• Fundamenty bez zmian reszta to cwaniactwo Autor: -niegrzeczny- [83.15.249.*]
    Wzrosty zaczęły się wraz z publikacja raportu - kolejnego z plusem - i tylko to było ich powodem - nie plotki i bajdurzenia co niektórych zasłyszane z ulicy

Drugi dzień z rzędu zwalanie kursu nie jest zakończone powodzeniem - normalnie - jeszcze kilka miesięcy temu lizali byśmy po takich akcjach rany gdzieś na poziomie 6 zeta i bajdurzyli o tym że znowu przespaliśmy szczyt

Jutro koniec miesiąca i koniec kwartału czyli ostatnia szansa dla cwaniaczków by wyrysować świeczki takie jakie chcą - czyli nie napawające graczy technicznych optymizmem

Ktoś potrzebuje infa to niech ruszy tyłek do Katowic - ja mam za daleko i sprawdzi czy Cargo się już wprowadziło do Reinhold Center czy nie
    Kolejne pewne info to kolejny kwartalny za półtora miesiąca i prawie pewne jest że będzie to kolejny kwartał na plusie czyli taki sam zyskowny rok

Ktoś chce szybko zarobić niech szuka okazji dalej ja siedzę tu nie dla szybkiej ale dla pewnej kasy i nudzi mnie już studzenie co kwartał emocji bo nie skoczyło o 100% - sam niestety czasami daje się im ponieść i mnie to wkurza bo tylko marnuje sobie czas nimi

Dwie pewne rzeczy to to że spółka diametralnie zmieniła w tym roku charakter - z wirtualnego dewelopera mającego tylko plany, na firmę która zrealizowała już rzeczywiste projekty i zaliczyła z tego powodu realne i znaczne zyski. A po drugie patrząc na wszystkie wskaźniki wciąż jest tania - nie wierzycie to zainwestujcie w Marvipola i sprawdźcie jego wskaźniki

Bądźcie pozdrowieni
  • no to jest nas dwóch Autor: ~glina [78.30.104.*]
    pozycja jak reinhold nie powinna być kupowana dla 10-20 proc. zysku. tu może i powinno być 50-100 najmarniej. Przy powodzeniu kolejnych projektów znacznie więcej. A gdyby zechciało się zarządowi i RN poszukać technologii łatwych do zaaplikowania a działających już w Szwecji to dosłownie można z Reinholda zrobić kurę znoszącą złote jaja. A jak spadnie, to warto kupować i iść na WZA złożyć wniosek o likwidację spółki. Przy PBV 0,5 stopa zwrotu minimyum 50 proc. przy założeniu że syndyk i koszty prawne zabiorą połowę.

pozdrawiam
  • Re: no to jest nas dwóch Autor: ~Monolit [57.66.78.*]
    Sęk w tym, że kolejnych projektów nie ma, a ponadto firmę właśnie opuszczają kluczowe osoby...
    A jeszcze 3 tygodnie temu miało być tak pięknie... :-(
  • Re: no to jest nas dwóch Autor: -niegrzeczny- [83.17.182.*]
    no a teraz to już jestem pewien że za ostatnimi wyprzedażami stał monolit (od marca biedactwo akcje po 9,5 - 10,5 kupione kisił)i znowu nagania na spadki
    Niestety półtora miesiąca trzeba będzie przeczekać do kolejnego raportu, czyli tradycyjnie na Reinholdzie

Monolit Gustafsoon zrezygnował? no normalnie szok
  • Re: no to jest nas dwóch Autor: ~Monolit [57.66.78.*]
    Coś tam miałem, ale mało. Wyrzuciłem po RDO. Możliwe, że wrócę, jak będzie coś się działo.

Ja bym obstawiał, że Mr Gustafsson to właśnie teraz zbiera, żeby "podmalować trawnik" ;-)
  • z tego co mówisz to ten Gustavson to jakiś straszny cienias Autor: ~glina [78.30.87.*]
    i nie radzi sobie z zarządzaniem. To że ma antyfazę to fakt. bo zbierał kasę z rynku tuż przed krachem a teraz (jeśli dobrze cię rozumiem) chce się wycofywać wtedy gdy rynki wschodzące robią super hossę za kasę FEDu. Jeśli dobrze pamiętam to zebrał sporo w Szwecjii i to w cenach bliżej 30 niż 10. Zdziwiłbym się gdyby teraz chciał się wycofać. Chyba że się poddał ale wtedy komuś swój pakiet opyli (bo jest uprzywilejowany) i ceny przynajmniej powinny wejść ponad PBV 1. W branży się dzieje, JWC nowe szczyty, LCC porykuje i nawet MSX do którego przymierzali się tacy co chcieli wejść w deweloperkę zaczął rosnąć.
  • to znaczy, że sprzedadzą Reinolda komuś innemu Autor: ~glina [78.30.87.*]
    i w tej wersji powinnismy zarobić, może nawet szybciej.
    Jak gość sobie nie radzi z zarządzaniem to powinien to opylić czym prędzej. Monolit, tak przy okazji, skąd ty tak dobrze znasz firmę od środka. przecież w Polsce zatrudniają mniej niż 30 osób? Znasz kogoś kto tam pracuje?
  • Re: to znaczy, że sprzedadzą Reinolda komuś innemu Autor: ~Monolit [57.66.78.*]
    Bardziej chodzi o to, że miał sprzedać, ale nikt nie kupi. Jak się chce sprzedać spółkę, to się chodzi po rynku i pyta. No to wiadomo, że cały rynek się dowiedział. No to zaczęli kupować różni co się dowiedzieli bokiem.

To nie trzeba znać nikogo w spółce, wystarczy być z branży i ploty po mieście hulają. A branża "developerska" to również banki, które to finansują, czy też pośrednicy, doradcy, prawnicy, itp...

Najgorsze jest to, że w tej spółce nie ma nowych projektów. Za 6 miesięcy wszystko obecnie prowadzone się skończy i co będą robić? Projektu nie da się ruszyć z dnia na dzień. Jakiś inwestor by to przejął gdyby mieli jakiś bank ziemi ciekawy albo właśnie fajną kamienicę. Ale tu wieje biedą...
  • gotówka jest lepsza niż bank ziemi bo ceny są teraz lepsze niz 2 lata te Autor: ~glina [78.30.87.*]
    mu, a połowa dewloperów u...ła w za drogich gruntach czasem kupowanych za kredyt (Gant i Sokołowska). No i te Katowice z PKP Cargo. Chętnie poznam wyniki. A szybkie Bolki niech wskakują i wyskakują. Tak to jest na giełdzie.
  • Re: no to jest nas trzech Autor: ~_Action [77.112.61.*]
    zaczynam lekko się pocić, ale trzymam ...
[x]
REINHOLD 0,00% 0,07 2025-09-17 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.