Coś nie chce rozbujać sie ta nasza Gwiazda. Ale jak już zaskoczy (jeśli zaskoczy) to będziemy realizować historyczne zyski. Spółka cały czas wygrywa kontrakty, buduje tym samym coraz grubszy portfel, z wypowiedzi na forum - co już ktoś kiedyś podkreslał - brak jest oszołomstwa (poczytajcie sobie np. forum petrolinvestu), czyli poważni ludzie tu siedzą, no i chyba szykuje się jakieś przejęcie. Tak czy siak jeśli wystrzeli będzie o tym głośno, co doprowadzi do tego, że zleci się cała masa "zdezorientowanych inwestorów", powodując niespotykaną dotad płynność na spółce i którzy nawet o tym nie wiedząc zapewnią nam cześć przyszłej emerytury. Ładnnie nam życze. Prawda? PS. Bo obecnie kurs jest zbyt podatny na nawet małe zlecenia kupno/sprzedaż.
popieram nitro.b.male zainteresownie u drobnych.ci co sa wiedza co maja.od pol roku prawdziwa metamorfoza-potezne umowy jak na ta spolke.najlepsze banki wystawiaja im niemala kase do raczki-i kurs zaczyna to dyskontowac.coraz wiecej ludzi zaczyna dostrzegac ten papier-to co on wyrabial w tamtejhossie to poezja-a teraz energopol jest jeszcze silniejszy/pozdro
Dzięki wszystkim za pozdrowienia i of course - na wzajem. Co do Petrola, o którym pisałem, to naprawde niezły kabaret tam jest (na marginesie dodam, że widziałem tam dzisiaj jak ktoś naganiał na Naszą spółkę! Własnie tam, także u nas może się zacząc to o czym wczoraj pisałem). Co do poprzedniej hossy, to tak jak kris psał -cuda się działay i może taeraz nie byc aż takiego karnawału (ze względu na sytucje na szerokim w globalnym ujęciu) ale spółka z takimi solidnymi podstawami i potencjałem do rozwoju powinna dać nieżle zarobic. W końcu po to tu wszyscy siedzimy :-). Pozdro.
niektorzy sprzedaja na wybiciu biedni ludzie-nie maja pojecia o technice.zarobia po 0.5zl i w nogi.sam to przerabialem.to sa najgorsze bledy.kiedys sie tego naucza
dlaczego? dla niektórych 15% zysk w ciągu miesiąca to dość sporo np dla mnie;) wskocze tu jeszcze raz jak będzie po 7 zeta narazie siedze na puławach .. lada dzień może wystrzelić ;)
Nie zakładam, że spadnie do 7 (chciaż to GPW i może to byc równie dobrze kategoria poboznych życzeń), ale zakłądm raczej (nawet powolny) ale wzrost, spólka zyt długo budowała swoją pozycję i portfel żeby teraz tego nie wykorzystac. nalezy miec także na uwadze ewentualne kontrakty poppowodziowe dot. infrastruktury wodnej, drogowej itp. Jestem na EPL prawie od roku i obserwuję co się dzieje. Rzadko właczam się do dyskusji, ale teraz jest chyba dobry moment. Cierpliwość jednak popłaca - przynajmniej dzisiaj tak to wygląda. Oby jutro także. No, to sobie pogadałem :o)
zwiekszaja sie obroty.niewierni odchodza.nowi wchodza.wg mnie to najwyzszy czas na spolki infrastrukturalne/jeszcze nie sa drogie/jak energopol.abm-solid.resbud.energoinstal.polaqua.skomlenie o 7 zl-zapomnij gosciu-bylo dosc czasu po 6-7/pozdro
Wasza gwiazda będzie miała w drugim kwartale niewiele lepsze wyniki niż w pierwszym. Spółka ma problemy z marżą, a nowe "umowy" z bankami dla niej teraz nic nie znaczą...Tylko pusty szum...
w poniedzialek atak na 8.co niektorzy licza na cofke na 6-7zl-a gowno.mieliscie dosc czasu przez rok miedzy 6-7 aby dobierac.akcjonariat ladnie sie zachowuje-caly czas brali z prawej/pozdro
Ciesze się ze nie ma tu dzieciniady jak na innych spolkach. Czekalem prawie rok i sie wreszcie doczekalem ! Dobieralem po drodze i juz jest jakies 20 % ale NIE ODDAJE ! Ta spolka jest warta wiele wiele wiecej. Pozdrawiam akcjonariuszy.
No to jest na dwóch , ja wprawdzie nie dobierałem z braku gotówki zablokowanej na zrytym Zabrzu ale Płocka i Energopol nie oddam za mniej niż 90 i 15 , za długo to trzymałem żeby dawać z mizerną nadwyżką.
przed tamta hossa mialem energopol-bylem mlody i glupi zaczalem sobie skakac-wyskoczylem tylko na chwile-a ten spierdolil w tempie kubicy na 200zl.teraz go mam i nie oddam-jestem juz madrzejszy.nie mowie 200.ale 40-50 zl-jest mozliwe/pozdro
choc mam energopol ciekawszy dla mnie jest energoinstal/tez w portfelu/-niezauwazona perla.duza grupe/1500 ludzi/kotly energ.na rozne paliwa-niedlugo spawane szwem laserowym plus budowlanka ifr.w jednym.akcji malo jest jeszcze nisko.rosnacy konkurent rafako.nacisk klada na staly postep tech/patenty.certyfikaty.kupa nagrod/-na niego najbardziej licze
do gumbasia-nie wiem kolego co napisales o eni.ale ja ta spolke mam po glebokiej analizie.w koncu roku wyniki mocno zjechaly-za kary umow konntr.w europie zach.-ale to jest szczegol.akcji w free float prawie jak na energopolu.ta spolka ma swietlane perspektywy-ostatnio sypia sie potezne umowy.mam epl i eni i wiem co bedzie/pozdro