-bo na swiecie hossana-ale do nich to nie dociera-dalej maja ubaw-ciagle rzenie-na mnie to nie dziala
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~poławiacz pereł [188.33.215.*]
    Na mnie też nie działa, wiem na 100%, że w końcu spółka będzie notowana wysoko, ale myślałem, że to nastąpi szybciej niż później..a tak trzeba będzie czekać z zamrożoną gotówą, podczas gdy na innych spółkach mogą być spektakularne wzrosty. Mam nadzieję, że późniejszy ale w końcu odpał na tupie wynagrodzi oczekiwanie.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~Prorok [83.220.97.*]
    Nadzieja matką . . . . . . . Właśnie na pieniądze takich inwestorów czeka prezes. Ciekawostka z ostatniego wywiadu. Na pytanie dlaczego inwestujecie w Nieporęt skoro przynosi straty i wasze prognozy też przewidują dalsze straty w kolejnych latach. Odpowiedź, bo to jest piękne miejsce i czerpiemy radość z tego jak warszawiacy mogą tam odpoczywać. I to właśnie odbywa się za wasze pieniądze. Ja wolę dać na tacę bo może przynajmniej te pieniądze trafią do potrzebujących, a nie do kolegów prezesa.
    masz racje-to sie odbywa za nasze a nie twoje pieniadze-moze napisz proroku na ile wyceniasz akcje tupa-niech zgadne 2-3zl.wg ciebie to pewnie nadmuchany balon-i trudno z toba polemizowac-zobacz na cwk-0.6-dalej bedziesz czynil swoje pierdy.nie wiesz ile tup ma ziemi.nie wiesz po ile byla ostatnia emisja.nie wiesz kto doradza tupowi w siewierzu-ze tam gmina przylkepala plan.nie wiesz ile jest warte 8ha przy ul.bazanciej w katowicach/twoj kolega tup pisal/.powies sobie lustro i mow do sciany.nie do nas my znamy wartosc tupa i nie potrzebujemy doradcow.to w ''forbsie''tez sa idioci-jak znany niedzwiedz-k.lapinski-nagania na tupa za polowe wartosci to nie moze byc przypadek.szkoda mi na ciebie czasu
    Nie bażanciej tylko bażantów mistrzu. Narazie to ta ziemia jest warta czapkę gruszek bo planu jeszcze nie ma, a jak będzie to i tak Moritz nic z tym nie zrobi bo jak wiemy jemu nic się nie opłaca, a poza tym groszem nie śmierdzi. Jak znam życie to weźmie pod tą ziemię w pizdu kredytów i będzie miał kasę na dywidendę i zabawę w Nieporęcie.
    widac ze wiesz co ma tup w centrum katowic-a zapomniales o piasecznie a o 2 racie za modene-zobacz co sie dzieje na wall street-gdzie wywoza wszystkich niedzwiedzi.nie traktujcie powaznie takich postow-pesymistow ktorzy na dodatek nie maja akcji.ostatni dzwonek na zakup dobrych.zdrowych spolek o malej liczbie akcji.nisko wycenianych.bierzcie-tup.budvarmoj projprzem.ampli.energoistal.relpol.kompap.polna-to prawdziwe diamenty-bez produkcji makulatury.prorokom juz dziekujemy-jego rekomendacja==tup==7.06zl==sprzedaj.a dlaczego nie podaje.chociaz zna wskazniki i poprawia mnie z nazwa ulicy w cenrum katowic-gdzie tup ma 8ha.
    Widzę, że ciężko ci jest trochę pomyśleć i wywnioskować, że masz do czynienia z kimś kto został oszukany. Chcesz być następny? Proszę bardzo, może kiedyś zrozumiesz swój błąd. Powodzenia.
    ty wiesz swoje a ja swoje.nas rozni to ze jam akcje a ty nie.ja nie laze nas watkach innych spolek bo nie mam ich papierow-i nie jest w moim zwyczaju naigrywac sie z nieszczesnikow tam potopionych.ale widac ze was to bawi
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~7777777777777 [85.128.78.*]
    mam dopiero 41 lat do emerytury jeszcze 24 mam czas poczekam
  • Gdybyś słuchał radia maryja to byś wiedział że Autor: ~shrek [79.186.29.*]
    http://www.youtube.com/watch?v=rEaPduvWRqU&feature=related
  • Re: Gdybyś słuchał radia maryja to byś wiedział że Autor: ~tupeczek [77.254.27.*]
    Pozwalam sobie coś naskrobać na tym forum, gdyż jestem naprawdę wzruszony waszymi wpisami na moim ostatnim wątku. Przy okazji przykro mi jest, że jak narazie wygląda na to że się nie myliłem. Tak czy owak obiecałem, że na temat TUPa nie będę już pisał więc ograniczę się do życzeń. Naprawdę życzę wam byście osiągnęli założone poziomy na tych akcjach i je zrealizowali bo przecież po to się inwestuje. Panu Prezesowi natomiast życzę (po tym jak już sprzedacie) by zabrakło mu pieniędzy na bieżącą działalność i by musiał się pokłonić akcjonariuszom by pozyskać środki. Wtedy akcjonariusze powinni mu podziękować za propozycję i zostawić z kwitkiem. Mam nadzieję, że tego dożyję.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~dym [212.244.210.*]
    Aż tan nie musisz się rozczulać przy wbijaniu noża swoim kolegom akcjonariuszom:) Przy okazji na GPW wybiera się kolejny deweloper i to mocny-Robyg. Polecam uwadze analizę doskonałych wyników w sprzedaży mieszkań i to u wszystkich deweloperów. Tup ma bardzo tanio zaksięgowany olbrzymi bank ziemi. To tylko kwestia czasu i faktycznie z Nieporętu można stworzyć perełkę, kurort odwiedzany przez całą Warszawę i nie tylko.Również Siewierz jest pomysłem na nową jakość.Pamiętajmy, że to pierwszy taki pomysł w Polsce a takich miast w Polsce budowanych od podstaw będzie potrzeba, żeby przesiedlić tych co mieszkają na terenach zalewowych jak i tym którzy chcą uciec z zatłoczonych miast a jednocześnie mieszkać w cywilizowany sposób.Siewierz to jest jak nowa technologia a Tup przetrze szlak i zyska nieśmiertelność tym pomysłem!!!
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~kris b [83.9.112.*]
    popatrzcie na analstwo na ''pulsie biznesu;-wytypowali 10 spolek niedowarosciowanych.z potencjalem.wrod nich jest nasz niesmietelnik-tup-cwk-0.59.a ja razem z dymem .poszukiwaczem perel-naganiam na super balon-nawet anale widza ze jest b.tanio.dalej sprzedawajcie-serdecznie zapraszamy-podpisuje sie-zawodowy naganiacz-anale uznali ze jest b.tani-juz dawno to wiem bez ich pomocy/pozdro
    Nie czytałem ale jeżeli to prawda to znaczy, że dalej ktoś chce się pozbyć śmiecia. Pewnie ofe, im prezes i spółka dawno już przestały się podobać. Nic dobrego to nie wróży bo na horyzoncie widzę 5.
    calkiem mozliwe kolego ze spadnie na 5zl-ale napisz dlaczego niby ma odwiedzic te rejony.z tego co wiem ofe nie ma-bo za mala spolka.ale mniej wiecej po tych cenach wlazlo tfi-ipopema/wg mnie brali pod 2 rate modeny/ i dws-ponad 10pr-brany pewnie wyzej.jesli piszesz -to pisz merytorycznie-dlaczego spolka bez dlugow.z ratingiem a.z takim bankiem ziemi ma dalej spadac-napisz-ale nie do mnie-bo ja juz dokonalem analizy i mam swoje racje-pisz do innych-przekonaj ich aby sprzedawali ze stratami-ale merytorycznie-bez widzimisie
    Dobra to jedziemy merytorycznie. Prezes nabrał kilka ofe podczas emisji i o ile pamiętam to zeszły one w 2009 z 12% do 5%. Nie musiały informować bo miały poniżej 5%. W 2010 na pewno też sprzedają. Kasa za Modenę jest nie do odzyskania, Opal nic tam nie robi bo nie może sprzedać swoich loftów które już wybudował. Tup będzie musiał więc odnotować przynajmniej 10mln. straty w przyszłym roku. Pagi z tego co słyszałem na razie wstrzymało debiut. Emisji obligacji też nie widać. Więc trzeba będzie się wycofać z Bydgoszczy, a umowa na to pozwala nawet bez kar więc jestem prawie pewny, że się wycofają. Wisienką na torcie jest sprzedawanie akcji przez starego prezesa. Wystarczy merytoryki? Jak nie to mogę się jeszcze rozwinąć.
    jakie sa wnioski z twojej argumentacji-1,czesc ofe sie skusilo i objelo emisje po 20zl-czyli wychodza ze strata czy z zyskiem.2,skad wiesz nie ze nie bedzie 2 raty za modene/27mln/-przedluzyli opalowi termin.jesli nawet nie-to ta nieruchomosc jest zabezpieczona przez tup hipotecznie i sspolka ma klauzule egzekucji -to wynika z umowy.3.po co wlazlo tfi ipopema-z tak duzym pakietem.4.dlaczego dws tak dlugo trzyma pakiet i sie nie skraca.5.warosc gruntow ktore trzyma tup przewyzsza jego wartosc ksiegowa-to nie jest tajemnica6.aktualny free-float jest niski-malo akcji w obrocie-co moze albo napedzic-silny wzrost/w kilka dni wjechal na 9.4.albo silny spadek-jak twierdzisz na 5zl.przekonuj innych.ja nie zmieniam zdania-ale m,erytoryka rozjasni umysly tym niezdecydowanym.pozdro
    Oczywiście, że ofe wychodzą ze stratą. Na co mają czekać, aż się prezesowi zachce coś zrobić. Hossa nie będzie trwała wiecznie, a zarobić można praktycznie na wszystkim poza tupem. DWS i ipopema jeszcze się trzymają ale ich zarządzający lubią swoją pracę i długo to może nie potrwać. Zabezpieczenie Modeny jest po banku i jeżeli dojdzie do egzekucji to Tup straci 10 mln. i będzie musiał to zaksięgować. To są wyliczenia prezesa czyt. raport kwartalny. Free float wcale nie jest taki mały jak na obrót. Jeżeli przyjdzie poważniejsza korekta to nikt nie będzie patrzył na wartość ziemi tylko będzie ewakuacja. Inne spółki mają z czego spadać a tu może być nowe dno.
    I byście nie mówili, że nie jestem obiektywny to zauważyłem, że tak jak ci wszyscy mądrzy analitycy posługujecie się c/wk 0,59. Tymczasem nie uwzględnia on tych 18 mln. o które niby wzrosła cena Siewierza, bo liczona ona jest do wyniku skonsolidowanego. Tymczasem te 18 mln. narazie jest tylko w jednostkowym. Więc obiektywnie rzecz biorąc c./wk to jakieś 0,46, a c./z nie ponad 300 tylko około 6. Ale jak wiadomo to tylko zysk na papierze.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~poławiacz pereł [109.243.181.*]
    Ja wiem jedno: sukces rodzi się w bólach. Pozwólcie, że podzielę się z wami pewnymi wspomnieniami: Na jesieni 2008 r. immoeast leciało na łeb na szyję. Kupiłem go prawie w samym dołku. Sytuacja była podobna, bo w aktywach też atrakcyjne nieruchomości, c/wk jeszcze niższa niż w Tupie, na zarządzie wieszano psy itp.Wierzyłem jednak, że są granice ludzkiego obłędu i jak emocje opadną to inwestorzy pójdą po rozum do głowy. I tak, też się stało. W końcu immoeast zanotował największy wzrost na całej gpw. Teraz mam jakby deja vu. Spółka nienormalnie tania a czarne scenariusze podobne. Wiecie co? Moim zdaniem szuramy po dnie, ale możliwe że się mylę, bo muszę przyznać, że z takimi baranami w zarządzie może być jeszcze wiele bolesnych chwil. Jednak prędzej, czy później kurs odbije i zarobimy na tym sporo. Chciwość zawsze wygrywa, a w aktywach są łakome kąski. Poza tym wierzcie mi... koleś z Forbesa na prawdę zna się na rzeczy.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~kris b [83.9.120.*]
    kazdy ma swoje racje-ale pytanie podstawowe jest inne-czy jest tanio czy drogo-wg mnie jest nieprzyzwoicie tanio-wyjatkowo dlugo utrzymujacy sie pesymizm na tych papierach powininien byc wykorzystany do ich akumulacji-mimo tego ze moritzom na razie zwisa/pozdro
    Ale nie porównujcie IMMO do TUP. IMMO miało upadać i to paradoksalnie było dla tej spółki bardzo dobre bo nic tak nie mobilizuje zarządu do działania jak widmo upadłości. Wtedy dopiero biorą się do roboty. TUP natomiast jest tak do bólu pasywną spółką, że upadłość im nie grozi, a szkoda bo gdyby 2 lata temu była taka sytuacja to kurs spadłby do 2 zł ale dziś byłby w okolicach 15 zł.
  • Re: No to dziś chyba witamy Autor: ~carlsberg [89.77.71.*]
    A co to znowu za rybak znalazł sie po stronie popytowej ???? do lutego coraz bliżej, zarzucją sieci....
    Kierunek jest jeden. Wczoraj była tylko przerwa.
[x]
ALTA 1,05% 1,93 2025-09-29 15:05:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.