jeszcze raz przetestowane. za długo czekamy na przychody ze sprzedaży nowych produktów. Laboratorium super że się buduje, ale spółka nie może tylko inwestować i nie mieć sensownych przychodów ze sprzedaży. To mądrzy ludzie więc pewnie i z tym sobie poradzą ale czas upływa. Niech zrobią z 1 mln sprzedaży miesięcznie (duże marże na poziomie powyżej 100 proc. to w tej branży norma) to rynek wyceni ich na mniminum 70 gr. Bez tego będzie trudno, chyba że zaczną handlować prawami albo założą bank tkanek z krwią pępowinową i hodowlą skóry.
Dnia 2010-09-18 o godz. 06:47 ~glina napisał(a):
> jeszcze raz przetestowane. za długo czekamy na przychody
> ze sprzedaży nowych produktów. Laboratorium super że się
> buduje, ale spółka nie może tylko inwestować i nie mieć
> sensownych przychodów ze sprzedaży. To mądrzy ludzie więc
> pewnie i z tym sobie poradzą ale czas upływa. Niech zrobią
> z 1 mln sprzedaży miesięcznie (duże marże na poziomie
> powyżej 100 proc. to w tej branży norma) to rynek wyceni
> ich na mniminum 70 gr. Bez tego będzie trudno, chyba że
> zaczną handlować prawami albo założą bank tkanek z krwią
> pępowinową i hodowlą skóry.
pozdrawiam
Tu sie inwestuje w juz bliska przyszlosc,a nie w paranoiczny wykres.
Milion przychodów ze sprzedaży to abstrakcja. Z drugiej strony, przy takich przychodach, spółka byłaby wycenianachyba na 2 złote ( na pewno nie na 70 groszy )
ten milion miesięcznie spółka jest w stanie osiągnąć jeszcze w tym roku. Jeśli ColldeVie zacznie się sprzedawać w USA i na rynek wejdzie Euroderm, milion to nie będzie żadna sztuka.
NIC się nie znacie na interesie.
Żadne z dywagacji nie są warte funta kłaków.
To jak zachowa się kurs zależy od ruchu 2 facetów.
A oni chcą dobrze. I tak będzie amen.
1 mln sprzedaży to 4 tysiące zestawów CV. Na razie tego nie widzę. Prędzej kwartalnie. I tak nie byłoby źle. Obawiam sie jednak sprzedaży kwartalnej poniżej 100 tys pln, a to ozanczać będzie jedno.
Pozdrawiam
Dnia 2010-09-20 o godz. 01:13 ~kapiszon napisał(a):
> 1 mln sprzedaży to 4 tysiące zestawów CV. Na razie tego nie
> widzę. Prędzej kwartalnie. I tak nie byłoby źle. Obawiam
> sie jednak sprzedaży kwartalnej poniżej 100 tys pln, a to
> ozanczać będzie jedno.
Pozdrawiam
Ustalmy,ze wynik 3.kwartalu bedzie punktem odniesienia dla nastepnych kwartalow, i nie przywiazywalbym jeszcze az tak zasadniczego znaczenia do wielkosci tej sprzedazy w tym inicjacyjnym kwartale core activity Spolki,bo wazniejszy i bardziej miarodajny w ocenie bedzie przyrost tego wzrostu w kolejnych kwartalach.
a co to za ilość 4 000 opakowań miesięcznie? W USA jest kilka milionów gabinetów kosmetycznych. Dodajcie do tego Europę i Polskę. A jak Ruscy zwariują na punkcie preparatu likwidującego wory pod oczami? Odrobina wyobraźni...
Hej Wanad.. przyjacielu..;)Widzę że nie zmiennie robisz "SWOJĄ czarną robotę..;)Tak Trzymaj ..może dzięki Twoim wysiłkom uda mi sie dobrać choć kilka stówek po 7gr..;) ?Pozdrawiam...Twój oddany fan...P.S...;) Przyrzekam na tym forum że zaproszę Ciebie osobiście na duużego browara za kilka miesiecy kiedy kurs przbije 14gr...;)
Jeśli ma więcej / w co wątpię...i po jakiej cenie?..ja brałem od 9 -8-7gr.;)?/...To dlaczego tak zawodzi i w jakim celu prorokuje czarne tylko i wyłącznie scenariusze dla EUI..:)?
Oj sowa sowa pomyśl czemu . Róże mogą być scenariusze ... np. może żeby po 3-4 gr uśrednić...:D Tak jak ty niedawno naganiałeś na spadki i oceniłeś ze po 9-7groni jest ok... :D
Tak..to chyba jedyny logiczny powód tego malkontena..;)?Wracając do EUI.myślę że sytuacja wyklaruje się w najbliższym czasie,firma nie może pozwolić sobie aby taki obiekt stał bezczynnie przez dłuższy czas...nawet z powodu kosztu utrzymania utrzymania ..;)
No nie jedyny powód.... np. ktoś może chcieć prześcignąć w wolontariacie "Matkę Teresę..." ale nie sądzę aby to miało miejsce w tym przypadku...:D Co do EUI to oni by chcieli ale....wiem że sępy krążą i myślą jak się za to zabrać...a można na różne sposoby jedne są dla nas korzystne inne nie... Z 2 str nie można też wykluczyć jakiegoś zagrania ze strony EUI....
Spójrzcie historycznie - przecież są wszystkie wpisy. Który mój post przyniósł jakąkolwiek szkodę myślącemu akcjonariuszowi ?
Ps. Nie twierdzę, że będzie jeden grosz. Nie oczekuję spadków. Nie są w moim interesie. Ale widzę zagrożenia i przeliczam sytuację EUI na konkretne kwoty. I jakikolwiek optymizm natychmiast mnie opuszcza.