Wszyscy chyba widzą trójkąt zwyżkujący i małą głowę z ramionami. Brakuje już naprawdę tylko małego impulsu żeby wreszcie trwale przebić 60 gr i dojechać na tej formacji do 80 gr. Jednak tam znajduje się mocny opór, który pod koniec 2009 r. był silnym wsparciem (to zdaje się dawny 1 zł), a potem już raz powstrzymał wzrosty na początku kwietnia. W tym miejscu oczekuję cofki i to dość sporej, bo do 60 gr. To jednak pozwoli ukształtować większą głowę z ramionami, z zasięgiem na 1,20 zł.
Wydaje mi się, że pierwszym impulsem do przebicia 60 gr mogą być dobre informacje o inwestorach i partnerach zagranicznych, a kolejnym wejście na GPW i podłączenie się jakiegoś funduszu. Pod koniec roku EUI powinien chodzić powyżej 1 zł, co w obliczu przyznanych dotacji nie jest wcale wygórowaną kapitalizacją.
W przeciwieństwie do Atona, na EUI analiza techniczna działa bardzo dobrze.
Przypominam tego posta. Wszystko się pięknie sprawdziło. Teraz moim zdaniem cofka do 60 gr (zobaczcie na klin zwyżkujący z ostatnich tygodni) i tam warto się znowu zapakować. Potem kolejne wzrosty zbiegające się z debiutem i następny ORGR z zasięgiem na 1,20.
Skoro nie ma warunku związanego z przychodami, to pewnie dostanie. Jak zleci do 60 gr to na pewno się zapakuję, ryzyko niewielkie, SL na 58 i spokojny sen.
Dnia 2010-10-15 o godz. 14:05 ~AS napisał(a):
> Przypominam tego posta. Wszystko się pięknie sprawdziło.
> Teraz moim zdaniem cofka do 60 gr (zobaczcie na klin
> zwyżkujący z ostatnich tygodni) i tam warto się znowu
> zapakować. Potem kolejne wzrosty zbiegające się z debiutem
> i następny ORGR z zasięgiem na 1,20.
Pobozne zyczenia zaciemniaja umysl i uwage.Nawet nie zauwazasz jak animatorzy kupna grajac na znizke zrecznie i ekonomicznie wyleszczaja
wyploszow.Niebawem zacznie sie ruch w gore do wczorajszego poziomu conajmniej.
Klin zwyżkujący jak najbardziej prawdziwy. Zdecydowanego wyjścia w dół jeszcze nie ma, ale jest bardzo prawdopodobne. Ostatnie 3 świeczki utowrzyły przykrą formację zapowoadającą spadki. W średnim terminie widze to znacznie gorzej. Spodziewam sie rozwinięcia pięciofalowego z zejściem kursu wyraźnie poniżej ostatniego dołka. Pierwsza fala spadkowa miała zasięg 0,80plni trwała ponad 30 tygodni, druga prawdopodobnie będzie maiła zasięg ok. 0,50pln czyli lądujemy w okolicach 30 groszy. Już w tej chwili jest fundamentalny powód żeby spaść na poziomy 0.50-0,60pln, gdy do tego dołoży się korekta na szerokim rynku scenariusz 30 groszy jest jak najbardziej możliwy. Ostatni festiwal wiadomości ze spółki nie spowodował pokonania dolnego ograniczenia trendu wzrostowego dlatego należy traktować cały ten nieomal 3 miesięczny wzrost jako ruch powrotny w formie zygzaka 5-3-5 (z pierwsz a piątką długośći 19 groszy i drugą długosci 1,618*19= 31 groszy). Jak przyjmie sie takie założenia przed wejściem w papier (od początku nie wierzyłem w sukces biznesu w tak krótkim czasie, może za parę lat, ale o tym chętnie podyskutuję na innym wątku, w tym za dużo jest emocji) to bez wahania można papier podać przy końcu ruchu nie zważając na infa ze spółki i zgiełk na forum. Ja temat EUI mam na razie z głowy. Obserwuję, czy wypełnia się założony scenariusz (jeszcze 2 -3 dni i będziemy wiedzieli wszystko). Jeżeli papier pójdzie do góry to cóż za trudność kupić go ponownie za 80 i parę groszy.
Dla zinteresowanych polecam metodę KST.
Pozdrawiam
tutaj chyba piszą sami idioci, nie moglem sie powstrzymac, sugerowanie sie AT na spolce z NC??????? trzeba miec cos z glową:) a najlepszy jest wpis ze ktoś weźmie po ,060 i sl na 0,58 i spokojnyn sen ha ha ha :) normalnie idiota przy takim waskim stopie to kazdy szum na rynku cie wywali, nie moge czasami czytac czegos takiego, przestane tutaj zagladac pozdro dla zdrowych psychicznie
AS z całym szacunkiem do Ciebie ale chyba masz takieś zwidy po tym jak spanikowałas na Atonie wywalając akcje i nie zdążyłeś się załapać na Euroimplant cofka to była jak rozdawali go po 42 gr i chętnych nie było.
Za miesiąć złożenie wniosku do KNF
Za kolejny rozpoczęcie budowy
Potem debiut na GPW
EUI miałem równolegle z Atonem, kupowałem w lipcu, więc nie pisz mi, że się na coś nie załapałem. Wysypałem w okolicy 75 gr bo nie widziałem już siły na wystrzał do 80 gr, myliłem się, można było zarobić jeszcze 5 gr, ale kij z tym, wolałem zabrać ładny zysk, niż zjechać na 70. W każdym razie teraz czas spadków, bo ty możesz nie wierzyć w AT, ale rynek wierzy i widzi opór na 80 gr i widzi też możliwość powstania dużego ORGR.
" Za miesiąć złożenie wniosku do KNF
Za kolejny rozpoczęcie budowy
Potem debiut na GPW"
Przecież pisałem o tym już w pierwszym poście. Ładnie rozpisałem co się będzie działo z kursem i z jakiego powodu. I to się sprawdza.
Jak wiesz, mnie większość na tym forum zmieszała, ale jest parę fajnych osób, dlatego napisze dla nich.
AS. podzielam Twoja opinie, ze czeka nas cofka, dlatego zanim mnie zmieszano z g... pisałem, ze dojdzie do 0,8 i się zatrzyma. Ale zatrzyma nie dlatego że ja tak chce, tylko dlatego, ze nie ma w firmie potencjału dla potęzniejszych informacji.
Info o kontrakcie za 340 tys, przy tej licznbuie kacji jest mało profesjonalne, bo obecny zakład wyprodukowac więcej nie potrafi, lub ma z tym kłopot. Dlaczego tak to widzę? Nadal monituję swoje zamówienie i nic. Migaja sie, że już, że jutro a minał prawie miesiąc. = chcą obsłuzyc tamto zlecenie, amiast drobnicy = nie maja tego na półce. A nie maja bo laboratorium w klaudynie, kotrego fundamnenty mielismy juz obecnie widzieć, nie powstanie. na nawa dzoiałke jeszcze brak dokumentacji, dlatego
Podsumowując.
Jest realne, ze cofniemy sie do 0,6XX, powozimy sie do przełomu roku, i wtedy dopiero solidnie odpali, może powyżej 1,2. Oczywiście, jesli do tego czasu ruszą prace na nowej działce i beda inwestorzy. Poprzednai informacja o poszukiwaniu inwestora jakby cofa nas o kolejny kwartał. Podobno inwestor już był. A teraz znowu nie ma?
Karmienie nas informacjami, że bedzie kolejny kontrakt za 300 tys, to zabawa. Przelczcie zysk netto z takiego kontraktu na ok. 200 tys. Ile to jest na akcję?
Przypominam, nie mają większych mocy produkcyjnych.
A tak w ogóle to bardzo ciekawa technologia i pozytywna przyszłość. Warto mieć ten papier, ale napewno nie drożej niż teraz.
Dnia 2010-10-15 o godz. 18:39 ~AS napisał(a):
> EUI to jeden z największych balonów na NC, ale to nie
> znaczy, że nie da zarobić na pozytywnym sentymencie który
> wiąże się z przejściem na GPW.
Zycze dlugiego odpoczynku na out-cie w celu nabrania sily na gonitwe za kursem.
Z moich wyliczeń i wykresów, wynika że zaliczymy jeszcze podwójne dno w okolicach 0.43-0.46 i potem w górę, dlatego polecam ustawić się na w/w poziomach i cierpliwie czekać!!!!!!!!
ROZSMIESZACIE MNIE,TU JAK TRZEPNIE TO NA PONAD 1ZL W JEDEN DZIEN ,JAK NARAZIE TO NIE PRZEBIŁ DOLNEJ LINI OPORU,W PONIEDZIAŁEK GÓRA MOZE NA 81-82 I MOZE WYZEJ
w którymś z postów była mowa o wyjściu w klina... jakoś tego nie widzę, bo potencjał wisi do ok. 89gr. No chyba, że ktoś opiera się na fałszującym RSI. ROC i POS się "ślizgają". MACD jest ok, obroty rosną...
Czy lepsi ode mnie (AS) mogą mi wytłumaczyć, gdzie jest to wyjście dołem z klina, pls?
Z góry dziekuję.
PS. Proszę merytorycznie, bez głupich uwag.
PS2. A propos AT - faktem jest, że nie zawsze działa. Ale tu pracuje sentyment przejścia na GPW.
~~farciarz,nie wierz niektórym tu piszącym antkom_emigrantom giełdowym.Popatrz na wykres http://stooq.com/q/?s=eui&d=20101015&c=1y&t=l&a=lg&b=0 Widać jak na dłoni,że od końca czerwca ta spółka jest w trendzie wzrostowym.Gdzie kto tam widzi jakąś formację klina i to jeszcze wybicie z tego klina dołem.Może tak być ,jeżeli ten co pisał o wybiciu dołem patrzył na ten wykres stojąc na rękach.
W 100% zgadzam się z przedmówcą . Żadna formacja z AT nie zadziała spółka żyje perspektywą przejścia na GPW i kurs w swoim wolnym tempie będzie rósł.
A już po debiucie na GPW kiedy któryś z funduszy ogłosi że posiada ponad 5% a taki na 100% będzie to będziemy przeliczali ilość akcji razy kilka złotych a nie gr.
Nie chcesz to nie wierz. Klin to tylko potwierdzenie oporu na 80 gr. Pisałem o nim jeszcze w lipcu. Ubierają was i odbiorą przy 60 gr.
"Żadna formacja z AT nie zadziała spółka żyje perspektywą przejścia na GPW i kurs w swoim wolnym tempie będzie rósł."
Żadna spółka nie wzrasta o kilkaset procent bez korekty. Szczególnie, że tu mamy dmuchanie balona. EUI to nie jest MW Trade, cała wartość tej spółki to dyskontowanie 2012 r. kiedy wreszcie mają się pojawić jakieś zyski na większą skalę.
A teksty, że żadna formacja z AT nie zadziała - dobre, dobre. Myślenie magiczne rządzi. AT to psychologia i jak teraz spadnie do 70 gr to zacznie się paniczne ratowanie zysku przez tych, którzy brali po 50 gr. A większemu kapitałowi jak widać nie zależy na przebijaniu teraz 80 gr.
Dnia 2010-10-16 o godz. 17:52 ~AS napisał(a):
> Nie chcesz to nie wierz. Klin to tylko potwierdzenie oporu
> na 80 gr. Pisałem o nim jeszcze w lipcu. Ubierają was i
> odbiorą przy 60 gr.
"Żadna formacja z AT nie
> zadziała spółka żyje perspektywą przejścia na GPW i kurs w
> swoim wolnym tempie będzie rósł."
Żadna spółka
> nie wzrasta o kilkaset procent bez korekty. Szczególnie, że
> tu mamy dmuchanie balona. EUI to nie jest MW Trade, cała
> wartość tej spółki to dyskontowanie 2012 r. kiedy wreszcie
> mają się pojawić jakieś zyski na większą skalę.
A teksty,
> że żadna formacja z AT nie zadziała - dobre, dobre.
> Myślenie magiczne rządzi. AT to psychologia i jak teraz
> spadnie do 70 gr to zacznie się paniczne ratowanie zysku
> przez tych, którzy brali po 50 gr. A większemu kapitałowi
> jak widać nie zależy na przebijaniu teraz 80 gr.
Wiecej w Tobie zawzietosci w usprawiedliwianiu swego przedwczesnego zejscia z pokladu niz realizmu.
Co do przebicia 80 gr to juz dlugo nie potrwa, bardzo umiejetnie gruby prowadzi skup by nie przeplacac, jednym strzalem zrobi 10-15% i jestesmy na 1zl, kwestia podstawowa to to ze przy odcieciu pp kurs dryfowal w okolicach 1,10 i tam bedziemy zmierzac i to szybciutko. Czekamy wciaz na nowego inwestora i dokapitalizowanie firmy, jezeli okaze sie ze bedzie to firma z USA , to w jeden dzien rosniemy o 100% ? Tu jest zbyt duzo znakow zapytania, wiadomo tylko ze szukaja inwestora z kasa, kto to bedzie czas pokaze?
Ok Panowie widze że są tu sprzeczne poglądy co do kursu i bardzo dobrze AS i Gerg uważaja że będzie cofka w granicach 60-70 gr .
Moim skromnym zdaniem uważam że przy obecnych pozytywnych informacjach i debiutem na GPW zakup poniżej 80 gr zł będzie duzym sukcesem tym bardziej że firmą interesują się duże podmioty finansowe.
Jak będzie zobaczymy w perspektywie czasu ale post ten przypomne.
Dla tych którzy inwestują długoterminowo, chciałbym przypomnieć, że praktycznie od samego początku spółka znajduje się w długookresowym trendzie wzrostowym. Widać to wyraźnie po poprowadzeniu linii z dnia 04.07.2008 poprzez dzień 28.06.2010 - wykres stooq. Biorąc pod uwagę fakt, że przed wejściem na GPW jakiś potencjalny inwestor (fundusz) zechce się podłączyć po niższej cenie i uczestniczyć w trendzie zwyżkującym korekta jak najbardziej jest nieunikniona. Kwestia tylko jakiej wielkości. Teoretycznie może ona sięgnąć poziomu 0,60. Również za korektą przemawiają wskaźniki MFI, CCI, RSI na podstawie których widać, że poruszamy się w ich górnych wartościach. Pozostaje tylko jedna kwestia, jak zachowają się tzw grubi chcąc zakupić akcje taniej, ale nie pozwalając na to malutkim. Myślę, że to wszystko rozegra się bardzo dynamicznie w niedalekiej przyszłości. Warto było by być bardzo uważnym w zbliżających się tygodniach. Co do poziomów 0,2-03 jak to niektórzy sugerują to nie bardzo w to wierzę bo i za bardzo nie ma ku temu powodów.
Generalnie wydaje się, że kto posiada akcje EUI może być spokojny kolejnych wzrostów w okresie długoterminowym, a i szansa na ich dokupienie jest bardzo realna. Czas pokaże. Pozdrawiam
Absolutnie nie zgodzę się z Szanownym Panem Johnem co do korekty EUI aż do poziomu 60 groszy,czyli o jakieś 20-22%.Szanowny Panie proszę sobie uświadomić jedno,nigdy ale to nigdy w trendzie wzrostowym nie będzie korekty aż 20%.W trendzie wzrostowym są korekty małe,kilku dniowe nawet ale małe.Żeby spółka korekciła się ponad 20% musi temu towarzyszyć jakaś bardzo zła informacja (przykład ATONHT) wtedy tak.Ogólna sytuacja na świecie,wtedy tak.Druga sprawa ta spółka przecież się już korekci,piątek to mało?Może jeszcze poniedziałek z około 2-3% ale w co bardzo wątpię.Trzecia sprawa co to się stało,że Szanowny Pan John stał się nagle optymistą w stosunku do tej spółki?
Myślę, że wielu zaskoczyły ostatnie fale wzrostowe z bardzo płytkimi korektami i teraz przebierają nóżkami żeby odkupić, a wstyd byłoby odkupić drożej. Niemniej jednak też uważam że korekta realna, ale przy taki obrotach i chęciach do zakupu maksymalną korektę szacuję na poziom 0,66-0,68.Pozdrawiam powaznych inwestorów.
Tak, zgodzę się, że korekta 20% to rzadkość, jednakże "zakładając", że EUI począwszy od lipca 2008 znajduje się w trendzie wzrostowym to po przekroczeniu szczytu w październiku 2010 nastąpił spadek z 1,16 aż do 0,41. Analizując wykres w okresie długo terminowym to jest to korekta i wynosi ona znacznie więcej niż 20% (lub jak kto woli jest to spadek z 1,16 do 0,41). Z pewnością korekta (spadek dla jasności, bo może korekta jako słowo nie zostało przeze mnie właściwie dobrane) 20% w ujęciu kilku dni, bo rozumiem, że truman1948 ma namyśli okres od czasu kiedy EUI ruszył w ostatnim czasie do góry tj. od 17.09.2010 jest całkowicie nierealna.
Co do mojego optymizmu to nie bardzo rozumiem kolegi stwierdzenia o mojej zmianie na optymizm. Jestem posiadaczem "kilku" akcji i od początku wchodząc w spółkę zakładałem jej wzrosty lecz w okresie kilku lat i podtrzymuję optymistycze podejście do dzisiaj. Bardzo bym się zdziwił gdyby EUI szło tylko w górę bez spadków powyżej 20%. Spadki były i będą kwestia tylko żeby były mniejsze niż wzrosty. Proszę o doprecyzowanie nie zrozumiałego dla mnie zarzutu. Pozdrawiam.
NANOTEL!! CIEKAWA SPÓŁKA!!! STABILNY AKCJONARIAT!!!
Mało akcji ze zwiększającymi się przychodami i zyskami!!!!!!!!
Myślę , że 10 pln to jest minimum, ale tutaj moze być jeszcze wyżej!!!!!!!!!!
Ja obstawiam 20 pln!!!!!!