• To mój piąty raz Autor: -niegrzeczny- [83.17.182.*]
    W reinholda zainwestowałem w połowie 2009 roku. Od tamtej pory widziałem już wiele. Ale ten wpis poświęcę grze jaka wg,. mnie obecnie odbywa się na tym papierze.

Mój pierwszy raz odbył się dosyć szybko po zakupie papieru w październiku 2009 (-16%) listopad tego samego roku wyjaśnił o co biegało.
    Drugi raz odbył się w końcu stycznia 2010(-18%). Tym razem zagadka trochę później została rozwiązana bo dopiero w marcu i kwietniu 2010 roku.
    Koniec kwietnia początek maja znane mi już zjawisko powtórzyło się po raz trzeci(-15%).
    Czwarty raz miał miejsce w drugiej połowie czerwca(-13%).
    Od paru dni piąty raz ta sama rozgrywka męczy moje oczy. Na poziomie 8,50 zł będzie -15%. -20% na 8,00.
    Gdzieś między te dwie stawki zmierzamy. I bardziej obstawiał bym ta drugą znając motorniczego
    Pytanie zasadnicze ile razy tak można. Chyba dużo
  • to zależy czy dodzwonisz się do KNF Autor: ~glina [78.30.85.*]
    ja robię listę zleceń fixingowych na Reinholdzie (daty, godzina i wielkość). Założę się, że robi to ta sama ręka i nie zdziwi mnie jeżeli będzie miała coś wspólnego z insiderami. Kiedyś dzwoniąc do KNF a potem do prezesa spółki średniej wielkości zrobiłem spokój na rynku akcji tejże.
    jeżeli w manipulację jest zaangażowana instytucja w której gdzieś na boku chlopaki dorabiają może być wstyd i kara. A jeżeli insiderzy się w to bawią to jeszcze wiekszy wstyd.
    ja cierpliwie czekam grając w miedzyczasie gorące tematy. KOV które zamieniam na LCC bo cena i tak sie spotka. nikt ludziom nie każe sprzedawać akcji w tych cenach.

pozdrawiam
  • Re: to zależy czy dodzwonisz się do KNF Autor: ~ark [213.25.24.*]
    rozmowa telefoniczna najczęściej nic nie daje, wysłane pismo do KNF jest dokumentem i uruchamia procedurę sprawdzenia składanych zleceń i określone konsekwencje.
  • Re: To mój piąty raz Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    ja trochę później wszedłem w Reinholda, niż Ty niegrzeczny, bo jakoś we wrześniu 2009; jak na razie nie żałuję, że wyszedłem ostatnio średnio po 10,35 zł, bo już trochę obróciłem tą gotówką, a tu póki co nie jest drożej, tylko taniej; technicznie ciekawie się to prezentuje, zastanawiałbym się już powoli nad powrotem, jednak jeszcze chwilę wolę poczekać na kluczowe rozstrzygnięcie :) a tymczasem sytuacja na Polnej robi się bardziej klarowna, przy całym balaście, jakim jest główny akcjonariusz, Jakubas; polecam poobserwować tą spółkę, bo być może będzie szansa załapać się tam niedługo na jakiś mały rajdzik (spodziewane lepsze wyniki, a baza jest bardzo niska oraz info o ewentualnym przejęciu innej spółki); a wracając do Reinholda, tak, czy inaczej wszystko wygląda nieco inaczej, niż w poprzednich razach, a więc w końcu musi się to określić mocniej, albo w jedną, albo w drugą stronę, bo nie ma tak dobrze, żeby taka powtarzalność odbijania się (od 7-8 do 9-10 zł i z powrotem) trwała wiecznie; obserwuję więc wciąż bacznie sympatycznego Reinholdka i liczę, że zdążę wskoczyć, ale jednak przed jakimś mocnym odjazdem, pozdrawiając obecnych akcjonariuszy :)
  • ja gram na przemian KOV i LCC, reinhold to inwestycja Autor: ~glina [78.30.86.*]
    już raz go goniłem. dywagacje sprzedać- nie sprzedać zaczną się dla mnie od ceny 12 wzwyż. Jak pojawią się jakieś zyski po drodze to dobiorę. codziennie ktoś to ugniata więc coś tam zawsze jest do skubnięcia. III kw się zamknął i wyniki są już niektórym znane (deklaracje CIT do 20-tego ale księgowość już je pewnie ma). Różnice kursowe będą na plus no i pewnie pierwsze przychody z Katowic. Więc na dniach powinna zacząć się gra pod wyniki.
    Jak znajdziecie coś lepszego z porównywalną wyceną, większym potencjałem i małym ryzykiem to chętnie wejdę. Szukam ale nie znalazłem. A to co powiedział monolit o chęci wyjścia głownego akcjonariusza bardzo mi się podoba. Wcześniej czy później ktoś to zagra.

pozdrawiam cierpliwych
[x]
REINHOLD 0,00% 0,07 2025-11-12 11:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.