• mieszko MSO ? Autor: ~pusiu86 [79.190.165.*]
    Jest sens trzymać, kisić? Jak robicie akcjonariusze i co poradzicie na jakieś pół roku jest sens się z tym męczyć?
  • Re: mieszko MSO ? Autor: ~zozol [213.227.87.*]
    To spółka dla długodystansowców.
    Eva G. posiada kontrolny pakiet MSO więc będzie im zależeć na zwiekszeniu sprzedaży i zysków MSO na Litwie poprzez siec marketów których są właścicielami i to nawet bardziej niż litewskich słodyczy w Polsce gdyż posiadają tylko 12 % pakiet producenta słodyczy z Litwy.
    Taki fundusz działa w horyzoncie kilkuletnim. Można przypuszczać, że niedługo zaczną odcinać kupony od tej inwestycji np. poprzez dywidendę. My też skorzystamy. Skromne 20 groszy daje 10 % zwrot dla tych którzy tu siedzą od kilku lat.
    Wiec jeśli nie masz kasy żeby ją przetrzymać z 2-3 lata to daj sobie spokój.
    Na krótką mete rządzą tu bowiem spekulanci którzy mają wolne 200 tys. zł. i mogą zrobić z kursem wszystko. Mieszko normalnie powinien mieć p/e=13-15 i kosztować 3,5-3,9
  • Re: mieszko MSO ? Autor: ~inspektor13 [95.160.19.*]
    kupiłem 3,5 roku temu po 4,15 zł. i nie mogę dojść do swego. Trzymam bo nie mam wyjścia. Wytrzymałem jak spadł do 98 gr. , chociaż mój system nerwowy, został poddany ciężkiej próbie, wytrzymam i to.
    Pozdrawiam
  • Re: mieszko MSO ? Autor: ~omega12345 [95.49.23.*]
    Tak jak już wcześniej pisałem , mimo bardzo dobrych wyników za pierwsze półrocze br , spółka nie zanotowała znaczącego wzrostu ceny swoich akcji.Sytuacja ta nie będzie jednak trwała w nieskończoność. Obroty dzienne rzędu do 10 tys akcji są najlepszym tego przykładem. Tak więc niedługo zacznie się jazda w górę. A to, czy nastąpi ta chwila jutro, za tydzień czy za miesiąc , nie ma już większego znaczenia.
  • Re: mieszko MSO ? Autor: ~been [83.22.34.*]
    z tym zachowaniem po wynikach kwartalnych to rzeczywiście ciekawa sprawa. Prześledziłem jak było poprzednimi razy i co ciekawe od czasu do czasu powtarza się pewien schemat. Polega on na tym, że jakiś duży gracz wykorzystuje poprawę płynności jaka następuje w dniu po podaniu wyników i wysypuje papier. Na ogół jednak poza zamieszaniem w tym jednym dniu nie ma to żadnych poważnych konsekwencji i jak to mówią :
    karawana jedzie dalej.
    Ciekawie będzie gdy mu się skończą akcje MSO.
    Jest jeszcze jeden powód wyprzedaży akcji MSO. To jest oferta Otmuchowa. Trzeba patrzeć po ile się sprzeda na jakim p/e pbv. Część funduszy może się wyprzedawać z MSO by zdywersyfikować swój słodki pakiet akcji.
    Na mój gust MSO ma jeden duży atut - wartą kilkadziesiąt milionów markę własną, której nie posiada Otmuchów i przez to powinien być notowany z premią.
[x]
MIESZKO 0,00% 3,95 2014-11-25 17:00:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.