• INFO Autor: ~info [79.162.61.*]
    Techmex: Stery zostały w rodzinie Dariusz Wolak 21-09-2010, ostatnia aktualizacja 21-09-2010 07:21 Teresa Studencka, decyzją akcjonariuszy, została nowym prezesem Techmeksu. Wdowa po Jacku Studenckim zasiadała już wcześniej w zarządzie firmy. Ostatnio była członkiem rady nadzorczej, ale aktywnie włączała się w kierowanie spółką. Poniedziałkowe nadzwyczajne walne zgromadzenie akcjonariuszy Techmeksu, które zebrało się, żeby uzupełnić wakaty we władzach, zdecydowało, że Studencka będzie kierowała spółką jednoosobowo. Walne powołało również nową, aż ośmioosobową radę nadzorczą. W jej skład weszli m.in. trzej reprezentanci porozumienia akcjonariuszy, które zawiązało się przy wsparciu Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych. Maciej Roch-Pietrzak, z kancelarii PMR, Maciej Kasprzyk z firmy C2M oraz Jacek Piotrowski, wiceprezes Komputroniku, mają wspierać nową prezes w restrukturyzacji spółki. Studencka jest przekonana, że Techmex można uratować. W sądzie czeka na rozpatrzenie zażalenia na decyzję sądu o upadłości likwidacyjnej. Zarząd chce jej zamiany na upadłość układową. Termin rozpatrzenia zażalenia nie jest znany. Członkowie porozumienia aktywnie uczestniczyli w walnym (trwało aż pięć godzin), mimo że rano spółka ogłosiła, iż jego członkowie radykalnie zmniejszyli liczbę posiadanych papierów. Wykorzystali ostatnie zwyżki kursu bielskiej firmy (od początku września kurs zyskał ok. 40 proc.) do zamykania pozycji. Mają obecnie 500 tys. walorów Techmeksu stanowiących 5,99 proc. kapitału. Jeszcze kilka dni temu kontrolowali 961 tys. papierów, czyli 11,49 proc. kapitału. W reakcji na tę informację gracze pozbywali się akcji Techmeksu. Kurs spadł wczoraj o 5,1 proc., do 2,03 zł. W trakcie sesji walory taniały nawet 10 proc. i kosztowały 1,92 zł. – To dość niefortunne wydarzenie – przyznaje Piotr Cieślak, wiceprezes SII ds. analiz i rozwoju. – Być może część inwestorów przystąpiła do porozumienia, ale nie była zainteresowana ratowaniem spółki – podsumowuje. PARKIET
  • Re: INFO Autor: ~info [79.162.61.*]
    V-ce Prezes Komputronika w zarządzie!
  • Re: INFO Autor: ~techo [188.33.120.*]
    beda łykac niedlugo w dziesiatkach zlotych. ubrali psychli w nocolasa, gupe, odlewnie, pronox. ile zarobili?....
    Teraz nikt normalny nie odda papieru poniżej kursu wczorajszego otwarcia (ok 2,20zł).
  • Re: INFO Autor: ~hmmm [193.227.131.*]
    Po pierwsze to czytaj ze zrozumieniem - nie w zarządzzie a w radzie nadzorczej ...

po 2 - co on ma wspólnego jeszcze z Techmexem ??

No ciekawie ciekawie, no ale czekamy na oficjalne info.
    No tak, mój błądzasiada w RN. Co ma wspólnego z Texem? Nic, poprostu przechodził obok i Go wciągneli...
  • Re: INFO Autor: ~master [85.222.121.*]
    to jest akurat bardzo dobra informacja....
  • Re: INFO Autor: ~ALI [87.205.238.*]
    Panowie. Za zasiadanie w radach nadzorczych bierze się niezłe pieniądze. Ponadto panowie z SII będą mieć wgląd w dokumenty firmy. Jak będzie bardzo żle pierwsi zdążą opuścić pokład.
  • Re: INFO Autor: ~qwe [78.8.64.*]
    Ważne że jest jedyna możliwa grupa ludzi, która podejmie działania w celu ratowania spólki. Najwyraźniej ktoś wykorzystał działania SII i wszedł w ich szeregi dla własnych potrzeb(wczorajsze info), może tez po to by bujnąć kursem. W krótkim czasie 2 przeciwstawne w sumie niewiele zmieniające informacje
  • Re: INFO Autor: ~kiler [109.196.121.*]
    rada nadzorcza texa nei bierze wynagrodzenia jak spólka jest w upadłości a i tak pensja wynosi zaledwie 2000netto - pozatym członkowie rady są na 4 miejscu jesli chodzi o kolejność wypłacania kasy w przypadku likwidacji spólki czyli de fakto nei dostana nic i pracują za darmo.
    skoro takei osoby są mimo to zainteresowane zasiadaniem w radzie to znacyz że wierzą w spółkę
    pozdro
    Prawda Kilerze, martwi jedynie fakt, że poznawszy raport z kondycji finansowej Texu nikt poza p. Studencką nie zdecydował się na wejście do zarządu- gdzie odpowiada się finansowo. Jeśli jest tak dobrze, czemu tego nie zrobili? Czemu p. Ditel zrezygnował? To daje do myślenia...
    A kogo spodziewałeś się w zarządzie? Dla mnie od kilku h do kilku dni próba zbierania na tym poziomie, a poźniej już tylko zgodnie z sasygnalizowanym trendem.(prywatne odczucia proszę się nie sugerować - spółka dużego ryzyka - jeżeli program ratowania się powiedzie to dużych zysków)
    Może tak, ale skoro takie info nie dało paliwa na start- to wiadomo co przez najbliższe kilka dni będzie działo się z kursem. Znamy to juz z historii...
  • Re: INFO Autor: ~kiler [77.113.97.*]
    rozważano kandydatury innych osób do zarządu poro osób wyrażało zainteresowanie, ale akcjonariusze uznali że lepiej jak bedzie 1 osoba w zarżadzie żeby spółka muwiła 1 głosem i zeby trzymala się 1 lini rozwoju, a pozostałe osoby wylądowały w radzie nadzorczej skąd mogą wspierać panią Terese S.
    nadmienie że rada nadzorcza ma kompletny 8osobowy skład złożony z wysokiej klasy specjalistów i ludzi bardzo dobrze znających spółkę
    Tak? A jesteś w stanie wymienić pełny jej skład? szczerze wątpie...
    Wszystko mozliwe pożyjemy zobaczymy. Sporo zależy od zachowań aktualnego akcjonariatu na mój gust pozostali sami konkretni i myslę że Tacy tez dołączą
    Dobra, skończyłem wychodzić. Zajrzę tu w czwartek...
  • Re: INFO Autor: ~kiler do info [77.113.97.*]
    w przeciwieństwie do ciebie akurat miałem udziałw ich wybieraniu więc wiem o czym mówie ;P
    Skąd ta pewność, że ja nie miałem? Może z nas dwóch tylko jeden ma rację. Podaj jedno nazwisko członka RN nie podane w artykule Parkietu. Jak się napisało A, trzeba i napisać B. Skoro oświadczasz, że to sami fachowcy i ludzie dobrze znający spółkę to zakładam, że wiesz o czym piszesz. Dziecinada.
  • Re: INFO Autor: ~re [82.139.48.*]
    A czy przypadkiem ten Vice Prezes Karenu nie ma reprezentowac po cichu Paszynskich?
  • Re: INFO Autor: ~kiler [77.112.42.*]
    prze dewszyskim ma on działać w interesie texa na rzecz zmiany upadłosci z likwidacyjnej na układową - a jak się sprawy dalej potoczą to już zobaczymy.
    jak już ktoś pisał dopuki nie będzie układu nie będzie inwestora, ale potencjalni investorzy są i czekają
    Kiler, nie pisz głupot- dokup akcji- dobra cena. Przy takim zarządzie, który przecież świetnie znasz i który wybrałeś jutro będzie 4 zł.
  • Re: INFO Autor: ~kiler [77.115.3.*]
    ja mam już wystarczjąco dużo akcji i kupowałem je na znacznie niższych poziomach teraz czekam na zmaine upaðłości na układ i tyle
    Państwo Studenccy doprowadzili spółkę do bankructwa. Teraz żona Sp. prezesa ma ją wyciągnąć z długów. Ciekawe czy panowie z rady nadzorczej mają jakliekolwiek pojęcie o biznesie ( oprócz tego z Karena który został uratowany przez Paszyńskich).
  • Re: INFO Autor: ~kiler [77.115.91.*]
    społka wpadła w tarapaty z podwodu SCORA i z podowu likwidacji działu IT jednak likwidacja IT była zgodna z długo terminową strategią rozwoju spółki, gdyż firma chce się skupić na zaawansowanych technologiach (wysokomarżowych) i ma w tej dziedzinei spore osągniecia.
    Co do SCORA to on utopił spółkę gdyż wielomilionowe kontrakty które były zawarte zostały zrealizowane w zaledwie 12% ale nie z winy Texa tylko z winy MONu i rządu, Scora stawiali lewacy, a potem pisiory calkowicie się wypieli na to i nie realizowali kontraktów na koniec patforma również wypieła się na SCORA bo jak wiadomo armię to najlepije zlikwidwać aby załatać dziurę budżetową
  • Re: INFO Autor: ~ja [89.228.17.*]
    No podaj te nazwiska skoro wybierałeś. Bo jakoś ci nie wierze i dla mnie jesteś zwykłym ubranym naganiaczem na wzrosty.
    ta jasne juz ci wszystko podam na tacy (po pierwsze jeżeli te info nie zostąło podane publicznie do nie mogę tego zrobić po drugie nie mam ochoty podwać CV wszystkich osób z rady - sam sobie poszukaj) pewnie inaformacje nie jawne też ci mam podać???
    a może potencjanych inwestorów też mam wymienić???
    jak taki głodny wiedzy jesteś to sie przjedź do bielska do sądu, do pani syndyk i porozmawiaj sobie z panią Teresą S.
  • Re: INFO Autor: ~ja [89.228.17.*]
    hahaha.
    Aleś ty głupi, szkoda tylko ze forumowiczów masz za głupszych od siebie. Prawda jest taka że gówno wiesz tyle co my wszyscy.
    To jak potencjalny inwestor ma ratować spółkę skoro nie ma komu świadczyć usług.
    Nawet oddłużenie spółki nic nie da bez zaplecza klienckiego. Techmex zraził sobie najlepszych klientów czyli geodetów a bez nich nic nie zarobi.
  • Re: INFO Autor: ~CBA [77.115.62.*]
    śmierdzisz Panie ALI tandetną nagonką...
    spółka nei świadczy usług bo pani syndyk wypowiedziła wszystkie umowy nawet te realizowane!!! beðzi eukład i zniknei pani syndyk to zamówenia będą
  • Re: ALI Autor: ~dr [79.163.106.*]
    Panie ALI, też zaczyna mi śmierdzieć twoją tandetną nagonką.
    Szanowny Panie CBA. Nie naganiam ani na wzrosty ani też na spadki. Staram się analizować dochodzące ze spółki i jej otoczenia strzępki informacji. Tutaj rzeczywisty inwestor jest tak tajny/poufne że już chyba nikt w niego nie wierzy. No może jeszcze ci co nie wiedzą co zrobić z akcjami. Być może zdarzy się cud i firma będzie uratowana. Tak naprawdę to już tylko cud może uratować tą spółkę. Obecny zarząd może tylko przedłużyć agonię.
    na szczęście więcej osób widzi twoje nieudolne naganianie..
    Panowie ALI( czy to od ala tej z elementarza?) i ja, atakujecie człowieka który próbuje coś wnieść (nagonki z Jego strony nie wyczułem) ~killer odpuść Sobie polemikę z tymi 2oma bo ich i tak nie przekonasz do Swoich racji, oni maja inny cel i zadanie
  • Re: INFO Autor: ~mazi [87.96.56.*]
    Osobiście nie zauważyłem nagonki z żadnej ze stron. Wybór rady jest jawny i publiczny. Skoro użytkownik kiler zna jej skład może podać bez skutków prawnych. Jeśli jak twierdzi wybrał radę, zna jej skład. Jeśli nie zna, to raczej nieudaną nagonką powinno nazwać się jego działania. Dziś część rady została wymieniona w artykule i jej autaor (znany z imienia i nazwiska) nie będzie scigany za ujawnienie nazwisk przed oficjalną informacją z giełdy. Dlatego, że ta informacja jest jawna od wczoraj!
    Najbardziej denerwujące jest iż nie rozumieją że mi tak jak wszystkim na tym forum zależy aby Techmex przetrwał. Niestety ale przesłanki są innego rodzaju.
  • Re: INFO Autor: ~ceirpliwy_do_czasu [109.243.28.*]
    Zaskakujaca opieszalosc w przekazywaniu informacji po WZA, jak na społke, ktorej powinno zalezec na poprawianiu wizerunku, nie tylko przed akcjonariuszami, ale tez przed potencjalnymi klientami, ktorzy podobno "czekaja" na zawarcie umow wypowiedzianych przez p. syndyk.
    Zagrywki na GPW nauczyly mnie, ze jak wszyscy psiocza na spolke to najwyzszy czas kupowac, co tez uczynie, zaczekam jednak na 1,80. to kwestia 2-3 dni.
    Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze, pytanie tylko czyje?
  • Re: INFO Autor: ~inwestor [87.96.28.*]
    To nie jest opieszałość. Walne wczoraj trwało aż do 16, więc prawdopodobnie info ukaże się dziś po sesji. A jest sporo informacji do przekazania, m.in. życiorysy nowych członków Rady Nadzorczej, a przypomnę wszystkich członków jest aż osiem. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych. Potwierdzam też słowa wypowiedzane przez Kilera.
  • Re: INFO Autor: ~kiler do mazi [109.196.121.*]
    mazi moze i te dane są jawne ale ja wole poczekać na oficialny komunikat bo po pierwsze wole spać spokojnei a po drugie - ufam że zarząd i rada dobrze przygotują komunikat
    i tam wszystko będzie podane
    ja nie chcę podać indormacji których ujawnić nie powinienem nie tylko dlatego że są nie jawne ale rownież dlatego że mogłbym coś niepotrzebnei chlapnąć za dużo
    pozatym na forum i tak nie ma co sie rozpisywać bo masa naganiaczy i dzieciuchów będzie i tak psioczyła i sie wypytywała i duperele tak jakbym nie miał inncyh rzeczy do roboty tylko im odpisywać po to żeby mogli sie popodniecać jacy są ważni

Mogę cię zapenwić że informacje mam z 1 ręki a informacje jakei rpzekazuje są w 100% zgodne z moimi odczuciami po WZA a są one pozytywne
    co do naganiania to ja tego nei robie bo nie bawie się w day trading itp
    kupiłem akcje juz dwano i mi to lata czy jest +10 czy -10% ja czekam na układ i tyle ;)
    Pozdro
    masz racje, dzieciuchów sporo... m.in. piotreksep13 ...
  • Re: INFO Autor: ~yyy [82.177.50.*]
    co do informacji na temat wygaszenia działaności przez Syndyk i nierealizowania zaczętych kontraktów to obiło sie mi o uszy ;) że wynikało to po części z tego, że gdyby nawet kontrakty były realizowane, to ewentualne wpływy (wynagrodzenia za kontrakt) objęty był cesją na rzecz wierzycieli. Czyli = firma pracuje, zleceniodawca płaci kasę na konto, a kasa znika do wierzyciela (a pracownicy nie dostają wypłat bo kasa firmowa świeci pustkami).
    Jedyną rozsądną opcją jest tu możlwiość dogadania się Studenckich (cichaczem) z wierzycielami , żeby ta kasa nie znikała automatycznie (albo układ). Inaczej tego nie widzę. Co wpłynie na konta techmexu - automatycznie z nich zniknie.
    wierzyciele są za układem - ale nei mają nic do gadania tak samo jak zarząd - pani syndyk o wszystkim decyduje na co idzie kasa co wolno robić a co nie, dokuki ona tam jest nic się nie zmieni dlatego głównym celem nowego zarżadu jest pozbycie się pani syndyk, której jedynym celem jest likwidacja texa bo do tego sąd ja wyznaczył, a wierzyciele woleliby układ bo jak syndyk sprzeda majatek na łupu cupu (ona się nie zna na prawdziwej wartości tego majątku a rzeczoznwca nei był wcześniej powołany) to wierzyciele dostaną grosze z tego co tex jest im winny
    daltego wierzyciele chcą układu
  • Re: INFO Autor: ~życzliwy [193.111.30.*]
    Dnia 2010-09-21 o godz. 13:30 ~yyy napisał(a):
    > co do informacji na temat wygaszenia działaności przez
    > Syndyk i nierealizowania zaczętych kontraktów to obiło sie
    > mi o uszy ;) że wynikało to po części z tego, że gdyby
    > nawet kontrakty były realizowane, to ewentualne wpływy
    > (wynagrodzenia za kontrakt) objęty był cesją na rzecz
    > wierzycieli.

to prawda - cesja jest, natomiast nieprawdą jest, że zaczęte kontrakty zostały przerwane - zostały zakończone dużym nakładem pracy i finansów mimo oczywistej wiedzy, że mogą nie przynieść żadnych dochodów
  • Re: INFO Autor: ~erazm [*]
    Każdyn ma rozum i niech robi jak uważ w końcu jego pieniądze. Ja chciałyby zwrócić uwagę na magiczne 1,95 mam wrażenie, że to nie straszak a prawdziwa chęć zakupu po tej cenie. Od wczoraj ktoś po tej cenie zbiera i to ogromne ilości - mam nadzieję, że wie co robi - my też w krótce się dowiemy. Będzie dobrze
  • Re: INFO Autor: ~ktos [89.191.147.*]
    raczej nie straszak bo juz polowe kupil....
    a i zapomnialem dodac, nie ON, tylko ONI - jest ich kilkunastu
  • Re: INFO Autor: ~erazm [*]
    a ja jeszcze dodam, że zleconko wtrakcie raalizacji zakupów ciągle się powiększa
    to to tak, ciagle ktos probuje wyslac nas nizej, ale chyba wiele osob wybralo 1,95 jako minimum i skupuje
    a ja dodam, że te drobne zleconka również stoją nieprzypadkowo na 1,96....
[x]
TECHMEX 20,00% 0,06 2011-03-11 15:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.