pierwszy opór na zniesieniu 23.6% całej bessy
walor wcześniej praktycznie nie brał udziału w hossie ale "kilku" wyłożyło kasę bo obroty zastanawiają większość obserwujących kurs od momentu powstania formacji objęcia hossy na początku lipca
na razie pokonany został opór wynikający z olbrzymiej formacji bazy, co ciekawe podczas ostatniej hossy taka sama formacja cenowa trzymała kurs przez podobną ilość czasu
Zgadza się, to już nie pierwszy raz kiedy czekają, aż będzie drogo i dopiero kupują. Ale i tak całkiem dobrze na tym wychodzą. Czasami kurs się nie może przebić przez opór i wtedy taki papier może długo stać w miejscu, a czas też kosztuje. Potencjał do wzrostów jest jeszcze spory, więc i tak jeszcze można będzie zarobić.
Zgadza się, jak ABMSOLID wystrzelił to sprzedałem z zyskiem 20% i się cieszyłem, a później tylko żałowałem, że tak tanio puściłem. Teraz podobnie: sprzedałem po 7,5 w nadziei na korektę, później chciałem odkupić po 7,5 ale się nie udało i dokupiłem w końcu po 8,5 :) A wystarczyło trzymać i siedzieć spokojnie, bo inaczej to się tylko na prowizje wydaje...
do zyly-na abm-solid zrobilem ten sam blad.dawno ta spolke wykrylem po 7-8 i skakalem z 10 razy-z zyskiem.nikt w moim biurze nie znal i nie bral-teraz szczeny im opadly.nie zostawilem na nim pakietu-ale odkupilem-resbud-spolke zalezna abm.wg mnie tam bedzie parytet 1 do 1 do abm.nauczony na abm-solid na epl nie skacze-i dobrze zrobilem