Troszkę zacząłem weryfikować spółkę, która zainwestowała w wierzytelności Techmexu
I co znalazłem:
Otóż na stronie inwestora z Usa :http://www.texassranch.com.pl
w zakładce/KATYWA SPÓŁKI/ możemy przeczytać iż spółka posiada aż 2730 hektarów gruntów. Z czego pewna część jest w fazie weryfikacji pod złoża łupkowe!!!
Teraz już wiadomo, po co ewentualnie był by techmex i scor temu inwestorowi....!!!
Żeby po prostu badać i analizować ich grunty, oraz za pewne całą Polskę. Gdzie takowe złoża mogą się znajdować, i gdzie warto zainwestować w ziemię.. Takie są przynajmniej moje przypuszczenia
Żeby nie pozostać gołosłownym,lub o namawianie do zakupu. Poniżej przedstawiam cytaty z ich strony internetowej:
''1. Działka o powierzchni 127 ha - Park Nowych Technologii,
2. Texass Ranch Company posiada 95,96% udziałów w Spółce
"BioKasz", która jest właścicielem nieruchomość Cecenowo
o powierzchni 860 ha.
- Złoża torfu o zasobach około 20 milionów ton,
- Zasoby gazu łupkowego na terenie nieruchomości Cecenowo w trakcie weryfikacji.
3. Działki budowlane nad jeziorem Miedwie o powierzchni 70 ha.
Może nie mam najnowszego cennika, ale za pieniądze, które musieli by wpompować w techmex aby firma wyszła na prostą mogą sobie kupić satelitarną mapę całej polski i to w rozdzielczosci ośmiokrotnie lepszej niż oferuje IKONS. Więc się pytam po ch....?!? Nie oszukujmy się tu gra idzie tylko pod czysto spekulacyjne podbitki. Kto ma(miał) nosa w ciągu ostatniego roku mógł zarobić nawet 900%. Niestety ja do nich nie należe ale przynajmniej się nie oszukuje.
Kto chcąc się napić piwa kupuje cały browar?
Po co kupować (i oddłużać) spółkę jeśli można takie coś (badania i zdjęcia cyfrowe)zlecić działającej i wyspecjalizowanej firmie za ułamek kosztów zainwestowanych w TEXa. W Techmexie przecież juz nie ma dobrych pracowników, wszyscy którzy coś umieli przeszli albo do konkurencji albo założyli własny biznes. Tylko słabi zostali (jeśli firma upada to kto mądry zostaje bez pensji parę miesięcy w firmie bez perspektyw?!!!) Nie ma co się oszukiwać, TEX może i miał potencjał kiedyś ale dziś już nie. Każda firma działająca na rynku ma większe możliwości i doświadczenie niż obecni pracownicy TEXu. WZA wybierze nowego prezesa i zarząd, który musi być tylko ze względów formalnych. Bez poważnego zastrzyku finansowego TEX nie ma szansy wyjść na prostą.
Długi Texa skupuje pani, która podobno nie unika spekulacji. Może chodzi o majątek Texa, albo o jakieś patenty? A może to był warunek Komputronika, któremu chodziło o pozbycie się tych wierzytelności? tego nie wiem, ale nie liczę na to że ktoś chce wyłożyć grube miliony na firmę która nie ma zaplecza, tylko po to aby zamówić tam kilka zdjęć.
Tym bardziej że kończy się ważność umów na dostęp do satelit !!!
To nie był warunek Karenu czy Komutronika. Tylko właśnie inwestora z Usa....
Inwestor ten ,jak można zauważyć specjalizuje się w skupowaniu nieruchomości oraz gruntów
Techmex ma Scor!! Ma jeszcze inne nieruchomości. Licencję dopiero tracą ważność w 2012r. z możliwości korzystnego przedłużenia...! W chwili likwidacji jest nie dużo wart, a w razie układu.Jest wart kolosalne pieniądze!
PREZES POWIEDZIAŁ: że inwestor jest! Rozmowy trwają! Tylko kwestia przekształcenia likwidacji, w układową
Tu właśnie o to chodzi żeby Was zniechęcić!
Jeżeli jest inaczej, to dlaczego kurs się nie obniża...!?
Dlaczego ktoś zbiera-dzień w dzień...!
Dlaczego nie wyszli z walora inwestorzy indywidualni posiadający 5-7%
Dlaczego Bank sprzedał ostatnio pakaźną ilość za ponad 2zł/szt
Dlaczego Paszyńscy dotykali...! Skoro g.....a się nie rusza...!
Dlaczego Dlaczego Dlaczego...?
Coś za dużo niewiadomych, żeby można było powiedzieć że nic z tego ma nie wyjść!
Ja trzymam, i wiem że nie stracę!!!!!!!!!!!!
jestem cały czas obserwatorem. I przepraszam, ale w moich wypowiedziach ani razu nie naganiałem na spadki ani na wzrosty. Tak jak pisałem kupię ale dopiero jak sytuacja będzie jasna, czyli po pozytywnej decyzji sądu. Pozdrawiam
PS. Skąd Ci się wzieło 90gr?
A właśnie doceniam - stary wyjadaczu...Doceniam tych ludzi i wiem, że to są tylko pośrednicy. W tej grze jest drugie dno i wkrótce się dowiemy jakie i albo będziemy zarobieni albo będziemy mieć tylko na tanie wino :-))) Nie wiem czy TY wszedłeś w SII, ale ja nie byłam na tyle odważna- za dużo rzeczy w życiu widziałam. W tym przypadku za chińskiego boga nie zablokowałabym akcji a swój portfel dywersyfikuję w razie kosztownej pomyłki....Mam znajomych, którzy mają 100% w techu ale siadają im nerwy :-))))))))) Taktyka czyszczenia i przejmowania firmy jest bezlitosna i to działa na psychikę, więc ja im współczuję. Obyśmy doczekali pomyślnego finału na tym papierze. Jeżeli nawet będzie źle to wiedz, że podziwiam Twoją wiedzę i zaangażowanie. Ja też wiedzę mam niezła- wszak jestem na GPW od 1993 roku i potrafię wyczuć dobrego inwestora takiego jak Ty...pozdrawiam
porównałeś IGR do TEXa!!!??? dobry jesteś koleś:) widzę, że masz na prawde dużą wiedze na temat spółek, które masz w portfelu, hahaha.
Taka drobna rada:
1. Wejdź do firmy TECHMEX w BB;
2. Później odwiedź IGR w W-wie;
3. Dokonaj oceny;
4. Wyciągnij wnioski;
5. Walnij głową w ścianę.
6. I porządnie się wyśpij!!!
nie porównuj tego co widzisz tylko to co przewidujesz, jest jeszcze coś takiego jak wartości niematerialne i prawne(np prawa autorskie)
a dla mnie najważniejszym wskaźnikiem mimo wszystko jest c/wk
IGR - ujemne kapitały własne (czyli nic własnego nie mają)
TEX - 0,13 (problem to płynność)
nie zamierzam Ci tego tłumaczyć, jeśli ktoś będzie potrzebował wykorzystać aktywa TEX i zainwestować trochę kasy, to kurs niebawem skoczy i to bardzo mocno, a ty sobie na niego psiocz ile chcesz i tak nic nie pomorze
trza myślec przyszłościowo jak mówił Pawlak.
Spoko, jestem zapakowany w Tex na 80%, tak swoja drogą ciekawe jak długo będą trzymac na TKO. Na Pronox-ie już 3-ci dzień. z tego co wiem wszystko zależy od przewodniczącego.
Pozdro dla wytrwałych tex-owców
Igroup nie przyrównuje bezpośrednio. Mimo iż spółka ma wiele ciekawych ''rzeczy'' które może jeszcze sprzedać...
Ja faktycznie jak napisał ''obywatel internetu'' Re... nie wyceniam aktualiów a stawiam na futures...!
Żal mi różnych pesymistów, co już mi źle wróżyli za pomaganie innym na forum! Jak doradzałem zakupy, gdy Techmex był jeszcze po złotówce z kawałkiem...!
Jak się kwiat naszych leszczy... obrywał gdy stawiałem wątki TRWA PERFIDNE ZANIŻANIE KURSU TECHMEX(zapraszam do lektury na wątku)
Dzisiaj jak widzą kolejny mój sukces, w postaci poprawnego wytypowania zachowania kursu.To już ''nagle poznikali''...
A gdzie jest Pan Art_C czy jakoś tam....
Pan re... też już zmienił ton...;)
Jak KGHM było po 80pln, to nawet Pan Jakubas w tv trąbił, że przecież kiedyś był po 20...
Ot ... taka mentalność polisz inwestors...
Igroup nie przyrównuje bezpośrednio. Mimo iż spółka ma wiele ciekawych ''rzeczy'' które może jeszcze sprzedać...
Ja faktycznie jak napisał ''obywatel internetu'' Re... nie wyceniam aktualiów a stawiam na futures...!
Żal mi różnych pesymistów, co już mi źle wróżyli za pomaganie innym na forum! Jak doradzałem zakupy, gdy Techmex był jeszcze po złotówce z kawałkiem...!
Jak się kwiat naszych leszczy... obrywał gdy stawiałem wątki TRWA PERFIDNE ZANIŻANIE KURSU TECHMEX(zapraszam do lektury na wątku)
Dzisiaj jak widzą kolejny mój sukces, w postaci poprawnego wytypowania zachowania kursu.To już ''nagle poznikali''...
A gdzie jest Pan Art_C czy jakoś tam....
Pan re... też już zmienił ton...;)
Jak KGHM było po 80pln, to nawet Pan J....s w tv trąbił, że przecież kiedyś był po 20...
Ot ... taka mentalność polisz inwestors...