• To ciekawe Autor: ~Senior [79.185.114.*]
    Umowa Awbudu na prawie 150 mln (biurowiec dla Aessco w Warszawie) a tu taka cisza ...... hm , co prawda pieniądz lubi ciszę ... hm
  • Re: To ciekawe Autor: ~MiM [78.133.200.*]
    Jak napisałem, ja nie wiem czy ktokolwiek wie że jest taka spółka... nikt tutaj nie handluje...
  • Re: To ciekawe Autor: ~królewna [77.255.108.*]
    Tylko patrzeć jak to odleci
    Tiaaaaaa...
  • Re: To ciekawe Autor: ~królewna [178.37.123.*]
    Mim poradzę Tobie jak już marnujesz czas na tym wątku, kupuj za wszystko co masz bo instal-awbud da zarobić krocie.
    Teraz jest najlepszy moment, bardzo niski kurs, stara nazwa, brak zainteresowania itd a w tle połączenie z awbudem i kontrakty o jakich instal nie śnił.
    Ponadto patrz na wykres.
  • Re: To ciekawe Autor: ~pan [83.23.10.*]
    Jakie połączenie, o czym ta mowa? Gdyby coś było na rzeczy to kurs szybowałby już wysoko.Ktoś bardzo chce pozbyć się tego gniota , ale nie może , bo nie ma chetnych.
  • Po co Autor: ~Instalator [83.15.252.*]
    taki Pan pisze taki post, po co ? co ma na celu ?
    ............... zdumiewający bak wiedzy
  • Po co Autor: ~Instalator [83.15.252.*]
    taki Pan pisze taki post, po co ? co ma na celu ?
    ............... zdumiewający bak wiedzy ..
  • Re: Po co Autor: ~pan [83.23.10.*]
    Usmiechniety pan, bo nie chcę się z nikim kłócić, ale przecież zdrowy rozsądek podpowiada, że to połączenie to tylko marzenia. Nie ma takiej możliwosci, żeby nikt nie chciał tak tanich akcji, gdyby to była prawda. Natomiast gołym okiem widać,że ludzie wywalają akcje przy każdej okazji. Oczywiscie za kilka lat może wzrosnąc nawet do 2,80zł.
  • Przeczytaj i nie pal głupa Autor: ~Instalator [83.15.252.*]
    Zamknięcie transakcji włączenia INSTAL LUBLIN do Grupy. AWBUD osiagnie pozycję dominujacej w stosunku do INSTAL z ponad 60% głosów na walnym zgromadzeniu firmy.
    Z końcem września planowana jest zakończenie transakcji AWBUD - INSTAL. Przejmujacym udziałów pozwoli osiagniecie pozycji dominujacej w stosunku do INSTAL (ponad 60% głosów na walnym zgromadzeniu). Jednoczesnie po zakonczeniu procesu jednostka dominujaca
    zostanie podmiotem dominujacym wobec AWBUD DB oraz PWB AWBUD. Przejmujacy zamierzaja wykonac swoje działania za posrednictwem powołanej w tym celu spółki, w której to spółce umieszcza wszystkie swoje akcje i udziały w AWBUD DB oraz PWB AWBUD. Na
    potrzeby transakcji przyjeto, że godziwa wartosc jednej akcji INSTAL wynosi 3 pln (trzy złote) a godziwa wartosc całej spółki PWB AWBUD i całej spółki AWBUD DB wynosi łacznie 200.500.000 pln (dwiescie milionów piecset tysiecy złotych). Wartosci te dodatkowo
    zostana poddane badaniu przez biegłego rewidenta w celu potwierdzenia ich prawdziwosci.

Szczegółowy opis istotnych warunków umowy został przekazany do publicznej wiadomosci w dniu 4 lutego 2010 r.
    raportem bieżacym nr 16/2010 Instal Lublin S.A.
  • Re: To ciekawe Autor: ~maarrcin [87.205.158.*]
    2.80 to będzie ale w przyszłym roku
    Na razie jedyny obrót, który się tutaj realizuje, to jakieś umówione transakcje, chodzą jakieś pakiety po 5.000 czy 10.000 (dzisiaj na przykład)... tak żeby ktoś z ulicy po prostu to kupił, to ja nie widzę...
  • Re: To ciekawe Autor: ~WYKRES [79.162.23.*]
    spójrzcie na wykres ja widzę wybicie w ciągu miecha :)
  • Re: To ciekawe Autor: ~królewna [77.254.215.*]
    Wybicie będzie, ale wiarygodnym sygnałem muszą być obroty.
    Jak na Instal to tak 1-2 mln i wzrost kursu o kilka %.
    To będzie ten dzień od którego wzrosty staną się faktem.
  • Re: To ciekawe Autor: ~klmn [94.254.246.*]
    Bardzo prawdopodobne: "Parytet wymiany został zawyżony tj. 3 złote po stronie Instalu i Odpowiednio po stronie Awbudu. Obie spółki są mniej warte"
  • Re: To ciekawe Autor: ~Beri [178.36.148.*]
    Piszcie sobie co chcecie. A i tak Instal niebawem da zarobić. Cierpliwych czeka nagroda a reszta niech sobie zarabia na innych akcjach. Przypuszczam, że będzie ta sama akcja co z Cormay'em w ubigłym roku. Kisił się, kisił a jak poszedł do góry to dał zarobić 250 - 300% bez większej łaski. Tu będzie dokładnie to samo, kiedy to pokaże czas. Spólka ma ogromy potencjał i jest wyraźnie (po połączeniu z Awbudem) niedowartościowana. Natomiast jeśli chodzi o Awbud to widocznie czeka na odpowiednią chwilę i bardzo prawdopodobne, że pojawi się jeszcze jeden znacżący inwestor zainteresowany udziałami Awbudu.
  • Re: To ciekawe Autor: ~królewna [77.254.195.*]
    Zlecą się sępy i wszelkie hieny już za moment za momencik...
    3 zł to pozycja startowa.
    Trzeba już dziś dobrze poznać wartość AWBUDU by wiedzieć gdzie się zmierza kurs....
  • Firma Która Autor: ~Senior [95.49.255.*]
    bierze przetargi na 150 mln to chyba już coś znaczy na rynku a Instal jest dla nich wspaniałym uzupełnieniem i pod nowymi rządami wiele (na dobre) zmieni się w starym istalu nowej części Awbudu- zapewne ,
[x]
AWBUD 0,00% 0,95 2020-09-09 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.