Hejka ludzie!
No mi niestety po 0.54 nic nie weszło ustawiłem się na drugi raz na 0.55 i też nic ,ale ogólnie jest ok. powiększyłem stan posiadania i to nie żle ,a jutro też mam nadzieję że jeszcze coś uda mi się dokupić bo będę miał sporo wolnej kaski...ale będzie jazda mówię wam oj coś takie mam przeczucie.
Tak tylko pytam. Piszę pracę magisterską nt firm giełdowych o tzw. dużym free float. Analizuję kilka ostatnich lat gpw i okazuje si, że w niektórych przypadkach kilku akcjonariuszy mając po 1-2 proc mogli takie spółki kontrolować.
hej,
ojhhh to kiepsko że nic nie wpadło:), no ale głowa do góry, jutro też jest dzień:)
ja dziś polowałem na dokupienie midasa ale może i dobrze że dziś się udało, może jutro zakupię jeszcze taniej
a jak chcesz machną jakąś średnioterminową inwestycję to gorąco polecam KOVa, przełom września/października będzie sporo inf, oby ropa im trysnęła, a potem już tylko Hawaje:):):)
aha, mam nadz że jutro obronimy 0,56 i będzie dobrze:)
KOVa mam od dawna co prawda nie lubię się chwalić tym co mam ale niech tam dziś co prawda wywaliłem 30% na górce ale spokojnie odkupiłem na koniec bo na KOV są takie jazdy ,ale jak w końcu wypali to będzie tak jak kiedyś na petrolu...
Czy takie porozumienie inwestorów jest legalne? czy może powstać w trionie? TECHMEX poszedł dzisiaj ponad 20 proc.Raport bieżący nr23/2010Data sporządzenia: 2010-09-14Skrócona nazwa emitentaTECHMEXTematPrzekroczenie progu 10% ogólnej liczby głosów w spółce Techmex SA w upadłości likwidacyjnejPodstawa prawnaArt. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcjiTreść raportu:Syndyk Masy Upadłości Techmex SA (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał informację od Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych z siedzibą we Wrocławiu, ul. Długopolska 22, 50-560 Wrocław, o przekroczeniu przez członków Porozumienia (Patrz: Raport bieżący 17/2010 z 13 sierpnia 2010) progu 10 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, w związku z przystąpieniem kolejnego uczestnika do Porozumienia w dniu 13.09.2010.Przed zdarzeniem powodującym przekroczenie 10% ogólnej liczby głosów w Techmex SA w upadłości likwidacyjnej uczestnicy Porozumienia posiadali 719 869 (siedemset dziewiętnaście tysięcy osiemset sześćdziesiąt dziewięć) akcji Spółki co dawało 8,6% w kapitale zakładowym Emitenta i uprawniało do takiej samej liczby głosów na walnym zgromadzeniu.Po zdarzeniu powodującym przekroczenie 10% ogólnej liczby głosów w Techmex SA w upadłości likwidacyjnej uczestnicy Porozumienia posiadają łącznie 927 869 (dziewięćset dwadzieścia siedem tysięcy osiemset sześćdziesiąt dziewięć) akcji Spółki co stanowi 11,09% w kapitale zakładowym Emitenta i uprawnia do takiej samej liczby głosów na walnym zgromadzeniu.W skład Porozumienia akcjonariuszy mniejszościowych spółki Techmex SA w upadłości likwidacyjnej, w dniu 13.09.2010, wchodziło siedmiu inwestorów prywatnych i Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych.Uczestnicy Porozumienia zgodnie oświadczają, iż w okresie 12 miesięcy od złożenia niniejszego zawiadomienia nie wykluczają zarówno zwiększenia, jak i zmniejszenia zaangażowania w kapitale zakładowym oraz ogólnej liczbie głosów w Spółce.