• polna Autor: ~kris b [83.9.123.*]
    moze to co powiem to wywazanie otwartych drzwi-ale wg mnie jakubas powinien dac sobie spokoj z polna-zupelnie nie ma koncepcji-widac to golym okiem.powinien podpompowac troche i pogonic branzowemu zagranicznemu lub krajowemu/np.introlowi-po nieudanym przejeciu enapu/.polna podobnie jak kompap mialy emisje-pod przejecia-i nic-a czas ucieka.kompap przynajmniej zaatakowal muze-i gra tam pierwsze skrzypce-a na polnej zero-za wyjatkiem proby przejecia ponaru.drogi zbyszku nie mecz sie-pogon to-rzuc sily na optimusa i energopol-polna tez chce zyc a pod toba tylko wegetuje./pozdro
  • Re: polna Autor: pijok [213.238.80.*]
    I tu się z kolegą zgadzam. Dodam iż pisanie "listów intencyjnych" wychodzi mu znakomicie i tym powinien się zająć . Co do planów Polnej , to Pan Zbyszek chce hale przerobić na studio TiVi aby mógł bez przeszkód się w nim lansować .
    Wszystkie jego inwestycje tylko wtedy wzrastają gdy Pan J. zapowiada "zmniejszenie zaangażowania" , i to jest właśnie jego największy atut . ..
  • Re: polna Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    dużo racji w tym jest, bo fakty same mówią same za siebie; mimo to ja pozostaje wciąż może ostatnim naiwnym , który wierzy, że Jakubas pozwoli Polnej wypłynąć szerzej, że ma koncepcję, jak rozwinąć wokół Polnej dynamiczną grupę kapitałową w branży, takiego tygrysa; jest to do zrobiena, ale warunek taki, że raz, zrobi się to z głową (kasę ma przecież w razie czego), dwa, nie będzie zajmował się mydłem powidłem, bo może Leonardo da Vinci był geniuszem w wielu różnych sferach, natomiast praktycznie wszyscy pozostali powinni skoncentrowac się raczej na jednym, bo wtedy tylko z takiej mąki może być chleb, a czasami na miarę dzieła (biznesowego w tym przypadku); a jak nie będzie potrafił wykrzesać z tego czegoś konkretniejszego, to faktycznie niech lepiej opchnie to jakiemuś choćby zagraniczniakowi, komuś, kto ma na to pomysł i nie zmarnuje tego potencjału
  • ~kris b: " -rzuc sily na optimusa i energopol" Autor: ~Zbigniew [77.113.153.*]
    - a nie pamiętasz po ile go kupiłem!
    Ja sam już nie pamiętam, ale było to chyba ponad 200 zł. na 1 Akcję

Po dziesięciu latach ciężkiej pracy zrealizowałem swój cel.
    Straciłem kupę szmalu, ale udało mi się podnieść wartość OPTIMUSA o 200%.
    Ze 1 zł do 3 zł. Tak się pije ................ .
    Teraz skupiam się na rolowaniu OFE z Mennicy. Potrwa to trochę.
    Stracę trochę kapitału, ale cel muszę osiągnąć.
    Co do POLNEJ to mam nadzieję, że nie zapomniałeś jak można było dzięki mnie zarobić na tej spółce. Przebitak była niezła - 1000% to mało????
    Chętnie sprzedam POLNĄ i ENERGOPOL, ale za cenę godziwą.
    Problem polega na jednym. NIE MAM OCHOTNIKÓW, którzy wyciągnęli by MI kurs do ceny godziwej - czyli o 1000%.
  • Re: ~kris b: " -rzuc sily na optimusa i energopol" Autor: ~kris b [83.21.207.*]
    ja tu trzymam akcje ostanio zakupione po 11.8-po infie z chemarem i gdy sa poklady pesymizmu-i nie sprawdzajcie moich stop=lossow-bo nigdy ich nie stawiam-na tak dobrych spolkach.ze stajni jakubasa-mam epl-i ladnie jestem doprzodu.dziwne jest to ze zbysiu w ostatnich wywiadach-nic nie mowil o polnej.pogonil zakonka za opcje ustanowil nowego prezesa p.o..kaminski cicho siedzi.przeglosowali lipny skup plus info o chemarze-widze w tym duzo chaosu-a basia walczy na policach-wierzy olkowi gradowi- ale mimo to intuicja mowi mi aby wierzyc w polna/pozdro
  • Re: polna Autor: ~Hektor [91.145.179.*]
    Boczniak straszny. Uważam ,ze technicznie musi nastąpić jakies rozstrzygnięcie.
  • Re: polna Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    tak dla ścisłości na policach to nie ja, tylko jakaś inna Basia.
  • Re: polna Autor: ~Machine [212.244.235.*]
    Dziadostwo totalne. Równia pochyła i mydlenie oczu kolejnymi zapowiedziami mglistych przejęć. Spółka musi odchorować kiepskie zarządzanie...
    Mój ulubiony wskaźnik Qstick dał sygnał kupna, rzadko zawodzi.
    Jak tym razem bedzie???
    no to wypadałoby, żeby kurs po trwającej już spory czas konsolidacji, przerwanej chwilowym fałszywym zejściem w dół, nareszcie rozpoczął marsz w górę, bo jakże to tak inaczej :)
    Hektor, czy ten wskaźnik Qstick nie jest wyprowadzany w pole przy takiej przeciągajacej się jak flaczyska z olejem konsolidacji? zapodasz jakiś link do jego wskazań dot. Polnej? :) jak on ma się do tych mizernych obrotów na tym papierku?
    Niestety tym razem nic z tego nie wyszło, po wczorajszej sesji MACD wygenerował S. Musi się złożyc kilka czynników żeby coś drgnęło np. obroty a najlepiej jakieś info. Na razie totalny boczniak.
    podaję link: http://stooq.pl/q/a/?s=pla
  • Re: polna Autor: ~pijok [79.185.148.*]
    ...a my tu biedne zapomniane sirotki...
  • Re: polna Autor: ~kris b [83.21.207.*]
    maja zdrowie tak meczyc polna przy poczatku hossy.przeciez 2 kw.nie byl taki zly-duzy wzrost na przychodach./zysk-700tys.plus info o chemarrze.o co tutaj chodzi
  • Re: polna Autor: ~pijok [83.29.47.*]
    Jakubas sprzedaje akcje Ruchu , poprzednio pozbył się Optimusa i niech mi ktoś teraz powie że nie mam racji iż to nieudacznik...
    Optimus nieźle odbił, a po jakiej cenie wychodził Jakubas?
  • Re: polna Autor: pijok [77.253.167.*]
    Cześć . Wczoraj zasnąłem po niewielkiej... dawce Melisany...
    Zbyniu Optimusa pozbył się (gratuluję Optimusowi) po cenie w przedziale 2,00- 2,27
    Ech Zbysiu Zbysiu . Mógłbyś nas też uszczęśliwić.
    Swoją drogą uczepiłem się teraz Impexmetal-u...
    jednym słowem, opłacaloby się poczekać, aż ZJ opuści Polną, odczekać trochę, jak akcje zaczną jeszcze mocniej rosnąć z racji tego, że zrobiło jej się lżej :) i ewentualnie dopiero wtedy opchnąć towar ;)
  • Re: polna Autor: ~pijok [83.22.246.*]
    Nie tak dawno , na Optimusie (posiadałem niewielki pakiecik) podejrzewałem jakiś numer w stylu Jakubasa (info o niewiarygodnych wręcz perspektywach) i jego (Jakubasa) dobroczynność polegająca na pożyczce dla Kicińskiego na rozwój...
    Nadmienię iż krewni i znajomi powyższych OSOBIŚCIE zarobili na wolnym ...
    Jakubasowi wreszcie udał się w pełni jego sposób robiennia interesów, oczywiście kosztem maluczkich , którzy między sobą na forach się wyzywają udając wielkich mądrych wszechwiedzących przenikliwych in-fest-torów...
    Właśnie w podobnym tonie wypowiedziałem się na tamyejszym forum , oczywiście poradzono mi abym nie pił , bo Zbyniu (mój Idol) jest cacy a Kiciński to kolega forumowiczów.
    Większość z tych "akcjonariuszy" dostała kopa i szuka winnych wszędzie a nie u siebie ...
    To się nazywa Kaczyzm...
  • Re: polna Autor: ~kris b [83.9.119.*]
    z tego co pamietam decyzja odnosnie akwizycji miala zapasc na przelomie 3 i 4 kw-to chyba ten czas.piatkowy obrot byl spowodowany otwarciem w koncu ust przez jakubasa.a moze mial zwiazek z tym co napisalem na poczatku-a moze czekaja aby miroslav dal parafke pod chemar/pozdro
  • Re: polna Autor: ~Kolo [83.11.144.*]
    Widzę że kolega na Polnej?Proczę na taurona.
  • Re: polna Autor: ~kris b [83.21.195.*]
    zgadza sie mam tylko papiery ktore znam i wierze-jest ponad 400spolek-wszystkiego nie mozna miec.a ich selekcja jest sprawa indywidualna.rurkowiec dalej zalega na dnie oceanu i nikt sie nim nie interesuje-stanislaw lem
    oj nieprawda, że się nim nikt nie interesuje... ;) fakt, że rurkowiec zalega na dnie, a wręcz zagłębia się jeszcze mocniej, żeby od bardziej twardego dna się odbić, tylko musi jeszcze zebrać trochę mułu, a to wszystko, bo się zapatrzył na orła, który przelatywał nad taflą wody i rurkowiec też by tak chciał :)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.